Ciąża - Wasze wspomnienia

Domyślam się jakie to może być przykre, kiedy słyszy się takie słowa, szczególnie jeszcze jak nie dają żadnych szans, tylko od razu zakładają najgorsze…

Super, że u Ciebie ciąża nie dawała negatywnych objawów :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

Sporo negatywnych myśli lub strachu, czy objawy ciążowe dawały w kość?

Trzymamy kciuki, żeby już nic nie dokuczało :heart:

Za czymś tęsknisz z tamtego okresu? :smiling_face_with_three_hearts: :heart:

Za pierwszymi ruchami maluszka, poczucie, że coś się dzieje :slight_smile:

Moja była zaskoczeniem :blush: różnica miedzy dziećmi 11lat także sporo, ciążę znosiłam psychicznie świetnie tylko fizycznie mnie wymęczyła ale czego się nie robi dla maleństwa :heart:po porodzie zapomina się o wszystkich dolegliwościach :blush:

teraz tez dużo lepiej wyglądam , tak ze aż wszyscy jak mnie widza to mówią ze dobrze wyglądam to pewnie na chłopca , i nie mam co wcale liczyć na dziewczynkę bo za dobrze wyglądam ;p :rofl: :rofl: :rofl:

Ja tam w to nie wierzyłam. Mi też mówili, że bardzo dobrze wyglądam, a mam córkę :rofl:

…o to jest jeszcze nadzieja ;p

1 polubienie

tak to piękne uczucie jak te małe stopki uderzają od środka :heart_eyes: chociaż późniejsze potrafiło się odczuć trochę mocniej ;p

1 polubienie

W drugim trymestrze jest to całkiem przyjemne. Później jużma tyle siły, że czasami aż boli.

To naprawdę wyjątkowe uczucie, kiedy maluszek daje o sobie znać :smiling_face_with_three_hearts:

Teraz na końcówce to te ruchy są trochę uciążliwe jeszcze córeczka jest tak nisko że czasem to aż mam takie dziwne uczucie że zaraz mi wypadnie. Od razu się kładę jak mam możliwość.

Ja od początku czuję ruchy bardzo nisko.
To twoja pierwsza ciąża?

To chyba tylko takie ,zabobony” , wygląd nie świadczy o płci dziecka :smiling_face:

Tak , i to wyczuwanie tych ruchów jak się przez długi czas nic nie poczuło . Czy wszystko ok ;p

Ja miałam takie ruchy całą ciążę że tylko w dół kopniaki , i musiałam mieć cc , tak samo druga ciąża możliwe że będzie to samo nadal tylko w dół :wink:

:rofl::rofl::rofl: ja wtedy stukam brzuch i pytam ejjj mały jesteś tam ? Spisz ? :crazy_face:

Tak, kopniaczki to najlepsze uczucie, bardzo wyjątkowe :heart: a najbardziej lubię jak dzidziuś “odkopuje” jak się je zaczepi i postuka palcem :smile: