Ciąża czy jednak nie....?

Na początku lutego miałam skąpe krwawienie, krótkie i od tamtej pory nie mam miesiączki. Tylko jeden test wyszedł mi pozytywny ale to była słaba kreska a reszta negatywne, dziś zrobiłam domowy test z krwi i wydawało mi się że widzę słaba kreskę, gdy dałam test pod światło dopiero była bardziej widoczna. Co sądzicie?

Był tu ostatnio post tego typu , także polecam zajrzeć ;) 
Szanse na ciąże zawsze są , blada kreska tez może świadczyć o ciąży . Najlepiej zrobic badania krwi w laboratorium i umówić się na wizytę u ginekologa ;) 

można tez dla pewności powtórzyć test ciążowy za kilka dni ;) 

Umów się do ginekologa. Przed wizytą zrób testy z krwi na Beta HCG żeby potwierdzić lub wykluczyć ciążę. Najlepiej po dwóch dniach powtórzyć badania żeby wiedzieć w jakim tempie rośnie BETA. 

Tak jak napisała Velentina23: szanse zawsze są.  Zrób Betę po czym skontroluj po 2 dniach czy rośnie.  Możesz powtórzyć test I zapisz się do ginekologa ;)

Powtórzyłabym test a najlepiej bete z krwi.

Ja nigdy bety nie robiłam i według mnie nie jest to konieczne do odbycia pierwszej wizyty u lekarza ;) 

umow się do ginekologa i lekarz juz o Ciebie zadba. Jeśli na USG nie będzie jeszcze nic widać, może zleci Ci badania.

Możesz tez umówić się na teleporade, tam poprosić o skierowanie i już z wynikami pojawic się u lekarza.

trzymam kciuki! 🥰

Beta jest wiarygodniejsza od zwykłego testu ciążowego :) I można sprawdzić czy jest wzrost ,co świadczy o rozwijającej się ciąży :) Na USG lekarz też może potwierdzić ciążę najczęściej dopiero 5/6 t.c. Zwykły domowy test ciążowy można powtórzyć ,ale też najlepiej za parę dni, by wyszedł wiarygodny :)

Cześć! Ja proponuje wybrać się jeszcze raz do punktu pobrań, zrobić betę hcg. Rozwieją się wszelkie wątpliwości :) Powodzenia życzę! 

Ten test taki trochę jakby rozlany? Ja tutaj drugiej kreski nie widzę. Też radzę iść na betę hcg i wtedy będzie pewność ;)

Szanse są, polecam zrobić betę i umówić sie do lekarza :)

Beta i masz 100% pewnosci

Tego testu nie da się dobrze odczytać, bo jest rozmazany, wynik nie wygląda na miarodajny. Najlepiej powtórzyć.

Za dobrze tu nic nie widać ze względu na rozlany test ja bym powtórzyła a najlepiej bete z krwi wykonać 

A nie byłaś u lekarza? Moim zdaniem najlepiej pójść na kontrolę i zrobić badanie z krwi. Niestety testy czasem kłamią 

Ja niestety nie widze tej drugiej kreseczki, ale może to właśnie przez rozlany test. Tak jak dziewczyny piszą, najlepiej zrobić betę w labie

Daj znać co słychać i czy zrobiłaś ponownie test lub betę;)

Ja też nic nie widzę, rozlany test, możesz zrobić ponowny albo betę 

Ja bym też poszła na bhcg i powtórzyła test. Tu niestety nic nie widzę ale tak jak dziewczyny piszą, może dlatego, że ten test jest rozlany.

Daj znać :)

pewnie beta rozwieje watpliwosci albo kolejny test;)

Moim zdaniem nie jest miarodajny Zrobiłabym drugi poza tym jeżeli nie masz okresu od półtora miesiąca to umów wizytę u lekarza.