Ciąża brak objawów

Cześć, jestem w 8 tygodniu ciąży. Na pierwszym USG w 6 tygodniu wyszły bliźniaki, lecz po ostatniej wizycie jeden zarodek przestał się rozwijać. Drugi pięknie się rozwija, lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze. A ja żyje w takim stresie. Nie mam typowych objawów ciąży. NIC. Wszędzie można się naczytał jak pierwszy trymestr bywa ciężki dla kobiet. A u mnie kompletnie normalnie. Nie mam wymiotów, może kilka razy mnie modliło, ale sama nie wiem czy to nie był mój wymysł. Nie mam zachcianek jezdniowych. Nie jestem rozwalona uczuciowo.  Czuje się normalnie. Jedyne co odczuwam to zmęczenie oraz ból w podbrzuszu. 

Mam strasznie złe myśli. O tą ciąże starliśmy się rok. Potrzebuje wsparcia. Wiem, ze każda kobieta przechodzi ciąże inaczej. Czy któraś z was tez długo nie odczuwała objawów ciąży? 

Nie każda kobieta ma objawy ciąży takie jak wymioty  , mdłości itp ja w dwóch ciążach gdyby nie lekarz bym nie wiedziała że to ciąża , nie miałam żadnych objawów nic... Dlatego spokojnie , bądź dobrej myśli odpoczywać a wszystko będzie dobrze stres też źle wpływa na ciążę i dziecko �

Trzeba pozytywnie myśleć 

u mnie tez nie było objawów poza brakiem okresu  

Gratulacje! 

a co to znaczy ze jeden zarodek przestał się rozwijać? to na pewno wszystko jest ok? 

co do objawów powiem Ci tak - nie stresuj się tylko ciesz :) ja również nie miałam totalnie żadnych objawów, żadnego typowego oznaku ciąży, żadnych zachcianek, nudności, bóli NIC, TOTALNIE NIC i to nie tylko na początku ale przez całą ciążę :) jedyne co to kontroluje tarczyce ale to hormony wiec one w ciąży lubią poszaleć. od 27TC ograniczam cukier bo krzywa cukrowa nie wyszła idealnie. i w zasadzie to tyle. Przytyłam do tej pory 8kg i czuje się rewelacyjnie. Może już trochę ciężko ze spaniem i ciągle siku mi sie chce ale to juz sama końcówka więc nie przeszkadza mi to jakoś bardzo. 6tygodni i będzie finał mam nadzieję :D  

Myślę że jeżeli nie masz jakichś typowych ciążowych objawów to póki co powinno ci się cieszyć wszystko jeszcze jest przed tobą to że teraz mówi wspierając jakieś szczególne mdłości to nie jest powiedziane że za tydzień one cię nie dopadną Może to głupie pytanie ale tak po prostu jeszcze nie spotkałam się z takim przypadkiem więc jestem ciekawa co w takiej sytuacji czy ten drugi zarodek po prostu obumarł I on się jakoś wchłonie czy później to zostanie oczyszczone podczas porodu Na jakiej zasadzie to teraz działa jak mówisz że miały być bliźniaki a z tego jednego zarodka jednak nic nie będzie Oczywiście jeżeli radzi cię to pytanie to nie odpowiadaj życzę ci abyś całą resztę ciąży czuła się tak dobrze jak teraz Natomiast tak jak mówię wszystko jeszcze przed tobą to że nie masz mdłości to znak że trafiłaś ten dobry pakiet objawów ciążowych i pozostaje tylko i wyłącznie się cieszyć jeszcze przed tobą zgaga bóle pleców nieprzespane noce zobaczysz Na późniejszym etapie ciąży na pewno wszystko jeszcze przyjdzie na razie nie stresuj się na zapas i ciesz się chwilą ciesz się tym że czujesz się dobrze i tym stanem

Nie martw się onte objawy, czasem przychodzą bardzo późno,  a czasem wcale , a wszystko jest dobrze :) w sumie to nawet lepiej jak nie doświadcza sie tych niemiłych w gruncie rzeczy objawów 1 trymestru:) 

Niektóre kobiety mają takie szczęście, że przez pierwszy trymestr czują się świetnie. Więcej jest jedną h takich, które czują się gorzej. Skoro jesteś w 8 tygodniu to jest dopiero początek, jeszcze coś się może pojawić. 

Bardziej mnie zastanawial ten nie rozwijający się zarodek

Zmeczenie i bóle podbrzusza to jest objaw ciąży, ja w drugiej ciąży to mogłabym spać całe 24h ale niestety moje dziecko mi na to nie pozwala, bóle pobrzusza z tego względu że ciało musi przygotować się na dziecko i wszystko się rozszerza. Więc nie jest tak do końca że nie masz objawów. Nie ma się co martwić na zapas tylko się cieszyć, że w końcu się udało. Źle myśli na temat ciąży też są normalne, ja też w pierwszej ciąży jak i zresztą drugiej się martwiłam czy dziecko napewno będzie i jest zdrowe, czy nic tam się złego nie dzieje, czy uda mi się urodzić I przy porodzie się nic nie wydarzy, ale tak ma chyba kazda matką z troski. 

Ja cały czas na początku ciąży byłam bardzo zmęczona i senna potem doszły mdłości i częste latanie do WC potem jak to minęło i miałam trochę więcej siły to zaczęła się zgaga ;) każda z nas jest inna i każda będzie mieć inne objawy i inaczej będzie przechodzić ciążę niektóre własnej dziewczyny są w ciąży a czuja się jak nowo narodzone 

Ja nie miałam żadnych typowych dla ciąży objawów przez niemal całe dwa trymestry :) Może sporadycznie zabolało mnie podbrzusze i tyle. Żadnych mdłości, wymiotów itp. Pod koniec drugiego trymestru częściej chodziłam do WC. W trzecim trymestrze zaczęła mi dokuczać zgaga i zaczęłam chrapać, bo mi dziecko uciskało przeponę :) Każda kobieta przechodzi ciążę inaczej. To, że nie masz objawów, nie oznacza, że coś jest nie tak, ale rozumiem, że się stresujesz. Ja też się stresowałam, dlatego wybrałam ginekologa pod którego opieką czułam się spokojna i bezpieczna :)

u mnie raczej aż takich objawów nie było, myślałam po prostu że jestem zmęczona i tyle. W ciągu dnia zdarzała mi się szybka drzemka i czasem miałam ból w podbrzuszu, wiadomo nie wliczając okresu bo  też czasem mi się spóźniał

Ciesz się, że nie masz objawów. Będziesz za tym tęsknić jak za kilka tygodni może dnie będziesz spędzać z głową w muszli w łazience. Ja objawy zawsze miałam, ale każda ciąża jest inna. Chciałabym nie mieć tych mdłości.

każda ciąże przechodzi inaczej więc może autorka do końca będzie bez objawów jak ja :D

I tego jej życzę, bo niektóre objawy potrafią być okropne ;) 

No niektóre ciężkie są ja naszczescie nie miałam  

Ciąża to wspaniały czas więc super gdy ktoś nie ma żadnych uciążliwych dolegliwości :) ja też nie miałam ani zgagi ani nudności ale chyba każdy ma problem z ułożeniem się do snu czy siedzeniem zbyt długo w jednej pozycji lub długim chodzeniem 

U mnie z ciążą i samym planowaniem było okej, ale komplikacje było po połogu. Dla mnie straszne było to, że po porodzie miałam skurczenie pochwy, przez co nie było mowy o seksie. Nie wiedziałam, czy coś ze mną nie tak, lekarz nic nie mówił, że może tak być. Okazało się, że muszę wykonywać ćwiczenia z rozszerzaczami pochwy. Teraz to widziała są takie fajne z uchwytami dilatory Femila, wcześniej to jak miałam problem, jakieś beznadziejne miałam, ale oczywiści epomogło

Ja liczyłam że może w tej ciąży będzie inaczej bo pod wieloma względami tak było jednak niestety dostałam zgagę której tak bardzo nie chciałam mieć ale co zrobić trzeba to jakoś przetrwać niestety ;) wizytę mam na przyszły tydzień to będę prosić lekarza żeby mi coś przepisał bo jest to dość uciążliwe zazdroszcze tym którzy nie mają żadnych objawów uciążliwych ciążowych ja się okropnie męczyłam z początku nie tyle wymiotowalam co po prostu mnie czyściło dość mocno i to było tak że ledwo zeszłam z toalety i zaraz musiałam lecieć 

No właśnie i dlatego jak się nie  ma objawów jeszcze na początku ciąży trzeba się cieszyć, nie wiadomo kiedy one nadejdą i jakie będą 

Zgadzam się z dziewczynami. Mnie druga ciaza tak doświadcza  czuję się rozjechana właśnie od 8 tygodnia zaczęło się. Więc póki co się ciesz, bo na te nasze ciazowe dolegliwości przyjdzie czas ;)