Ciasta - przepisy

Ja zelke owocowa robię tak że blenduje np mrożone maliny i do tego dolewam rozpuszczoną galaretkę malinową tylko 2 galaretki rozpuszczam w niecałej szklance wody. Odstawiam i jak jest już tężejącą to smaruję na torta

1 polubienie

Chwalipost. Miałam urodziny i zrobiłam serniczek na zimno😃

4 polubienia

Ale fajnie udekorowany! Na górze jest galaretka?

A to sa porcje podane na 26 cm średnicy tortownicy? :slight_smile:

Tak na ok 22-24 cm średnicy :slight_smile:

Mmmm ale pyszności :drooling_face:

A jeszcze pytanie na ile osób taka wielkość toru ?

Zjadłabym …

Zrobilam ciasto ze sliwka z przepisu Ania gotuje i zamiast cukru dalam erytrol. Mniej niz w przepisie. Ciasto wyszlo oblednie, tak puszyste ze sliwki mi zrobily PLUM hahahahah

2 polubienia

ale wygląda smakowicie!

Też ostatnio kupiłam erytrol, ksylitol i chcę zrobić jakieś dobre ciacho. Ma ktoś sprawdzony przepis na sernik, który wyjdzie z takimi zamiennikami cukru? Bo to jednak troszkę inny smak, niż tradycyjnego cukru.

Tak, przezroczysta galaretka

Na 20 porcji spokojnie

Ja będę próbowała baskisji na ertrytolu. Wydaje mi się, że wyjdzie a smak jest taki sam.

A macie jakis fajny przepis na chleb ?

Zrobilismy z synem cynamonki !
Ale pycha !

4 polubienia

Pysznie wyglądają :heart_eyes: :heart_eyes:

Ojej uwielbiam jesienne wypieki. Szarlotki, cynamonki…
Niestety nie mogę drozdzowego ciasta :crying_cat_face:
Robiłam w weekend sernik baskisjki na erytrolu i wyszedł! Smak ten sam. Zero skoków cukru. Tak się cieszyłam że mogę zjeść coś pysznego do kawy :smiling_face_with_three_hearts:

2 polubienia

Ja chyba też muszę go wypróbować :smiley:

Nastepna bedzie szarlotka, moj maz uwielbia moja szarlotke, mowi ze nigdy nie jadl lepszej kupuje wtedy lody waniliowe i zajadamy szarlotke na cieplo z lodami :heart_eyes: sprobuje zrobic z erytrolem wlasnie.
Kolejne bedzie ciasto marchewkowe i ciasto dyniowe.
Bede probowac poniewaz urodzinki syna okraszone beda kawa herbata i ciastami no i oczywiscie wisienka czyli tort :grinning: musze sprawdzic co bedzie dobrze smakowalo, co szybko zrobie, co latwo sie przechowuje.
Cynamonki na bank zrobie bo moge ciasto zrobic dzien wczesniej i tylko pokroic i do piekarnika na cieplo podac