Ciasta - przepisy

My w przedszkolu zawsze robiliśmy z dziećmi ciasto marchewkowe i bardzo je lubili :smiling_face_with_three_hearts:

Wiecie ze nie zrobilam ladnego zdjecia szarlotki ? Wpadli znajomi wiec zapomnialam ! Wyszla obledna !

W sobote przyjezdza na kawe tez nasza znajoma wiec zrobie wafle z kajmakiem.

Szyszki z kajmakiem tez bede robic ale to jakos za miesiac, pazdziernik jest dla mnie takim miesiacem na szyszki :heart_eyes:

2 polubienia

Poproszę o przepis na sprawdzone ciasto marchewkowe. Zależy mi żeby było mokre. I najlepiej z białą polewą :drooling_face:

Ja teraz na głowie mam przeprowadzkę, ale jesień to taki super czas na pieczenie różnych przysmaków :heart_eyes:

Ale będzie śliczny motyw

Mnie dziś naszło na chałkę z kruszonką, a w sumie to cały tydzień za mną chodziła, a dziś było trochę więcej czasu,żeby zrobić :smiley:

2 polubienia

Robiłyście kiedyś ten jabłecznik sypany ? Jestem ciekawa czy to wychodzi

Robilam raz. Wyszedl. Ale wole tradycyjna szarlotke ktora wcale nie jest bardziej pracochlonna

Jakbecznik sypany! Woow az muszę go wygooglowac :wink:

A robiłyście karpatkę z groszków ptysiów ??? Wczoraj pojawiła mi się rolka z taka i wyglądała pysznie i szybkość roboty powalała :smiley:

Ja bardzo mało ciast robię :see_no_evil: a wasze na prawdę wyglądają piękne

o matko, jakie piękne wyszły ci te chałki…

1 polubienie

Dzięki :grin:

Zrobilam dziś “misie Lubisie”, nie wyglądają jakoś pięknie, ale są bardzo dobre i takie wilgotne w środku, polecam! Mąż wyjadł połowę, ale są bardzo szybkie do zrobienia, więc jutro powtórzę :joy:

3 polubienia

Sluchajcie hitu.
Chcialam na urodziny dziadka zrobic cynamonki. Tak po torcie.
Ciasto zagniotlam dzien wczesniej. Wlozylam do lodowki i okazalo sie ze potroilo swoja mase. Niezle.
Rano wyjelam zeby sie ogrzalo. Zrobilam farsz cynamonowy jak zwykle, zawinelam rolade i wykroilam.cynamonki. polozylam na blaszcze i poszlam. Tam czekaly i wyrastaly jeszcze 3h.
Wyrosly tak wielkie i puszyste ze wszyscu mysleli ze to z cukierni :rofl:
Nie zrobilam nawet zdjecia bo wszyscy sie na nie rzucili. Piekne byly i miekkie.

A jak macie dobru przepis na mieciutkie pierniczki to ja chetnie. Uwielbiam przepisy ani ale nigdzie nie moge znalezc sztucznefo miodu o ktorym mowi. Daje po prostu plynny i wychodza ale nie az takie miekkie

A my dzisiaj kinder bueno robimy :blush:

1 polubienie

A któraś z was może robi piernik staropolski? Widziałam, że niektórzy już wyrabiają ciasto, żeby dojrzewało

Czytasz mi w myslach.:rofl:
Juz zaczynam liste swiateczna. :heart:
Lubie byc przygotowana, co, ile, gdzie.
Lubie zapisywac sobie przepisy.
Ja zrobie zwykly piernik

2 polubienia

Ale śliczna dekoracja na stole :heart::hear_no_evil: już się nie mogę doczekać aż u siebie takie poustawiam :face_holding_back_tears:

Wlasnie wylicytowalam piekne dynie, beda dekoracja na urodzinki syna !

1 polubienie