My w przedszkolu zawsze robiliśmy z dziećmi ciasto marchewkowe i bardzo je lubili ![]()
Wiecie ze nie zrobilam ladnego zdjecia szarlotki ? Wpadli znajomi wiec zapomnialam ! Wyszla obledna !
W sobote przyjezdza na kawe tez nasza znajoma wiec zrobie wafle z kajmakiem.
Szyszki z kajmakiem tez bede robic ale to jakos za miesiac, pazdziernik jest dla mnie takim miesiacem na szyszki ![]()
Poproszę o przepis na sprawdzone ciasto marchewkowe. Zależy mi żeby było mokre. I najlepiej z białą polewą ![]()
Ja teraz na głowie mam przeprowadzkę, ale jesień to taki super czas na pieczenie różnych przysmaków ![]()
Ale będzie śliczny motyw
Mnie dziś naszło na chałkę z kruszonką, a w sumie to cały tydzień za mną chodziła, a dziś było trochę więcej czasu,żeby zrobić ![]()
Robiłyście kiedyś ten jabłecznik sypany ? Jestem ciekawa czy to wychodzi
Robilam raz. Wyszedl. Ale wole tradycyjna szarlotke ktora wcale nie jest bardziej pracochlonna
Jakbecznik sypany! Woow az muszę go wygooglowac ![]()
A robiłyście karpatkę z groszków ptysiów ??? Wczoraj pojawiła mi się rolka z taka i wyglądała pysznie i szybkość roboty powalała ![]()
Ja bardzo mało ciast robię
a wasze na prawdę wyglądają piękne
o matko, jakie piękne wyszły ci te chałki…
Dzięki ![]()
Zrobilam dziś “misie Lubisie”, nie wyglądają jakoś pięknie, ale są bardzo dobre i takie wilgotne w środku, polecam! Mąż wyjadł połowę, ale są bardzo szybkie do zrobienia, więc jutro powtórzę
Sluchajcie hitu.
Chcialam na urodziny dziadka zrobic cynamonki. Tak po torcie.
Ciasto zagniotlam dzien wczesniej. Wlozylam do lodowki i okazalo sie ze potroilo swoja mase. Niezle.
Rano wyjelam zeby sie ogrzalo. Zrobilam farsz cynamonowy jak zwykle, zawinelam rolade i wykroilam.cynamonki. polozylam na blaszcze i poszlam. Tam czekaly i wyrastaly jeszcze 3h.
Wyrosly tak wielkie i puszyste ze wszyscu mysleli ze to z cukierni ![]()
Nie zrobilam nawet zdjecia bo wszyscy sie na nie rzucili. Piekne byly i miekkie.
A jak macie dobru przepis na mieciutkie pierniczki to ja chetnie. Uwielbiam przepisy ani ale nigdzie nie moge znalezc sztucznefo miodu o ktorym mowi. Daje po prostu plynny i wychodza ale nie az takie miekkie
A my dzisiaj kinder bueno robimy ![]()
A któraś z was może robi piernik staropolski? Widziałam, że niektórzy już wyrabiają ciasto, żeby dojrzewało
Czytasz mi w myslach.![]()
Juz zaczynam liste swiateczna. ![]()
Lubie byc przygotowana, co, ile, gdzie.
Lubie zapisywac sobie przepisy.
Ja zrobie zwykly piernik
Ale śliczna dekoracja na stole ![]()
już się nie mogę doczekać aż u siebie takie poustawiam ![]()