A jeszcze wam zostawię pomysł ostatnio robiłam roladę zwykłą biszkoptową , ale narysowałam serduszka żeby było urocze
zafarbowane sokiem z buraka .
Tak!! Drugie podejście mnie tak zmotywowało, że poza leśnym mchem zrobiłam jeszcze Rafaello ![]()
Ale znalazłam tak świetny przepis na biszkopt, że ojeeeeju, normalnie jak chmurka puszysty!
Podrzucam, jakby któraś potrzebowała
Wygląda smakowicie ![]()
![]()
Oczami by się jadło te twoje ciasta ![]()
![]()
Aleee słodko wygląda , fajny pomysł na walentynkowe ciasto ![]()
Tak to prawda wyglądają smakowicie wszytkie przez was zrobione ![]()
Też o tym pomyślałam, efektownie wyszło ![]()
Zrobiłam taką tartę na wzór skubańca bo mój mąż lubi
ze śliwkami i cynamonową kruszonką . Ale pachnie w domu !
Musi być pyszne aż by się zjadło hihi
Dobra kochane, macie jakies fit przepisy sprawdzone ?
Chcialabym znowu wrocic do pieczenia, ale cos wiecej niz chlebek bananowy hahaha.
Kupilam erytrol do slodzenia. Ale nie wiem czy moge go uzywac do kazdego przepisu zamiast zwyklego cukru ?
Tez mam erytrol ,ale boje sie go używać bo się boję że zadziała biegunkowo ![]()
![]()
Ty słodzisz i nic Ci nie było, nie jest po nim ? hmm do ciasta gwiazdy fit na fb czy ig używają , do wgl do wypieków ![]()
Ja jak oglądałam takie fit przepisy, to zazwyczaj cukier można było zastąpić. Jak znajdę stronę, to podlinkuje ![]()
To co dzisiaj zrobiłam jest z właśnie z zamiennikiem cukru , także śmiało rób
Erytrol chyba na mnie nie działa biegunkowo natomiast bardzo tak na mnie działa Ksylitol przynajmniej w połączeniu z kawą
Oooo to z tym pomyliłam
dzięki za przypominajke tutaj ![]()
Ja to jestem noga do tych ciast ![]()
Ja też ![]()
Sernik na zimno mi się rozleciał , nie stężał, a sernik na ciepło urósł i wyleciał poza formę w piekarniku a po tym oklapł , taka kucharka jeśli chodzi o ciasta , a za tort to już chyba mimo chęci to jednak sie nie wezmę,
Biszkopt to najprostsze co może być a masę zawsze jakaś zrobisz hihi nie poddawaj się