Ciasta - przepisy

By się zjadło pychotka :smiling_face_with_three_hearts::heart_eyes:

3 polubienia

Ja od razu mam ochotę na coś słodkiego :smiley:

1 polubienie

Tu by się wszystko zjadło, szkoda ,że ja nie mam takich zdolności :face_with_peeking_eye:

1 polubienie

Próbuj ! Kwestia wprawy

Dakłas albo beza Pavlovej, opadajace ciasto czekoladowe z owocami

Ja polecam Malinową Chmurkę, Leśny Mech, Slonecznikowiec, Migdałowiec i tak sezonowo - biszkopt+masą budyniową+owoce w galaretce :smiley:

1 polubienie

Dokładnie aż mam ochotę zrobić coś z tych wszystkich ciast :face_with_hand_over_mouth::smiling_face:

Mi za każdym próbowaniem co innego nie wychodzi :see_no_evil: raz dobrze , raz żle

Do ciast trzeba też mieć rękę i cierpliwość :smiling_face:

Właśnie malinową chmurkę robi mi mama, ja robię serniczek na zimno z sosem malinowym, teściowa Stefanka i jeszcze męża bratowa robi rurki z kremem :sweat_smile:

1 polubienie

Ooo i tak najlepiej, jakbyś miała sama zrobić tyle ciast to by to było dużo pracy, ale jak się rozłoży, to jeden placek to szybka sprawa :smiley: też tak się czasem dzielimy praca przy jakiejś większej imprezie :smiley:

Oj tak raz się wzięłam za ciasta na imprezę to na słone przekąski ledwo się wyrobiłam

Ja szczerze powiedziawszy wolałabym nie piec nic :rofl::rofl: ale już się zabrałam za to :rofl: zdecydowałam się na zielony mech i teraz czekam aż wyjdzie z piekarnika

1 polubienie

Ja wolę bardziej pięć jak robić słone Dania do ciast mam większa cierpliwość

Ja też jak bym miała wybór wolę zrobić ciasta :smiling_face:

1 polubienie

Hmm już właśnie przez to forum myślę co upiec tak codziennie jak się naczytam to już by się zjadło

1 polubienie

Ja również jestem bardziej team słodkie :face_holding_back_tears:

1 polubienie

Uwaga aktualizacja! Czekałam na to ciasto do północy, tymczasem wyszedł zielony zakalec niczym bagno shreka :rofl:
Jutro śmigam po szpinak i kolejna próba! :rofl:

1 polubienie

Ooo ważne że się nie poddajesz :rofl::face_with_hand_over_mouth::smiling_face::smiling_face:

1 polubienie

Udało się? :crossed_fingers::crossed_fingers: