Ale swietnie wygladaja te gruszki;)
Ooo super, na pewno są pyszne ![]()
Ooo bardzo dziękuję ![]()
A macie jakiś fajny przepis na cynamonki?
Ja polecam cynamonki od Ania Gotuje. Im dluzej lezakuja w cieple tym lepsze !
@DDoominika odrazu o Tobie pomyslalam jak zobaczylam to !
Korci mnie zeby zrobic bo pisza ze to ciasto idealnie sie nadaje tez na pierniczki. Ale kurcze nie wiem czu znajde miejsce w lodowce na tyle czasu
i troche mnie to przeraza ze to tyle ma tam stać
No właśnie teraz wszyscy robią KW, podobno rozkosznego też są super. Ja sobie zrobiłam screeny , wrzucam jakbyś chciała zrobić
Dziekuje, jak zjemy snickersa to będę robiła ![]()
Właśnie oglądałam przed chwilą ten filmik i mówię kurde chyba zrobię, ale co z miejscem w lodówce ![]()
![]()
![]()
![]()
Jejku mam jakies pomyslu na menu do kawy i herbaty ale co chwile zastanawiam sie czy na pewno sie wyrobie ze wszysykim bo oczywiscie wszysyko pieczone
nigdy sie tak nie balam robic tortu jak teraz, serio ! Nie wiem dlaczego bo na 5 urodziny syna też ja robilam…
Chcialabym zrobic tort, cynamonki, szarlotke i placek ze sliwkami. No i szyszki ale kurcze nigdzie nie moge dostac ryzu preparowanego
W Intermarche jest i w takich małych osiedlowych sklepach
a pamiętasz jak pokazywałam wam torcik musowy ? Może to jako tort ?
Ja lubię przepis na pierniki alpejskie z bloga pysznieczyprzepysznie
@Mamina o ten torcik
Nie moze byc nic z czekolada, gości bedzie malo ale jeden z gosci ( prababcia) zle znosi skutki uboczne czekolady, tzn bardzo ja zatwardza
Zamiast białej czekolady dodałabym mascarpone ![]()
Moja mama już od miesięcy piecze chlep w żeliwnym garnku ale ona piecze najpierw z przykryciem 20 min a później go odkrywa. Uwielbiam ten chleb.
No on musi długo leżeć w lodówce. Znajoma zawsze na święta robiła i bym przepyszny za każdym razem.
Mascarpone możesz zrobić z różnymi dodatkami. Ja zawsze robię śmietanka mascarpone i jakąś galaretka zawsze ma inny smak i kolor
Super wygląda! Muszę sobie zapisać na przyjęcia do zrobienia, ale chyba nie wstawaialas przepisu