Ja nie miałam czegoś takiego, ale to podobno normalne.
Wydaje mi się że u Ciebie hormony robią swoje. Każda z nas ciążę przechodzi inaczej jednej z nas jest zimno a drugiej zupełnie odwrotnie i najlepiej chodziły by nago. Takie uroki burzy hormonów.
Całą ciążę mi duszno i gorąco. Ciążę zaczynałam w styczniu i nalegałam na uchylone okno do spania. Mój się trochę buntował i trochę się mu nie dziwię. W pracy to samo, oj jaka byłam szczęśliwa jak przyszło pierwsze słońce i nikomu już nie przeszkadzało otwarte okno.
Spokojnie to normalne każda ciaza jest inna ja np mialam ciagle dusznosci i strasznie bylo mi goraco… Normalnie pocilam sie jak szczur
wiec nie bylo to dla mnie fajne wgl ze troszke mialam zalatwiania w ciazy i duuuzo jazdy autobusem
może termofor ci pomoże:) mi było znowu bardzo gorąco, to już nie wiem co gorsze
mamaKasia, chyba to, że jest gorąco… Ja zawsze wychodzę z założenia, że lepiej, by było nam zimno, niż gorąco, dlatego, że jak jest nam zimno, to zawsze idzie się ogrzać, natomiast jak jest nam gorąco, to ochłodzić się na dłużej jest już gorzej
Ja od początku do jakiegos 3 miesiaca ciazy mialam straszne wybuchy goraca i zawsze wszedzie mi bylo cieplo, teraz poki co wszystko sie unormowalo
Witaj! Myślę, że nie masz się czym martwić, ponieważ jest to zapewne za sprawą burzy hormonów. Niektóre kobiety są ospałe, pobudzone, jednym zimno, drugim ciepło … Ja na początku ciąży cierpiałam z powodu bezsenności, w późniejszym czasie ten etap minął i nastał czas ciągłego niewyspania mimo wielu godzin snu
Nic się nie martw!
Pozdrawiam
nie martw się to normalne .To wina hormonów na początku ciąży miałam dreszcze i uczucie nadchodzącego przeziębienia.
to są jedne z pierwszych, wczesnych objawow ciąży, które bardzo często mylimy z przeziębieniem lub grypą
Czytałam że to objawy chorej tarczycy warto pójść do lekarza
To normalne. W pierwszym trymestrze temperatura po owulacji nie spada i jest podwyższona, stąd wiele kobiet czuje się na granicy przeziębienia (uczucie zimna, dreszcze), zwłaszcza jeśli ten okres przypada na okresy zimowe. Po tym z resztą wiadomo że zaszło się w ciążę przy metodzie termiczno objawowej ;)
https://produktybonifraterskie.pl/kategoria-produktu/herbaty-ziolowe/
Od siebie polecam ciepłe zimowe rozgrzewające herbatki :)
Ja nie mapaietam żebym zauważyła coś takiego u siebie :D
Ja generalnie jestem zmarzluch więc nawet latem śpię w skarpetkach :D chociaż teraz, zimą, to jest mi cieplo w tej ciąży
MamuskaJuliiJana identycznie że mną. Choć w ciąży nieco ocieplił mi się wewnętrzny klimat ;)
Ja od dziecka miałam zimne stopy i dłonie ale ogólnie mi było mega ciepło. Non stop biegałam bez kapci i w krótkim rękawie nie ważne czy było zimno. A w ciąży bumm i wiecznie mi było gorąco już praktycznie od pierwszych tygodni ciąży. Potem lato więc była masakra ale to u większości kobiet. A potem pod koniec to też wiecznie gorąco a było już naprawdę chłodno. wszyscy mi oczywiście mówili że się przeziebie bo rozpięta lub ubrana "letnio". Ale po ciąży i połogu wszystko wróciło do normy i stanu z przed ciąży.
Akk napawasz mnie małym lękiem, czyli że te ciepło może lada chwila zniknąć o porodzie.. aach, wróci" zimna stopa" na nieszczęście mego męża :D
Niestety tak to wygląda. U mnie było dokładnie tak samo. W ciąży wciąż za gorąco a teraz stopy i dłonie wciąż chłodne. Co ciekawe mój synek też ma wiecznie zimne rączki i nóżki, chyba po mamusi.
Koniec mojej ciazy wypadał w zimę i wszyscy wtedy chodzili naubierani, a ja wieczny zmarzluch nagle nie mogłam wytrzymać tak było mi ciepło. Po ciazy wszystko wróciło do normy ale synek zawsze wygrzany. Ja naubierana a on wiecznie spocony jak Go ubiorę adekwatnie do mnie :D
Ja też myślałam że się udusze pod koniec ciąży teraz spie w polarowej piżamie pod kołdrą i kocem a mąż w bokserkach nie przykryty haha syna też ubieram lżej odemnie bo spocony u nas jedna warstwa więcej to się tyczy mnie a nie dziecka