Ciagle zimno

Ja nie miałam czegoś takiego, ale to podobno normalne.

Wydaje mi się że u Ciebie hormony robią swoje. Każda z nas ciążę przechodzi inaczej jednej z nas jest zimno a drugiej zupełnie odwrotnie i najlepiej chodziły by nago. Takie uroki burzy hormonów.

Całą ciążę mi duszno i gorąco. Ciążę zaczynałam w styczniu i nalegałam na uchylone okno do spania. Mój się trochę buntował i trochę się mu nie dziwię. W pracy to samo, oj jaka byłam szczęśliwa jak przyszło pierwsze słońce i nikomu już nie przeszkadzało otwarte okno.

Spokojnie to normalne :wink: każda ciaza jest inna ja np mialam ciagle dusznosci i strasznie bylo mi goraco… Normalnie pocilam sie jak szczur :smiley: wiec nie bylo to dla mnie fajne wgl ze troszke mialam zalatwiania w ciazy i duuuzo jazdy autobusem

może termofor ci pomoże:) mi było znowu bardzo gorąco, to już nie wiem co gorsze

mamaKasia, chyba to, że jest gorąco… Ja zawsze wychodzę z założenia, że lepiej, by było nam zimno, niż gorąco, dlatego, że jak jest nam zimno, to zawsze idzie się ogrzać, natomiast jak jest nam gorąco, to ochłodzić się na dłużej jest już gorzej :slight_smile:

Ja od początku do jakiegos 3 miesiaca ciazy mialam straszne wybuchy goraca i zawsze wszedzie mi bylo cieplo, teraz poki co wszystko sie unormowalo :slight_smile:

Witaj! Myślę, że nie masz się czym martwić, ponieważ jest to zapewne za sprawą burzy hormonów. Niektóre kobiety są ospałe, pobudzone, jednym zimno, drugim ciepło … Ja na początku ciąży cierpiałam z powodu bezsenności, w późniejszym czasie ten etap minął i nastał czas ciągłego niewyspania mimo wielu godzin snu :slight_smile:
Nic się nie martw!
Pozdrawiam

nie martw się to normalne .To wina hormonów :slight_smile: na początku ciąży miałam dreszcze i uczucie nadchodzącego przeziębienia.

to są jedne z pierwszych, wczesnych objawow ciąży, które bardzo często mylimy z przeziębieniem lub grypą :slight_smile:

Czytałam że to objawy chorej tarczycy warto pójść do lekarza 

To normalne. W pierwszym trymestrze temperatura po owulacji nie spada i jest podwyższona, stąd wiele kobiet czuje się na granicy przeziębienia (uczucie zimna, dreszcze), zwłaszcza jeśli ten okres przypada na okresy zimowe. Po tym z resztą wiadomo że zaszło się w ciążę przy metodzie termiczno objawowej ;)

https://produktybonifraterskie.pl/kategoria-produktu/herbaty-ziolowe/

Od siebie polecam ciepłe zimowe rozgrzewające herbatki :) 

Ja nie mapaietam żebym zauważyła coś takiego u siebie :D 

Ja generalnie jestem zmarzluch więc nawet latem śpię w skarpetkach :D chociaż teraz, zimą, to jest mi cieplo w tej ciąży 

MamuskaJuliiJana identycznie że mną. Choć w ciąży nieco ocieplił mi się wewnętrzny klimat ;)

Ja od dziecka miałam zimne stopy i dłonie ale ogólnie mi było mega ciepło. Non stop biegałam bez kapci i w krótkim rękawie nie ważne czy było zimno. A w ciąży bumm i wiecznie mi było gorąco już praktycznie od pierwszych tygodni ciąży. Potem lato więc była masakra ale to u większości kobiet. A potem pod koniec to też wiecznie gorąco a było już naprawdę chłodno. wszyscy mi oczywiście mówili że się przeziebie bo rozpięta lub ubrana "letnio". Ale po ciąży i połogu wszystko wróciło do normy i stanu z przed ciąży. 

Akk napawasz mnie małym lękiem, czyli że te ciepło może lada chwila zniknąć o porodzie.. aach, wróci" zimna stopa" na nieszczęście mego męża :D

Niestety tak to wygląda. U mnie było dokładnie tak samo. W ciąży wciąż za gorąco a teraz stopy i dłonie wciąż chłodne. Co ciekawe mój synek też ma wiecznie zimne rączki i nóżki, chyba po mamusi.

Koniec mojej ciazy wypadał w zimę i wszyscy wtedy chodzili naubierani, a ja wieczny zmarzluch nagle nie mogłam wytrzymać tak było mi ciepło. Po ciazy wszystko wróciło do normy ale synek zawsze wygrzany. Ja naubierana a on wiecznie spocony jak Go ubiorę adekwatnie do mnie :D

Ja też myślałam że się udusze pod koniec ciąży teraz spie w polarowej piżamie pod kołdrą i kocem a mąż w bokserkach nie przykryty haha syna też ubieram lżej odemnie bo spocony u nas jedna warstwa więcej to się tyczy mnie a nie dziecka