Tydzień temu robiłam test - był to 28 dzień cyklu. Wtedy kreska była ledwo widoczna, następnego dnia to samo. Dzisiaj jest 35 dzień cyklu, kreska jest widoczna, jednak jest dość jasna. Progesteron kilka dni temu wynosił 16, po 2 dniach ledwo 19. Czy ktoś miał podobnie może? I wszystko dobrze się skończyło?
Możesz wstawić zdjęcie testu ? Jakieś czułości był wykonywany test ? Powiem Ci szczerze że zawsze jest szansa czasami kreska jest jaśniejsza po prostu może też o złej porze wykonujesz test powinno się go z rana wykonywać :) trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze dawaj znać :) moze udaj się do diagnostyki i zrób beta HCG po weekendzie:)
Moze lepiej udaxc sie do lekarza? Bo takie gdybanie i co chwila testy ;/ no nie wiem...
Ale 35 dc to tak jak by 5 tydzien ? Moze to wczesne poczatki?
Ja miałam podobnie jeżeli chodzi o kolor kreski. W 30 dniu była ledwo widoczna, po kilku kolejnych dniach była ciemniejsza no i urodziłam syna;) najlepiej Idź do lekarza i potwierdzi chociażby z krwi jeżeli to wczesna ciąża;)
Jeśli kreska jest widoczna to warto teraz potwierdzić to u lekarza i zrobić badanie krwi :) Lekarz rozwieje Twoje wątpliwości i na pewno zleci niezbędne badania
Ja bym zrobiła test z krwi, no i udała się do lekarza jeśli miałby być to już 5t to jest już coś widać.
U mnie w tej ciąży również kreski blade. Robiłam progesteron w podobnym terminie, jednak jutro dopiero sprawdzę ile wynosił, bo wszystkie badania zostawiłam w aucie. Mimo wszystko gdybym zobaczyła dwie kreski od razu udałabym się do lekarza. Tak i ja też zrobiłam.
Moim zdaniem trzeba brać pod uwagę, progesteron przed ciążą, hormony , jak znosisz miesiączki, od kiedy nie masz miesiączki, jaka była ostatnia miesiączka, czy odbiegała od innych.
Czy to pierwsza Twoja ciąża ?
Jest wiele wytycznych , które należy brać pod uwagę.
Musisz wszystko przeanalizować
Każda kobieta jest inna. Wczesny początek ciąży może być niezauważalny. Najgorszy 6 tydzień.. wiele kobiet nie wiedział że jest w ciąży.
Dlatego warto napisać więcej informacji
Najlepiej potwierdzić u lekarza. Tylko za wcześnie też nie ma co iść. Często słyszałam historie dziewczyn, które od razu szły do ginekologa który nic nie widział, a już po 2 tygodniach serduszko biło. A zanim do ginekologa to możesz zrobić poziom beta HCG
No jest własnej to że jak człowiek pójdzie za wcześnie może się okazać że nic nie widać i się rozczarować a okaże się za tydzień że już coś widać z wizytą najlepiej poczekać najbardziej wiarygodne badanie to beta HCG:)
Moim zdaniem idź na Betę, albo od razu do lekarza- będziesz miała pewność.
To że kreska jest blada nic nie znaczy. Ważne że ją widać;) idź zrobić test z krwi betaHCG i już coś będziesz więcej wiedzieć ;) od razu umów się też na wizytę do gin bo od ręki zapewne nikt cię nie przyjmie, minie kilka dni i to już raczej powinno być pewne co tam się u Ciebie dzieje ;)
Powodzenia 👍
Zgadzam się z dziewczynami, idź na betę z krwi i od razu do lekarza. Będziesz miała potwierdzenie czy wszytko jest ok ;)
No u mojej znajomej lekarz stwierdził menopauzę bo za szybko poszla do lekarza a po kilku tygodniach lekarz przekazał jej świetna wiadomość ze jest w ciąży
Może warto udać się do lekarza
Oczywiście, że warto wykonać badanie beta hcg. Jednak z wypowiedzi wynika, że mógłby to być 5 tydzień. Za wcześnie może być na bicie serduszka jednak pęcherzyk lekarz powinien już dostrzec. Uważam, że to by uspokoiło koleżankę, lekarz ponadto by wszystko wytłumaczył, czy ciaza jeśli jest to czy jest ok, czy jest dobrze umiejscowiona itp.
Mamadokwadratu ja miałam identyczną sytuację kreska była bardzo blada,poszłam na wizytę i nie stwierdził ciąży,nie było widać pęcherzyka...kazał przyjść za kilka tygodni...była w 9 i już było widac
Pęcherzyka nie widać we wczesnej ciąży, dlatego lekarz powinien skierować na badanie krwi z czego stwierdzi w którym tygodniu ciąży jesteś;)
Według mnie powinnaś wykonać b-hcg w labolatorium 2x w odstępie 48h (2-krotny wzrost oznaczana najpewniej ciążę)
Justys moja ciąża jest dowodem ze jednak widac;)
W 5 tygodniu trafilam do ginekologa na usg serduszka nie bylo widac ale fasolke tak;)