Ciągle blada kreska

Już z bety idzie wywnioskować czy ciąża jest odpowiednio umiejscowiona tzn czy nie jest ciąża pozamaciczna 

Dziewczyny są pytania które można zadać tutaj na forum i my bez problemu na nie odpowiemy albo coś doradzimy ale jest też taki zestaw pytań z którymi No niestety ale trzeba już w pewnym momencie zwrócić się do lekarza tak jak w tym przypadku piszesz już do 35 dzień cyklu test który robiłaś tydzień temu już wykazał jakąś tam bladziutką kreskę na ten moment kreska nadal jest ale też nie dużo bardziej widoczna w tym momencie Moim zdaniem już Powinnaś być skonsultowana ze swoim ginekologiem i albo właśnie powinien wysłać się w takim przypadku na badania beta HCG i poziom progesteronu Bo to są dwa badania w takim przypadku które mówią lekarzowi jeszcze nie widząc ciebie wszystko na temat tej ciąży czy ona faktycznie jest czy ona jeżeli jest to jest żywotna i gdzie jest umiejscowiona na podstawie tych dwóch badań z krwi lekarz już na danym etapie cyklu i w konkretnym dniu jest w stanie stwierdzić czy ciąża jest i Rozwija się prawidłowo ale jest to po prostu wczesny etap na którym jeszcze Niekoniecznie musisz stawiać się na wizycie bo i tak nie będzie nic widać I na przykład ustalić wizytę na spokojnie za tydzień każe obserwować i uważać na siebie albo poprzez badanie stwierdzi że ciąża faktycznie jest ale jest z nim coś nie tak Niestety ale przestała się rozwijać stanęła w miejscu i wizyta również jest potrzebna aby stwierdzić czy trzeba jakoś ingerować w to aby doszło do poronienia czy też nie No niestety takie są realia tutaj to takie na dwoje babka wróżyła może być tak Albo może być tak są przypadki tak jak mówię w których możemy zadać pytanie na forum nam tu koleżankom ale są takie przypadki w których niestety ale w końcu Musimy wybrać się do lekarza aby uzyskać konkretną odpowiedź i tutaj nie ma co zwlekać i się zastanawiać tylko trzeba się konsultować bo być może ciąża jest tylko tylko potrzeba czasu aby Faktycznie była widoczna natomiast robienie tutaj 10 testów pod rząd na własną rękę nic nie zmieni Życzę ci kochana aby faktycznie to dzieciątko rozwijało się w twoim brzuszku daj znać co jakiś czas co się okazało

Ja też udałabym się już do lekarza aby rozwiał twoje wątpliwości i zbadał Ciebie, więc nie ma na co czekać tylko się umawiać na wizytę 

Też uważam że powinnaś udać się na Betę. To mógłby być już 5 tydzień także bicia serduszka jeszcze mogło by nie być, ale lekarz może już widzieć pęcherzyk. Można też już wywnioskować czy ciąża nie jest pozamaciczna.

Olaleksandra nie koniecznie tak jest w moim przypadku beta rosła jak wysłałam lekarzowi pogratulowal mi a potem się okazało że ciąża jest pozamaciczna więc zdarza się i tak że beta rośnie ale to się wszystko rozwija nie tam gdzie powinno i jestem na to idealnym przykładem niestety ;) pęcherzyk za ten czas może być już widoczny jednak może być za wcześnie na bicie serduszka nie wiem może udaj się faktycznie do tego lekarza dla siwetego spokoju :) 

masz wątpliwości , idź do lekarza, nie kto inny tylko on może pomóc

Dokładnie tak jak mówią dziewczyny i tak jak pisze mama laurusa jest na to świetnym przykładem że przypadki są różne nie chcemy się tutaj straszyć bo nie o to w tym wszystkim chodzi jednak dla swojego dobra i dobra dziecka lepiej będzie jak udać się jak najszybciej na wizytę Myślę że jeżeli coś byłoby nie tak i ciąża umiejscowiona byłaby nie tam gdzie trzeba to pewnie miałabyś już jakieś negatywne objawy które dawałyby znać że coś jest nie tak natomiast tak jak widać tutaj po wielu przykładach u dziewczyn przypadki są różne i jednak bez zbadania przez lekarza i zrobienia USG nie jesteśmy w stanie nic więcej my sobie tutaj powiedzieć Jedyne co nam pozostaje to życzyć wszystkiego dobrego aby faktycznie okazało się że zdrowy dzidziuś rozwija się w brzuszku czekamy kochana na informacje Mamy nadzieję że niedługo Dołączysz do grona nas młodych mam

Mi udało się dostać do gin dzień po wykonaniu testu, kreska nie była idealnie mocna, ale była widoczna. Wyszło że 5tydzien, było widać jeden pęcherzyk większy i jeden nieco dalej mniejszy, więc gin kazała mi przyjść tydzień później na kontrolę żeby wykluczyć czy to nie były jakieś ciałka krwiste a ciąża nie jest pozamaciczna, na szczęście po tygodniu już był ładny duży pęcherzyk :) 

Umawiaj się jak najszybciej na wizytę, wszystko się wyjaśni :) 

warto przy zapisywaniu do gin dodac ze chodzi o ciaze i sprawa jest pilna, wtedy rejestratorki zawsze wciskaja w ten sam dzien nawet :)

zapisz się do ginekologa albo zrób test z krwi i ci wyjdzie na 100% :)