Chce sporobowac chusteczek nawlizonych z firmy dada jestem ciekawa jakie konkretnie uzywalyscie i ktore w waszym przypadku sie sprawdziły?
Tylko waterwipes, są bezzapachowe i nasączone wodą. Dada moim zdaniem czuć chemią, kiedyś sama ich użyłam i szczypała mnie skóra a nie jestem alergiczką. Nie wyobrażam sobie używać ich do delikatnej skory noworodka. Buźki czy raczek dziecka już nie wytrzesz bo moim zdaniem podrażniają skórę. Ja używam ich w łazience do przetarcia toalety i czasem do umycia (z grubsza) stolika do karmienia, później i tak przemywam Namoczoną w wodzie ściereczką.
Ja dłuższy czas stosowałam przy synku te Dada lekko zielone.Kupowalam w kartonach po chyba 7 sztuk w pudełku. Do wycierania nie podrażnionej,nieodparzonej pupci byly ok.Rąk nigdy nie przecierałam chusteczkami ponieważ zawsze wolę normalnie umyć.To samo z buźką. Teraz już dłuższy czas używam z Pampers.Kupuje 4pak w Biedronce ;)
Kupiliśmy z polecenia koleżanki promocyjny mega box tych chusteczek z Biedronki, ale bardzo nas rozczarowały i ich skład jest dość słaby, teraz testujemy Waterwipes, na ich IG jest akcja promocyjna, wystarczy do nich napisać i wysyłają małe podróżne opakowanie wraz z próbkami kremów p/słonecznych, a na codzień bardzo sobie chwalę te z Rossmana widoczne na zdjęciu i podobne w wersji z 99% zawartością wody... do wycierania pupy jednak używamy dużych płatków kosmetycznych i czystej przegotowanej wody, chusteczki jedynie na wyjścia z domu czy przy jedzeniu i do szybkiego wytarcia rąk czy buzi
Wlasnie mam zakupione waterwipes i derma ale tez myslalam o dadzie czy kupic i je rowniez wyprobowac jak tansza alternatywa ;)
Ja używam sensitive i naturals. Obydwa rodzaje się u nas sprawdzają ale wolę sensitive bo naturals mocno pachną. Ogólnie jestem z nich zadowolona i polecam :)
Ja używałam sensitive, ale u mnie się nie sprawdziły. Jak dla mnie trochę za suche i poczytałam, że mają słaby skład, więc więcej już nie kupiłam. Bardzo rzadko używam chusteczek, bo tylko na wyjścia, ale wolę te nasączone wodą. Mimo iż używam je tylko do pupy, ewentualnie jak trzeba to do rączek.
Owszem dada jest tańsza, niż nasączane wodą, ale dla dziecka wolę dopłacić. Mogę co jedynie polecić zielone z rossmana babydream, te mi się podobają.
Ja zakupiłam dużą ilość waterwipes, cieszą się dużo pozytywnymi opiniami nie tylko internetowo ale też w śród koleżanek
My właśnie już testujemy zestaw podróżny od waterwipes ;)
też stosuję chusteczki przeważnie na wyjścia, choć przy rozszerzaniu diety bywały niezbędne JUŻ i wtedy ratowały nam życie :)
Niemowlaczkoei łatwiej przemyc buźkę chysteczką niż brać go np do łazienki pod bieżącą wodę.
Mamameg dlugo czekalas na wysylke od momentu zgloszenia ;) napisali ci moze email potwierdzajacy wygrana ;)?
Mu używamy Dada naturals albo everyday. Po mimo kiepskiego składu spasował najbardziej i nic się nie dzieje. Próbowałam te zielone z Rossmanna bo skusił mnie ich świetny skład za stosunkowo niska cene ale tak odparzyły córki pupę jak żadne inne.
Kasia wcześniej ta akcja waterwipes była na fb, zgłoszenie wysłałam chyba 24 kwietnia, na wysyłkę czekałam około tygodnia. Nie dostałam maila potwierdzającego. Zgodnie z wpisem waterwipes paczuszkę powinien otrzymać każdy kto się zgłosi.
Ja osobiście używam chusteczek dada tylko dlatego że względu na cenę. Nie są najgorsze ale do najlepszych też im dużo brakuje np. jak trzeba tylko przetrzeć po siusiu jest ok natomiast jak synek zrobił kupę to niestety nawet po zużyciu 10 pupa nadal miała brzydki zapach. Natomiast dla porównania po chusteczkach pampers było duzo lepiej. Drugim minusem jest opakowanie które często się rozrywa przez co chusteczki szybko wysychają. Na plus napewno jest cena i dość duża ich wilgotność. Wolę je od chusteczek fresh Nivea czy tych z Rossmana.
Mąż najczęściej kupuje pampers albo nivea w większych paczkach a ja jak jestem w biedronce to kupuję nie raz dady i też nic po nich się nie dzieje.Na początku drażnił mnie zapach ale teraz już mnie nie rusza.
Mamameg a gdzie wy poszukujecie konkursy macie jakas strone gdzie sa ukazywane aktualne konkursy ;)? Bo ja szukam i nici
Kasia nie mam czasu na wyszukiwanie konkursów, ale mam dobrą przyjaciółkę która podeśle mi czasem info jesli coś może mnie zainteresować.
Mamameg u mnie ta paczka z tymi chusteczkami była w tamtym tygodniu, chusteczki całkiem fajne ale ich cena jak patrzyłam w rossmanie jest jak dla mnie przesadzona.
My używamy dady sensitive lub naturals, są ok stosunek jakości do ceny jest w porządku są dobrze nawilżone, warto wypróbować jeżeli się zastanawiasz Kasia może Ci podpasuje, zgadzam się że pampers jest najlepszy, zaś te z Rossmanna jak dla mnie są okropne strasznie suche są ale używałam ich już dawno może coś się zmieniło w tej materi.
Pierwszych chusteczek używałam waterwipes rewelacja, ale jak już wróciłyśmy do domu to zamieniłam na dada takie w brązowym opakowaniu "Bawełniane chusteczki nawilżane Sensitiv", ale z racji tego, że schodziło ich bardzo dużo to wypróbowałam te zwykłe everyday i są oki tylko te w 3 paku, albo pojedyncze. Połasiliśmy się na promocję boxa everyday i były kiepskie, słabo nawilżone (może mieliśmy pecha). Ogólnie polecam dadę:) Próbowałam też tych babydream , bambino, nivea i hipp wszystkie były oki . Na szczęście córka nie jest póki co na nic uczulona więc używam tej dady pampersów też:)
Teraz używam bardzo mało chusteczek tylko do przetarcia siusiu, ale kupki już muszę myć tyłek , bo niestety ale córka miała ZUM i od tej pory jeszcze bardziej dbam o pupę
Ja używam od początku pampers. Jak synek był jeszcze malutki kupiłam na wypróbowanie dade i zaraz pupa zrobiła się czerwona. Ale u nas syn miał problemy skorne i może dlatego zmiana chusteczek nasilila te zmiany.
Kasia od urodzenia używamy chusteczek Dada Everyday czasem Naturals. Ale te pierwsze bardziej nam przypasowaly i je kupujemy w borach taniej wychodzi