Water wipes są super ostatnio były na promocji w Rossmanie. Trzeba jednak pamiętać, że mają krótsza datę ważności właśnie ze względu na skład wiec warto je szybko zużyć.
Ale te chusteczki moim zdaniem sa drogie mimo promocji
Dlatego używam ich na wyjazdy tylko :))
Na wyjazdy lub gdy będziemy gdzieś przebierać Maluszka poza domem będą jak znalazł
Waterman Wipes?
Pierwsze słyszę ale chętnie się zapoznam. Im krótszy skład tym lepiej, do tej pory używałam Dada i Babydream ale dla noworodka chciałabym coś wyjątkowo delikatnego.
Patent z termosem genialny, nie ma to jak nasze forum!
Marta Water Wipes.
A dokładnie o takie: WaterWipes, BIO, chusteczki nawilżane, 60 szt. - smyk.com
Dokładnie takimi chusteczki to się nie boję na wypadach wytrzeć twarzy dziecku :))
Termos 0,25. Wystarczy w zupełności na kilka godzin. Mam designerski biały w modne wzory waterwipes mam, lubię je ale tylko ma wyjście. Kupiłam paczkeza Ok 10.50 a Wy?
Ja kupiłam w Gemini za 10,79 także dużej różnicy nie ma a przy okazji inne kosmetyki
Mama Gartki też kupiłam w podobnej cenie w Rossmannie
Poza domem chusteczki , w domu ciepła woda i waciki
Przy drugiej córci również zupełnie chciałabym zrezygnować z chusteczek oczywiście w domu. Na spacery, do szpitala, czy jakiś wyjazd jak najbardziej chusteczki. Też nie używałam tych water wipes, bo powiem szczerze dowiedziałam się o nich z forum, ale przy drugim maluchu na pewno wypróbujemy
Ja w ciąży poszyłam sobie myjki do pupci z ręczniczków z ikea i pieluszek tetrowych. Jedna strona frotte a druga tetra. Myjki są rozmiarowo ok 10x10. Mam ich koło 60 sztuk (miałam duuużo czasu w ciąży ). Przy przewijaku kładę miseczkę z ciepłą wodą i maczam w niej myjki przy przewijaniu. Chusteczek używam tylko żeby w razie kupki gigant, zebrać ze skóry większą część zawartości
Na wyjścia biorę chusteczki, ale twarzy nie wytrę nimi, bo zaraz mu się pojawiają kostki. Mam zawsze kilka suchych myjek w torbie albo pieluchę flanelową to mogę wytrzeć mu dzioba.
Ewka bardzo mnie zaintrygowałaś tymi myjkami do pupci. Mogłabyś przesłać zdjęcie jak to wygląda? Uważam, że takie myjki to świetny patent. Poprosiłabym mamę czy tatę, żeby mi uszyli
Myjki fajne, ale tak do pielęgnacji, przemywania, przy przewijaniu to ja wolę jednorazowe waciki.
Chusteczkami nigdy nie przemywałam też buzi córce, teraz jak jest starsza, to na wyjazdach czasami ręce.
Zobaczcie porównanie chusteczek, dla mnie bardzo ciekawe
Ewa dziękuję Ci bardzo! Uważam że takie myjki są świetne później tylko pranie w wysokiej temperaturze i już
Pojemniki z Ikea też mi się podobają. Jak będzie ktoś ze znajomych jechał do ikei to na pewno złożę zamówienie na nie
U nas z takich rzeczy do higieny to ciepła woda…patyczki do delikatnego przemycia uszkow z wierzchu, nie powiem bo czesto uzywam chusteczek ale tylko jak jestem na placu zabaw lub gdzieś paza domem i wycieram nimi tylko raczki synka i tylko czasem buzke…a w domu malo ich uzywam jedynie u malych dzieci do wycierania pupy.
My uzywamy water wipes, na zmisne z przegotowaną wodą .
Chusteczki na placu zabaw, czy poza domem to fajne rozwiązanie, ale mimo to nie do wycierania buzi.