Właśnie dzisiaj kupiłam te ręczniczki Tami w Hebe. One są na rolce, ale na rolce jest 50 szt i można oderwać każdy płatek.
Mam zamiar zabrać je do szpitala na czas porodu, bo ponoć świetnie sprawdzają się podczas połogu i do osuszania krocza. Koleżanka powiedziała mi o tym patencie
No właśnie chciałam dziś kupić te ręczniki, nurete pisała że ma z Rossmana, byłam dziś i nie mieli tzn mieli ale taka mała paczuszka w kartoniku a w rolce póki co nie mają mieć więc pewnie będę musiała specjalnie jechać do hebe, do którego mam dalej, mam nadzieję ze uda mi się w przeciągu kilku dni to ogarnąć bo też myślę, żeby zabrać do szpitala… Evelin a jak cenowo wypada taka rolka?
Ja bym nie była przeciwna definitywnie chusteczkom. Tak jak niektóre dziewczyny pisały, zależy jaki jest ich skład i stopień nawilżenia. Niektóre są bardzo mokre i faktycznie trzeba pamiętać, aby pupa została zawsze porządnie osuszona i dotyczy, to też płatków z wodą. Ja na samym początku uzywałam właśnie płatków i niestety wilgoć troszkę podraznila skórę, bo jej nie osuszyłam suchym wacikiem. Nauczyłam się na błędzie. Teraz uzywam i płatków i chusteczek i jest ok, ale uzywam takich bardziej suchych. A jeśli dostaniemy od kogoś mokre chusteczki w prezencie , to staram się je odsączyć, wycisnąć. Z tych Dady mega dużo wody wychodzi wg mnie.
Agnieszka taka rolka kosztuje 5,99 w regularnej cenie.
Evelin dziękuję a wiesz może gdzie poza hebe mogę jeszcze szukać ? Agata chyba właśnie najłatwiej się nauczyć na naszych błędach bo z pewnością zapamiętamy
Dziś widziałam w moim Rossmannie ake tam az 2 zl drożej
No ale przynajmniej były, w sumie mój Rossmann to takie raczkujace maleństwo, że musiałabym zobaczyć E jakimś większym…
ELOY, , figi damskie rozmiar L, 2 szt. | Drogeria Rossmann.pl - ja używam takich
60 sztuk za 5.50
Byłam w większym Rossmanie i były te w rolce fakt droższe ale wzięłam bo już mi sie dalej szukać nie chcialo i już mam
Agnieszka to super że udało Ci się znaleźć je mam nadzieję że będziesz zadowolona z nich:)
Evelin mam nadzieję, że ty też będziesz zadowolona z wyboru
Mam zapas chusteczek ale tylko so użycia w terenie i czasem gdy skończy się odpowiednia woda wodę przegitowaną przechowuję obok przewijaka w termosie - dzięki temu zaoszczędzam czas
Tez właśnie mam zamiar trzymać w termosie. O dużej pojemności masz termos?
Termos, w ogóle o nim nie pomyślałam, muszę dopisać do listy rzeczy niezbędnych
Ja dowiedziałam się o tym patencie właśnie tutaj na forum LOVI i uznałam, że takie rozwiązanie może się zdecydowanie sprawdzić Zawsze jest to oszczędność czasu i wygoda.
aż zaczynam żałować, że tak późno dołączyłam do forum, wszystko pewnie miałabym zorganizowane wcześniej
Ja chusteczki używam tylko na spacerze i w przychodni. W domu czy u rodzicow używam tylko wacików namoczonych w wodzie. Wiadomo że im mniej chemii tym lepiej dla skóry dziecka a chusteczki wbrew pozorom maja jej całkiem sporo. Chemia w nich zawarta może chociaż wcale nie musi podrażniać skóry maluszka. Jesli używam chusteczek to mimo wszystko po ich użyciu jeszcze używam wacikam żeby wysuszyć skórę. Jak jej nie wysuszymy to wtedy jest większe prawdopodobieństwo że pojawi się zaczerwienienie. Jeden z lepszych składów maja chusteczki z babydream różowe.
Po myciu odkąd w zapomnienie poszły smółki nie smaruje pupy młodej żadnym kremem. Myje wacikami z wodą i koniec.
A u mnie od strony technicznej wygląda to tak że idę do łazienki namocze w wodzie wacik biorę pampersa i przewijam córkę.
Jak Mała była mniejsza i spaliśmy w jednym pokojj to również miałam na przewijak miseczkę z wodą i obok termos z gorącą i dolewałam tak żeby woda była ciepła. Teraz własnie jak Mała ma swój pokój to i tak idąc do niej mogę zajść do łazienki.
Moja kuzynka kiedyś mówiła że po co mi ciepła woda skoro chusteczki też są mokre ale ja jednak wolę ciepła tym bardziej że jest to na prawdę mało roboty jeśli jest się przygotowanym. zresztą jak używam chusteczek to też je w dłoniach ogrzewam żeby były cieplejsze.
Kasia polecam ci chusteczki Water Wipes mają tylko dwa składniki
Tak słyszałam o nich że w składzie jest woda u sok z grejpfruta ale szczerze nie używałam. Muszę je kupić na wyjścia.
Kasia dokładnie jest woda i ekstrakt z grejpfruta