Chusteczki bambino wycofywane z rynku

Hej mamusie...widzialyscie artykuł może o wycofywaniu chusteczek bambino - o zapachu gruszki i jeszcze jakieś z rynku? Ponoc podrazniaja I prowadzą do infekcji.....podaje link do zapoznania się z artykułem 

https://pomorska.pl/uwaga-rodzice-chusteczki-dla-dzieci-wycofane-z-rynku-istnieje-ryzyko-infekcji-skory/ar/c1-14354723?utm_source=facebook.com&utm_medium=gazeta-pomorska&utm_content=strona_kobiet-macierzynstwo&utm_campaign=uwaga-rodzice-chusteczki-dla-dzieci-wycofane-z-rynku-istnieje-ryzyko-infekcji-skory&fbclid=IwAR08EIZbNqnfn9V6Lo5pSKZoLDZ3O8-r-NBJ8qR3nl6nMBeh_2IVCjLTWZI

Nie wiem ile w tym prawdy ile nie, ale tak jest że wszystkimi środkami chigienicznymi im więcej zapachowe tym gorsze bo więcej chemii , sprawdza się to na pewno w mydlach...zawsze wybierać jednak jak najbardziej neutralne zapachy...

Jeden raz kupiłam niedawno te chusteczki o zapachu gruszki, bo były z Bolkiem i Lolkiem i syn mnie namówił... Grrr

No i faktycznie wszystko się zgadza i partia, którą mam jest wycofana. 

Dziękuję za informację.

O matko, naprawdę? A ja dziś rano sobie tak czytałam info na necie i to mi wpadło i tak z głupoty myślę A wstawię tu może faktycznie komuś posłuży...super że okazało się przydatne 

Ja naszczescie takich nie używałam

Na Facebooku widziałam oficjalną informację od producenta o wycofaniu dwóch rodzai konkretniej partii chusteczek.

Proszą o zawrot do sklepu w którym zostały zakupione i nawet bez paragonu zwrócą pieniądze.

Najlepiej używać chusteczek nasączonych woda są dużo lepsze bez tej całej chemii, a też dobrze wycierają . My używamy z huggisa i są w porządku . 

Nie używam chusteczek dla niemowląt na ten moment wcale, jedynie papier toaletowy ten mokry. Ale super, że jesteś czujna, bo uchronisz innych rodziców...

Nigdy nie kupowałam chusteczek tej firmy.  Dady niebieskie albo niebieskie Babydream kilka razy w promocji kupiłam pampers ale drogie są

Szczerze nawet nie widziałam tego zapachu w sklepie . 

My przewaznie kupujemy dady ale zdarzy też się że weźmiemy inne . Więc dzięki za Info ;)

Super że informujesz nas o tym na forum ;) Ja jednak jestem przeciwna stosowaniu jakichkolwiek chusteczek nawilzajacych które posiadaja w sobie ekstrakty zapachowe. Przy dziecku stosuje tylko płatki kosmetyczne i wode przygotowaną. Ewentualnie w podróży nawilzane husteczki 99% wody :)

Teraz akurat kiedy powoli likwidują Tesco ja kupiłam 6-cio pak chusteczek nawilżanych Pampers za pół ceny.Bardzo dużo rzeczy teraz za 50% ceny można kupić.Polecam zajrzeć do tesco

U mnie Tesco jest w innym mieście dość daleko więc nie mam szans żeby zobaczyć jak tam sytuacja wygląda z przecenami.  Prędzej carfur 

Niedziwie się, że akurat chusteczki bambino wycofują z produkcji. Kiedyś moja córka dostała w prezencie chusteczki z tej firmy i wszędzie miała czerwone ślady i podrazniona skórę. 

Nie wiem czy to poprostu przyzwyczajenie ale ja cały czas używam chusteczek nasączonych woda miałam zapasy jeszcze zanim syn się urodził od rodziny zapachowych i one mi poprostu śmierdzą jak wycierałam dziecko to zapach mnie odrzucał . Ostatnio na wczasach miałam 2 paczki nasączonych woda i pech chciał że się skończyły za szybko i musiałam kupić i kupiłam pampersa i po wytarciu czułam zapach chusteczek pomieszanych z moczem . 

Ja z Pampersa bardzo lubię, jest kilka rodzai.U nas sprawdzają się super.

Na szczęście nigdy z nich nie korzystałam. Od zawsze mamy chusteczki z Dady. Raz mieliśmy chusteczki z Lidla, ale były dla mnie za suche

Też kupuje tylko z Dady i nie korzystam .z innych. Te od początku się w nas sprawdziły i przy nich pozostaliśmy 

Pamiętam jak raz kupiłam bambino chusteczki... Nie były to przyjemne użytkowanie. Syn miał uczulenie na nich. A jak później popatrzyłam na skład to się przeraziłam... 

A chusteczki nasączone wodą prawda są super ale cena też piękna. 7zł zapłaciłam za 28szt chusteczek.Cena powalająca.

My kupujemy do teraz z Pampersa. Ostatnio była promocja w Biedronce za 16,99zł były 4pak chusteczek. Także zapas mam :)

Teraz Bambino reklamuje się z olejkiem do kąpieli dla całej rodziny, skład wygląda dobrze ciekawe jak się spisuje ktoś używał?