My nie używamy jeszcze ale też o tym myślałam. Podobno chusty lepsze niż nosidła dla bioderek i kręgosłupa (wygięcie górnego odcinka i główki). Lecz warto przed kupnem skonsultować z fizjoterapeuta dziecięcym i pediatra czy można już stosować.
Cześć! Czy macie jakieś doświadczenie z chustonoszeniem? Jaka Chuste wybrać? Ja chyba chciałabym elastyczną, bo nie planuje nosić długo, ale teraz mały ma problemy z brzuszkiem i trochę potrzebuje rąk do robienia czegoś w domu a on się nosić chce... głównie interesuje mnie z jakiej firmy polecacie? LENNYLAMB? Ktoras z Was miala z tej firmy?
Nie używałam nigdy chusty ,ale dużo dobrego słyszałam :) Koleżanka moja często nosiła córkę w chuście i zadowolona była ,ale nie wiem jakiej firmy :)
Na szczęście mój syn nie był aż tak za noszeniem na rękach więc chusty nie mam ale moja kuzynka uzywala właśnie LENNYLAMB i bardzo chwaliła. Warto podpytać fizjo lub znaleźć kogoś doświadczonego żeby pokazał jak nosić dziecko w chuscie.
Ja do pierwszego dziecka chciałam chuste. Była nawet u mnie koleżanka, ktora akurat miała fazę na wszystkie chusty i mi pokazywała jak wiązać. Wydało mi się to skomplikowane i przerażało mnie to, że mogę coś źle zawiązać i dziecko wypadnie. Teraz z pewnością będę musiała o czymś pomyśleć bo jednak przy trojce to jazdą wolna ręką na wagę złota
Ja dostałam chusteczki ale nie korzystałam z niej bo bałam.sie , ze źle zwiąże. Poza tym syn nie wymagał za bardzo noszenia. Wolałam nosidło w którym pewniej czułam sie.
Ja korzystałam z nosidła :)
ja nosiłam dzieci w chucie, ale nie miałam jakiejś wymyślnej nawet nie wiem czy była elastyczna chyba tak :D bynajmniej każde dziecko w niej nosiłam i było im dobrze :)
i zgadzam się chusta lepsza niż nosidło i dzieci są tak blisko mamy i czują sie bezpiecznie
Taak, zdecydowanie chusta lepsza niż nosidło, zdrowsza. Nosidło dla siedzących dzieci... wiązać nauczyła mnie moja fizjoterapeutka, ale właśnie mówi że wybór chusty zostawia mi... poleciła tą firmę właśnie o której pisałam, ale chciałam zapytać czy któraś z was uzywala. No i czy elastyczna a może jednak tkana a może wystarczy kółkowa...
To pewnie zdecyduje się na chustę elastyczna z LENNYLAMB. Dam Wam znać za około miesiąc jak mi się sprawdza, może komuś się przyda i rozwieje wątpliwości :D
Niestety nie jestem w stanie nic doradzić w tym temacie, bo kupiliśmy nosidło dla synka głównie ze względu na wyjazd czy spacery z psami i to było koło 6 miesiąca :)
Ale chętnie się dowiem więcej bo myślałam o chuście dla córeczki :)
ja miałam jakąś najzwyklejszą chustę i nosiło mi się bardzo dobrze dzieci. Ja kupiłam bo mieszkałam na trzecim piętrze bez windy i mamy psa. To mi ułatwiało wyjście na spacer z moim kundelkiem . Dziecko do chusty , smycz w rękę i było mi łatwiej niż jeszcze wyciągać z piwnicy wózek
Chusty nigdy nie używałam właśnie jestem ciekawa jak to się nosi
Może.gdyby ktoś pokazał jak wiązać to może ta chusta byłaby przydatna.
Ja Wam powiem, że miałam instrukcję na ulotce od chusty plus korzystałam z youtube i na luzie dałam radę :) najpierw ubrałam ją na misiu bo z dzieckiem wiadomo trudniej bo juz sie rusza, ale nie nosiłam nigdy jak dziecko miało mniej niż te 2-3 miesiące z takim maluchem co nie umie trzymać główki to się bałam , że tego nie ogarnę
My mamy chustę tkaną z LennyLamb - kupiłam używaną na Vinted. Podobno używane - jeśli były odpowiednio pielęgnowane - są lepsze, bo są już złamane, czyli bardziej miękkie i przytulne, łatwiej się dociągają i układają na bobasie. Pierwsze wiązania robiłam z misiem, bo jednak bałam się uczyć z córeczką :) Chusta nam się bardzo przydaje na wyjazdach kiedy nie zawsze jest możliwość, żeby spakować wózek. mamy też nosidło, ale czekamy aż córeczka trochę podrośnie i zacznie siedzieć.
na vinted to można dorwać naprawdę perełki
Oj tak :D
To Vinted super się sprawdza. często można znaleźć rzeczy w idealnym stanie - nawet z metką za grosze. Taniej niż w lumpeksie :)
Potwierdzam !