Chorobowe

Masakra skoro prawnik mówi że ZUS to co oni się migają od tego…

Chyba bym odpuscila, nie mialabym nerwow do tego…

To jest normalne bo nikt nie chce zapłacić :face_with_peeking_eye: tak jak przy wypadku samochodu też batalię ubezpieczycieli

300 nadgodzin nie podarowałam :joy::joy:

I tak i nie, bo to nie jest kwestia wypłaty tylko wyrównania ale też ustawowych odsetek. O tyle o ile ZUS mógłby wypłacić wyrównanie i ściągnąć z pracodawcy, to odsetek raczej nie, bo to nie ich wina, że pracodawca leciał w kulki. Oni kontrolę przeprowadzili naprawdę szybko, terminowo. Decyzja też była wydana ekspresowo

Oj, to juz sporo, rzeczywiscie… ale udalo sie odzyskac?

Taak , ciągło się to rok ale się udało :heart_eyes:

Uff cale szczescie, ze to juz za Tobą!

1 polubienie

Ja nie miałam i wgl ktoś mi powiedział że to zazwyczaj pracodawca zgłasza żeby skontrolować ale nie wiem ile w tym prawdy

O kurde , to dobrze że walczyłaś i się udało . Tyle nadgodzin , podziwiam .

Gastronomia się rządziła swoimi prawami :face_with_peeking_eye::sweat_smile:

Myślę że w większości przedsiębiorstw jest tak że naruszany jest kodeks pracy :neutral_face:

1 polubienie

Taak , a najbardziej jest to tam naruszone jak masz dobre relacje z pracodawcą, w moim przypadku tak było, też byłam mało asertywna i zawsze się godziłam

Oj to prawda , pracodawca wie że może pozwolić sobie na więcej bo jako osoba z którą masz dobry kontakt no w pewnym sensie się zgodzisz i tak :woozy_face:

1 polubienie

Chyba nie …. To zależy od firmy …. W
Korporacjach mega to przestrzegają

W budżetówkach też nie naruszają kodeksu pracy bo wszystko musi być na tip top.

A u prywatnych ludzi już tak :frowning:

To prawda bo to zupełnie inna księgowość i inaczej się to wszytko prowadzi . W budżetówkach jest fundusz płac i wszystko bardzo skrupulatnie prowadzone według regulaminów zakładowych itd .

1 polubienie

Chociaż tyle że w mojej sprawie pip się tym zajął , bo gdybym się miała po sądach x nimi wyuczyć to bym odpuściła

Pip często jest bardzo pomocny i warto tam zgłosić wcześniej przed sądami .