Masakra skoro prawnik mówi że ZUS to co oni się migają od tego…
Chyba bym odpuscila, nie mialabym nerwow do tego…
To jest normalne bo nikt nie chce zapłacić
tak jak przy wypadku samochodu też batalię ubezpieczycieli
300 nadgodzin nie podarowałam ![]()
![]()
I tak i nie, bo to nie jest kwestia wypłaty tylko wyrównania ale też ustawowych odsetek. O tyle o ile ZUS mógłby wypłacić wyrównanie i ściągnąć z pracodawcy, to odsetek raczej nie, bo to nie ich wina, że pracodawca leciał w kulki. Oni kontrolę przeprowadzili naprawdę szybko, terminowo. Decyzja też była wydana ekspresowo
Oj, to juz sporo, rzeczywiscie… ale udalo sie odzyskac?
Taak , ciągło się to rok ale się udało ![]()
Uff cale szczescie, ze to juz za Tobą!
Ja nie miałam i wgl ktoś mi powiedział że to zazwyczaj pracodawca zgłasza żeby skontrolować ale nie wiem ile w tym prawdy
O kurde , to dobrze że walczyłaś i się udało . Tyle nadgodzin , podziwiam .
Gastronomia się rządziła swoimi prawami ![]()
![]()
Myślę że w większości przedsiębiorstw jest tak że naruszany jest kodeks pracy ![]()
Taak , a najbardziej jest to tam naruszone jak masz dobre relacje z pracodawcą, w moim przypadku tak było, też byłam mało asertywna i zawsze się godziłam
Oj to prawda , pracodawca wie że może pozwolić sobie na więcej bo jako osoba z którą masz dobry kontakt no w pewnym sensie się zgodzisz i tak ![]()
Chyba nie …. To zależy od firmy …. W
Korporacjach mega to przestrzegają
W budżetówkach też nie naruszają kodeksu pracy bo wszystko musi być na tip top.
A u prywatnych ludzi już tak ![]()
To prawda bo to zupełnie inna księgowość i inaczej się to wszytko prowadzi . W budżetówkach jest fundusz płac i wszystko bardzo skrupulatnie prowadzone według regulaminów zakładowych itd .
Chociaż tyle że w mojej sprawie pip się tym zajął , bo gdybym się miała po sądach x nimi wyuczyć to bym odpuściła
Pip często jest bardzo pomocny i warto tam zgłosić wcześniej przed sądami .