Mam pytanie o chodzenie boso latem – pozwalacie swoim maluchom biegać bez butów po trawie, piasku czy placu zabaw?
Dbacie jakoś szczególnie o stópki po takich “boso-przygodach”? Myślicie, że warto zachęcać dzieci do chodzenia bez butów, czy lepiej jednak trzymać się obuwia?
Pozwalam, szczególnie po trawie i piasku to super dla stópek. Po bieganiu myję i kremuję.
Sama często polecę gdzieś na podwórku na boso, więc swojemu dziecku również będę na to pozwalać ![]()
Podobno to zdrowe dla stopy chodzić boso i czasem namawiam moja na chodzenie boso po piasku czy trawie ale nie chce.
Mi po chodzeniu boso, stopy szybko sie przesuszają, a nie znoszę suchych stóp, cały czas je smaruję kremem i nic nie pomaga
Moja też nie chce, więc właśnie się zastanawiam, czy to na pewno takie dobre dla stóp
pozwalam kiedy tylko chce biegać po trawniku, nam pediatra nawet to zaleciła jest to dobre na płaskostopie
Możesz mieć po prostu wrażliwszą skore. Mi się nigdy nic nie dzieje na szczęście
na szczęście tez nie mam z tym problemu
a sama uwielbiam chodzić na boso ![]()
Pozwalam ale tylko u nas na ogrodzie, bo wiem ze tam nie ma szkla, kapsli i innych. No i oczywiscoe na plazy. Ogolnie to bose stopy sa tez w domu.
u nas tez oczywiście tylko podwórko , bo jest raczej pewne ze w nic nie wdepnie ![]()
My niestety mieszkamy w bloku, więc bose stópki są możliwe tylko na placu zabaw.
Pozwalam, ale tylko tam, gdzie jest bezpiecznie, np. na podwórku czy placu zabaw. Po takim bieganiu zawsze sprawdzam stópki i smaruję je nawilżającym kremem. Myślę, że chodzenie boso jest fajne dla rozwoju stóp, jeśli tylko miejsce jest czyste i bezpieczne.
dokładnie czyste i bezpieczne miejsce to podstawa. ![]()
W domu chodzimy w skarpetkach chyba że tak jak teraz gorąco to na bosaka. Ja ogólnie uwielbiam chodzenie boso i mogła bym ość nawet na zakupy ![]()
u nas na ogrodzie pozwalam jak najbardziej jak wyjdzie bez butów to nie robię tragedii. Ale teraz pilnuję choćby klapkow bo kostka w te upały jest tak gorąca że ja popatrzyłam sobie dzisiaj stopy.
Pozwalam jeśli widzę że jest „ czysto „ w sensie żadnego szkła itp . Ostanio syn miał takie pięty trosze poniszczone to posmarowałam cremobaza i znowu ma gładkie jak zawsze ![]()
A ten krem można używać codziennie?
Ja używam praktycznie codziennie bo mam problem. Suchym kolanem , tylko dla siebie mam 50 procentowa , myślę że dla dziecka można używać tej z niższym procentem
ja syna smaruje i nic mu nie jest a skóra jest gładka
To kupię bo też mam z tym problem , dziękuję za polecenie ![]()
Oj tak, w takie upały to naprawdę trzeba uważać