Magiczny pazur rozumiem wiaodmo każde dzirkco jesy inne ale jak wam pomaga odbijanie To oczywiście warto to kontynuować
Magicznypazur a konsultowalas te ulewanie z pediatrą? Może by coś podpowiedzial, zlecił badnia.
Jak podałam małej dzisiaj Gastrotuss, to nie dość, że nie chciała go wypić - krzywiła się i słychać było takie charakterystyczne "błe". Po jakoś 15, czy 20 minutach zwymiotowała. Nie można było tego nazwać ulaniem, nawet chluśnięciem, tylko wymiotami, bo tego była ilość przeogromna.
karolinach tak, konsultowałam, jak byłam z nią na pierwszych szczepieniach i lekarz nie powiedział nam nic nowego, czego bym już nie wiedziała, albo czego bym się nie dowiedziała od Was...
Magicznypazur pewnie standardowe no ona już taka jest :)
My kilka razy podchodzilismy do syropu gastrotus baby i do nutriton i zawsze i tak ulała. Mniej chlusta jak dostanie bardziej gęste jedzenie np obiadek z kleikiem, ale też tym uleje, tyle że tak mocno nie chlusta.
Magicznypazur a próbowałaś jaki on ma smak? Podawałas Debridat? Debridat jest słodki grejpfrutowy a ten... Więc nie ma co się dziwić że nie chce pić
aneczkaa006 próbowałam... Niedobre, ale chwytam się wszystkich rad danych przez lekarza i położną. Dodam, że po Bebilonie Nutriron tez ulewa. A ten drugi syrop ma taki sam składnik główny, jak Gastrotuss?
Magicznypazur chodzi Ci o Debridat? I o jaki Ci składnik chodzi?
Debridat zawiera trimebutynę, która reguluje czynność jelit, tzn. lek stymuluje motorykę jelit, gdy ta jest niedostateczna, lub przeciwdziała nadmiernie wzmożonej motoryce.
Tak, o ten syrop mi chodziło. Stosowałaś go przy córce?
Magicznypazur tak stosowalam go. Zarówno jak ulewala jak i stwierdzili że może mieć refluks
Magicznypazur wiem, że to marne pocieszenie ale to minie a skoro córci nic nie pomaga to po co ja faszerowac syropami. Domyślam się że jest Ci ciężko i przykro że nie możesz pomóc dziecku ale może dla niej najlepsze w tej sytuacji kiedy to wszystkie sposoby zawodzą będzie to jak ja będziesz nosić i przytulać.
Magiczny pazur ja różniez uważam że skoro nie pomaga a wręcz pogarsza sprawę bo małej niedobrze po takim czymś to nie ma sensu podawać raczej to z czasem minie u nas było podobnie z ulewaniem nic nie podawalismy i minęło samo po prostu.
aneczkaa006 i co pomagał Ci? Bo przyznam szczerze, że jak mam kupić kolejny magiczny specyfik, który nie będzie działał, to trochę mi szkoda pieniędzy. Bo zarówno zagęszczacz z Bebilonu leży i syropek tak samo.
Macie rację dziewczyny - skoro nie pomaga, to nie ma sensu podawać czegoś, co nie pomaga, a jeszcze potrafi pogorszyć sprawę. Wiecie co jeszcze zauważyłam? Że mała, jak się nie wypróżnia regularnie, to bardziej ulewa. A niestety u nas kupka jest średnio raz na 3-4 dni...
Magicznypazur bo może bardziej napręża wtedy brzuszek.
Pocekaj niedługo wszystko będzie się układało :) ja też czekałam na to jak na zbawienie i już jest o niebo lepiej :)
Magicznypazur powiem tak u nas średnio cokolwiek działało. Małą różnice można było po tym Debridacie zauważyć. Więc uznałam że poprostu tak ma i nie ma co jej faszerować tym. Skoro zagęszczacz i Gastrotuss Baby nie pomogły (u nas tak samo) uważam że i to może średnio pomóc albo wogole. Choć moge się mylić bo dla niektórych pomaga. Jednak tak jak w moim przypadku są dzieci które będą ulewać u nic nie pomoże. Jedynie czas. U nas pomogło rozszerzenie diety. Odkąd zaczęła dostawać gęstsze posiłki niż mleko. Zaczęła stopniowo coraz mniej ulewać po mleku. Az przestała na dobre
aneczkaa006 mojemu synkowi nie pomagało nic. Te wszystkie produkty tutaj wymienione. Rozszerzanie diety również. Po prostu, jak już jadł obiadki, to ulewał tymi obiadkami plus mlekiem na raz. I przeczuwam, że u córci również tak będzie. Mam takie dzieci i już i niestety nic nie poradzę. Tylko szkoda mi małej, bo jak się jej uleje po dłuższym czasie od jedzenia to płacze.
Magicznypazur jak płacze po ulanie nie podejrzewasz refluksu?
Magiczny pazur a ile miesięcy miało Twoje dziecko jak przestało tak ulewac ? Czy coś pomagało? Moja starsza córka przestała ulewac jak rozszerzyła dietę, ale to było nic w porównaniu do tego co się teraz dzieje u młodszej, ulewa obiadkami też.
Aneczka, a jeśli podejrzewasz refluks to co dalej, gastrolog?
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/61940,ulewanie-u-dzieci
https://www.mp.pl/pacjent/pediatria/lista/84561,refluks-zoladkowo-przelykowy-u-niemowlat
Mi ogólnie lekarze mówią, że jeśli przybiera na wadze to ok i że ulewanie wynika z niedojrzalosci układu pokarmowego. Ewentualnie można zagęszczac.