Chłopiec czy dziewczynka? 18t5d

Ze zdjęcia mam wrażenie, ze chłopiec, ale jak sprawdzałam forum to na podobnych zdjęciach mówią, ze to tak ułożona pępowina, więc pytam o radę 😊

Na pierwszy rzut oka powiedziałabym, że to siusiak. Jednak u moich chłopców był zwężony na końcu na usg,  a tutaj nie jest więc może to faktycznie pepowina ;)

U nas dwa razy tak siusiak wyglądał 😂 a co lekarz powiedział ?

Mi też się tak wydaje :D ale lepiej zapytaj lekarza ,bo ja to mogę się mylić :D Pewności nie mam :D

To chyba najlepiej lekarza zapytać...

Ja bym czekała na kolejne badania i co wtedy wykażą;) nie nastawiała sie zbytnio na konkretną płeć, chociaz są tutaj mamy chłopców to pewnie też coś doradzą;)

Naprawdę? lepiej zapytać lekarza? No co Ty nie powiesz 😂

Lekarz mowi, ze chłopiec, ale patrząc na jego opinię, w której jest napisane, ze blednie określił płeć na usg zaczęłam mieć wątpliwości.

U nas do 7 miesiwca nie było pewności czy chlopiec czy dziewczynka, bo tak się układała niewyraźnie ;p albo pępowina między nogami była. 
poczekaj na kolejne badania, bo po 18 tyogdniu to jeszcze z chlopca się dziewczynka moze zrobić ;p

a w szpitalu leżałam z Pania, która u każdego lekarza przez cała ciąże słyszałaś ze chłopiec, a urodziła dziewczynkę ;) 

Wydaje mi się że chłopak może być ale to różnie bywa 😅

Anika, ale skoro lekarz, który wykonuje pewnie setki takich badań w miesiącu i robi je w czasie rzeczywistym może się pomylić, to tym bardziej mogą się pomylić obce osoby, które patrzą na jedno słabej jakości zdjęcie. Nie ma to jak bardziej ufać opinii nie znających się ludzi niż opinii lekarza �

Nie zawsze da się w 100% określić poprawnie płeć dziecka ze względu choćby na ułożenie, więc pomyłki się zdarzają i będą zdarzać.

W tej kwestii również bardziej bym zaufała lekarzowi :) A pomyłki się zdarzają :D nieraz się słyszy ,że miała być inna płeć. U mnie pomyłek nie było ,ale w 1 ciąży dowiedziałam się dopiero po 30 tc. bo córka się nie chciała odpowiednio ułożyć :)

Mi lekarz powiedział że teraz ciężko o pomyłkę mają nowoczesny sprzęt wiec raczej nie ma już takich pomyłek chyba ze ktoś pracuje na tym straszym to może 

Teraz już prawie każdy robi prenatalne ,na których jest USG 3D i w dość wczesnym etapie potrafią powiedzieć płeć :) 

Ale mimo to słyszałam wiele razy ,że miał być chłopak a jest dziewczyną :) No ja takiego przypadku nie miałam :) 

Ja to nie umiem rozpoznać ze zdjęcia USG. Ale to fakt teraz lekarze mają dokładniejsze sprzęty i już na prenatalnych potrafią określić płeć. Zazwyczaj na prenatalnych mówią że to nie na 100% ale u mnie i u koleżanek płeć od prenatalnych się nie zmieniła.

Ja mam chłopców i zawsze było widać wyraźnie siusiaka a tutaj to ja szczerze nie mam pewności  wyglada na chlopca . Na usg 3D czy 4D widać wszystko jakoś wyraźniej . Może cierpliwości i jak będzie usg połówkowe to wtedy będzie bardziej widoczne ;) 

Ciężko powiedzieć czy to na 100% chłopiec. W pierwszej ciąży o płci dowiedziałam się bardzo szybko - w 13 tc - lekarz miał super sprzęt i wyraźnie było widać co jest między nogami. Obecnie - jestem w 26 tc i dopiero w zeszłym tygodniu udalo się sprawdzić kto mieszka w brzuszku. Dziecko albo podkurczało nóżki, albo wierzgało tak, że ciężko było cokolwiek zobaczyć.

Także życzę dużo cierpliwości - wiem, że by się chciało wiedzieć jak najszybciej, ale jesli maluch nie chce współpracować - trzeba poczekać aż się dobrze ułoży na badaniu :) 

Ja też nie umiem odczytywać takich zdjęć, chyba będziesz musiała się uzbroić w cierpliwość I poczekać do badań prenatalnych aby mieć pewność 

Znalazłam takie zdjęcie u to był jakoś 4/5 miesiąc u mnie od samego początku mówili że chłopak będzie 

Ja to nie umiem aż tak interpretować :D 

Ja jednak widzę tu chłopca, nie jestem lekarzem ale No u nas identycznie 🫣