CHłopcy - Napletek

Wtedy będą kazać obrzezać chłopców . mnie już głowa boli od tych lekarzy . w szpitalu mówili że syn ma jądra w brzuszku a mu uciekły od zimnego żelu i u pani urolog miał ok. Lepiej chyba córki mieć :slight_smile: Każdy lekarz inna wersja tak samo ze szczepieniami szczepić na katarku czy nie ??? mój lekarz mówi tak no i na drugi dzień szpital i zapalenie oskrzeli .

u nas przy katarze czasem szczepią

Mi też wszyscy mówili żeby nie ściągać, ale teraz sama się już nad tym zastanawiam.
A co do lekarzy to moja pediatra o co bym się nie zapytała to macha tylko ręką żeby się nie martwić.
Miałam listę pytań a ona w sumie dala mi do zrozumienia ze wszystko musi samo minąć i tyle.

My mamy przemiła panią doktor fakt u nich j to się siedzi z pół godziny bo tak dokładnie bada.

Każdy lekarz jest inni sa lekarze co mowia żeby nie ściągać napletka a niektórzy zeby od początku zaraz sciagac.
Nam doktora kazała od początku po troszke sciagac i nie mamy z tym problemu
Anna Kozlowska to masz fajna pania doktor aż Ci współczuje.Znam tez takich chociaż nasza pediatra jest bardzo fajna i wszystko dokładnie bada

Paulina bo lekarze tak powinni badac przynajmiej min. 10min a nie 2min w gabinecie i dowidzenia…i wszystko zalezy na jakiego trafi sie lekarza …niestety czasem trafi się na zlego czasem dobrego.

Ewcia fakt jest to dobrze ze porządnie odsłuchania tylko gorzej jak w kolejce się siedzi ostatnio byliśmy 5 i siedzieliśmy prawie 2 godziny. Ale lekarka świetna. Tylko Julek jej nie lubi hehe

Wczoraj byłam u ortopedy z małym, w sprawie jego kręgów szyjnych bo na tomografi komputerowej wyszło ze są złe zbudowane. Tak uznał chirug.
Ortopeda powiedziała ze tu nic niepokojącego nie widać, żadnych odstęp od normy
Przy okazji zapytałam się o napletek i kazał przy kapieli delikatnie ściągać.

Bo tak czasem bywa u dobrych lekarzy , ze kolejki sa masakryczne niestety jak prawie wszędzie trzeba czekac…Anna Kozłowska wiec jak widac, zalezy na jakiego lekarza sie trafi, i co w koncu z tymi kregami? Da sie to jakos leczyć? Czy sama.rehabilitacja wystarczy?

Ortopeda powiedział ze wszystko jest dobrze, a ja zapytałam czemu tak mi napisali w szpitalu, a lekarz ze różnie interpretują lekarze pewne rzeczy. I jakby coś miało być źle czyli porażenie itp. To już by dziecko to miało.
A rehabilitacje to swoją drogą ze względu na to ze mały słabo główkę podnosił a teraz jest super :wink:

Więc dziewczyny nie pytac się o radę jednego lekarza tylko paru tak samo z mechanikami i stacjami diagnostycznymi jest Auto mi szwankuje byłam w 4 stacjach kontroli i naprawiam to co we wszystkich mi mówili he a tam gdzie tego nie wymienili to nie robię . Bo nie potrzebnie bym częsci kupowała teraz na to wychodzi . i tak u lekarzy jest . Ja z moim Natanem w piątek jadę na Poznań do pani urolog mam nadzieje że już więcej nie pojadę bo już ma ok moim zdaniem cały napletek zeszedł ma już jak prawdziwy facet .

P.Nowak dokladnie , najlepiej kontrolowac u przynajmjej dwuch lekarzy a zwłaszcza jak idziemy z czyms powaznym, a jesli.chodzi o mechaników to rowniez tak bywa…jaknw tym.programie co z ukrytej kamery naprawiajas samochody i sa różne przypadki, ze naprawiajac całkiem co innego…także czasem warto dwa razy skontrolować …

Co lekarz to inna opinia i naprawdę czasami lepiej pójść przynajmniej do dwóch lekarzy.Moj synek z koslawoscia kolan bo co lekarz to mowil cos innego a byliśmy u 4 lekarzy! I żaden nie pomogl :frowning:

No tak to jest nie patrzą żeby pomóc tylko ile wypłaty dostaną . Takie mamy czasy niestety . Najlepiej nie chorować ale jak to zrobić . Jutro mamy wizytę z napletkiem imam nadzieje że za miesiąc mi znów nie powie że mam przyjechać bo już mam dosyć tego latania .

P.Nowak…dokladnie i najlepiej zeby jeszcze nic nie musieli robic…niestety takie czasy, daj znac jak po konsultacji

Chłopcom nie sciaga się napletka o ile nie ma problemu z oddawaniem moczu. Proces ten następuje sam wraz ze wzrastaniem dziecka. Zbyt duża manipulacja może doprowadzić do wdania się infekcji. A jeśli stanie się tak ze gdzieś tam ta skórka się przyklei to dorastające chłopiec sam sobie to ogarnie podczas ciepłej kąpieli lub bardziej radykalnie…podczas masturbacji :wink:

Już po wizycie mamy już ładnie cały zszedł napletek mam aby mu raz dziennie ściągać do końca przy kąpieli i smarować czymś tłustym wazeliną jak będę dbała to mu się nie przyklei . Lekarka mówiła że trzeba codziennie ściągać bo może się przykleić na nowo .Gośka K teraz są inne czasy kiedyś nic nie robili a po to się niby odkleja żeby siusiak rósł chłopcu bo są duzi a mają małego . No i jak chłopiec ma 4 lata to nie da tak odkleić i pamięta ból . My mamy już po :slight_smile: Jak będzie starszy z 3- 4 latka to mu mama pokaże co i jak żeby ślimaczek z domku wyszedł :slight_smile:

owak slimaczek haha ja jak małemu myje to mówię mu ślimak ślimak pokaż rogi hahaah

Hehe Paulina zawsze to nieprzyjemnosci jest lepiej zamienic w zabawe i jest prosciej nam i dzieciom;-)

oj dziewczyny nie sądziłam że synowi będę musiała robić he a zaś się facetom dziwić jak od małego ich uczono :slight_smile: Mój synuś ma 15 miesięcy i przy cycu jeszcze ostatnio się śmiałam bo mój mąż mówi że jego dydy a mój synek go ręką odpychał . Idzie się uśmiać z dziećmi . Ja buty kupowałam bo przecena w ccc była i na zimę na drugi rok wziełam a córka do mnie mama a noga ci nie urośnie .