Chłodzące wkładki do fotelika samochodowego

Dziewczyny potrzebuje rady . Korzystała któraś z was z wkładek chłodzących . Na dworze coraz gorzej , a dziecko się poci w foteliku mimo klimatyzacji . I może bym się nie zastanawiała nad zakupem ale wybieramy się na wakacje i chce żeby moje dziecko czuło się komfortowo . Czytałam o tych żelowych , później jednak wpadły mi w oko bambusowe i szczerze już nie wiem co mam wybrać �

Pati jeśli mam polecić to bambusowe na pewno się sprawdza i latem i zimą bo latem chodzą trochę A zima jest ciepło:)
Są też specjalne na lato wkładki antypotowe tak zwane z aeromoov albo kulimuli

Czasami wiele ciekawych rzeczy można się dowiedzieć na takim forum i znaleźć wiele informacji na temat fajnych gadżetów. Wcześniej nie wiedziałam że są wkładki chłodzące do fotelików. Myślę że warto spróbować. Mój synek w samochodzie strasznie się poci pomimo że włączam klimatyzację czy też otwieram okna. Z chęcią też dowiem się czegoś ciekawego na ich temat

Kasia tak jak wcześniej pisałam są wkładki antypotowe z firmy aeromoov i kulamula :slight_smile: jeśli synek się poci to polecam Ci któraś wkładkę z tego co widziałam to kulamula ma tańszą w ofercie choć może znajdziesz taniej też aeromoov bo aż tak się nie zglebilam przeglądałam allegro :slight_smile:
Bambusowe z kolei nie są antypotowe ale typowo obniżają trochę temperaturę więc też się fajnie sprawdzają

A chłodzące żelowe ja bym jednak bala się że później zmiana temperatur będzie bo tu chłodno było i gorąco A nagle gorąco A potem znowu do chłodu i przeziębienie itd więc osobiście musiałabym bardziej albo nad bambusem Jelsi chodzi o wkładkę albo ta antypotowa z kulimuli albo aeromoov.

Kurcze właśnie też stoję przed tym problemem :slight_smile: temperatura coraz bardziej rośnie, a dziecko z fotelika wyjmowane jest całe mokre. Podobno są jakieś wkładki do fotelików, które mają sprawiać, że dziecko nie będzie się tak pocić, ale szczerze nie miałam jeszcze okazji się rozejrzeć za nimi. Chętnie podepnę się pod temat :slight_smile:

Kurcze ja pierwsze słyszę o tym. Ale aż sama sobie poczytam. Młody w foteliku to pływa.

Pati, dobrze,że poruszyłaś ten temat bo my w lipcu też wyjeżdżamy.Fotelik nowy kupiłam kilka dni temu ale dobrze,że o tym napisałaś bo przyznam,że nie pomyślałam a rzeczywiście może się przydać.

Ja zawsze się zastanawiam czemu nie ma do fotelika takiej wkładki w standardzie ale wydaje mi się że to chodzi o zarobek dlatego nie ma.
No i dziewczyny wybierając wkładkę macie trzy rozmiary Jeśli dobrze pamiętam g0 ona jest do lupiny tzn tego pierwszego fotelika wkładka g1 ona nadaje się do 9 18 ale tez do 9 25 i g2/g3 do fotelika 9 36 i 15 36kg tyle że ta ostatnia nie ma wycięcia na pasy :slight_smile:
Więc ogólnie koleżanki brały ta g1 :slight_smile: do większych fotelików.

Ja nawet nie wiedziałam, że takie wkładki istnieją. A mój syn w foteliku cybexa z wkładką z przodu wychodzi z auta mokry jak szczurek… Muszę poczytać o tych wkładach, bo chętnie zakupię do kolejnego fotelika i do fotelika dla mojego maluszka.

Moja koleżanka kupiła wkładkę antypotową firmy Aeromoov do fotelika dla swojego malucha i jest bardzo zadowolona. Ja właśnie zastanawiam się również nad jej zakupem, ale jedynie ta cena mnie troszkę zraża. Tańsze odpowiedniki pewnie nie będą już takiej dobrej jakości, dlatego pewnie się na nią zdecyduję, bo w końcu przyjemna podróż mojej córeczki jest w tym przypadku najważniejsza, a upały ostatnio na prawdę mocno dają się we znaki :slight_smile:

Przyznam, że nie miałam pojęcia, że takie wkładki istnieją. Sama sama zaopatrzę się w którąś z rodzajów, które polecacie. Bo planujemy jeszcze wyjechać nad morze w tym roku i przyznam, że perspektywa marudzącego i wymiotującego synka mnie przeraża, a może akurat dzięki takiej wkładce, synek będzie lepiej znosił podróże :slight_smile:

Piasecka no właśnie ja się też zastanawiałam nad tymi tańszymi ale wiem jakby to się skończyło kupiłabym a później w rezultacie i tak bym musiała ta droższa kupić więc nie ma co oszczędzać na drogich produktach .Pisze że te aeromoov nadają się do fotelika i wózka więc koszt 100zl nie jest taki duży bo w spacerówce dziecko też ma komfort . Myślałam o tych bambusowych ale one wchłaniają pot więc ja raczej bede stawiać na te z aeromoova

Pati,a dasz link ? może też już zamówię.

Fajnie że wogole ktoś wymyślił takie wkłady.

Przydałaby mi się taka wkładka do fotelika bo jedziemy na wakacje niedługo…
Nie wiedziałam że takie wkładki są.chetnie poczytam wasze opinie jak ktoś używał je i gdzie idzie kupić.

Pati dobra też jest z kula mula i chyba tańsza A też tak samo dobra z tego co wiem :slight_smile:

Kuli muli wkładka antypotowa miało być nie wiem czemu mi słownik poprawia :slight_smile:

Nie zawsze tańsze jest gorsze. Ogólnie próbowałaś też po necie szukać opini o tych wkladkach np. Na ceneo? Czy to sytuacja jak z firmą 3-sprouts, że nikt nic nie wie i zero opinii o produkcie?

Szczerze mówiąc nie wiedziałam że takie wkładki istnieją . Ale jak na moje jest to coś fajnego chyba też zastanowię się nad zakupem :wink:

Znalezione w internecie, ale warto się zapoznac. Wkładki Kuli Muli, bardzo polecane, i myśle że warte przyjżenia sie :wink:
Wkładka antypotowa, chłodzaca Kuli Muli:
Cechy:

• najwyższej jakości materiały - Lyocell, który pochłania wilgoć
    oraz tkanina dystansowa która zapewnia wentylację i chłodzenie,
  • miła w dotyku, przyjazna dla skóry,
  • bardzo sprężysta,
  • zgodna z normami Oeko tex standard 100, class 1,
  • wkładka zapewnia jednocześnie najlepszy komfort siedzenia,
  • wyprodukowana w UE.

Jak jest skonstruowana wkładka antypotowa Kuli-Muli Climatic?
Produkt składa się z tkaniny dystansowej
oraz tkaniny wykonanej w 100% z włókna Lyocell.
Oba te materiały są ze sobą połączone.

Jak działa wkładka antypotowa Kuli-Muli Climatic?
Wkładka Kuli-Muli jest kombinacją tkaniny Lyocell z tkaniną dystansową.
Materiał Lyocell w nadzwyczajny sposób pochłania wilgoć!
Tkanina dystansowa zapewnia wentylację i chłodzenie
oraz wydalanie ciepłego, wilgotnego powietrza.

Jakie są różnice między wkładką antypotową Kuli-Muli Climatic
a innymi produktami obecnymi na rynku?
Tkanina dystansowa jest delikatna, miła w dotyku i bardzo sprężysta.
Materiał Lyocell pochłania wilgoć lepiej niż wszystkie pozostałe znane materiały.
Jest gładki i przyjazny dla skóry.
Wkładki redukują pocenie, a jednocześnie zapewniają najlepszy komfort siedzenia.
Materiały i wkładki wyprodukowano w Unii Europejskiej
zgodnie z normami Oeko tex standard 100, class 1*.

Dla jakich fotelików samochodowych może być używana
wkładka antypotowa Kuli-Muli Climatic?
Wkładki są uniwersalne, pasują do prawie wszystkich fotelików samochodowych,
występują w rozmiarch dopasowanych do rozmiaru fotelika.

*Oeko tex standard 100, class 1
Znak bezpieczeństwa wyrobów włókienniczych.
Produkty, którym przyznano ten znak,
są wolne od substancji szkodliwych w stężeniach mających negatywny wpływ
na stan zdrowia człowieka m.in. pestycydów, chlorofenoli, formaldehydu,
barwników alergizujących, zabronionych barwników azowych
i ekstrahowalnych metali ciężkich.

1. Materiał pochłaniający wilgoć.
  2. Warstwa wentylacyjna.
  3. Dostarcza świeżego powietrza.
  4. Usuwa gorące, wilgotne powietrze.