Chłodzące i hydrożelowe artykuły higieniczne

Słyszałam tylko o nakładkach na piersi. O tych drugich nic. 

Dla mnie to nowość. Koleżanka poleciła mi z Canpola wkladki hydrożelowe laktacyjne i mówi że lekko chłodzą i dają ukojenie na popękane brodawki.

Teraz za to czytam o podpaskach z chłodzącym wkładem które mogą usmiezyc bol.

Używałyście?  Polecacie ?

Jakie firmy ?

Wyobrażam sobie ze taka podpaska chłodząca może przynieść ulgę po porodzie sn. Wygooglalam i troche to drogie... już bym wolała wykorzystać chłodzące okłady żelowe do tego celu. Ja miałam z lansinoh i przykładałam do piersi jako okłady rozgrzewajace. A ostatnio nawet przykładałam do zatok :D

Słyszałam, że takie są , ale odpuszczę sobie. Mam piankę ginexid i w razie potrzeby okłady żelowe, więc sobie schlodze jeśli będę potrzebowała. 

Mi dały okłady chlodzace dużo ulgi !

Też słyszałam o nich. Sama nie używałam:)  inne mamy też o kapuście w żelu wspominały  :) 

Też  widziałam chłodzące  wkladki  ,ale jak ich używać zaraz po porodzie to nie mam pojęcia skoro one nic nie chłoną ... trochę nie przemyślany chyba wynalazek?

Może to jest tylko wkład. A na to trzeba już podkład chłonący

To są chyba różne te podpaski bo ja czytam że mają wklad chłonny i niwelujący zapachy i taki wklad chłodzący który trzeba jakby popękać przed włożeniem w majtki

O kurka wodna  ,serio  Mamina?  :) 

Bede musiała o nich doczytać  w takim razie :) 

Niby ok jesli chłoną i chłodzą, ale mogliby trochę zejść z ceny . Bo to chyba takie jednorazowe tak ?

Kurcze nawet nie słyszałam o tym będę musiała przyjrzeć się tematowi hihi

No nieststy cent dość wysokie 

Wszystko co jest dedykowane jest droższe od zwykłego.

Czysty przykład jak się śmiałam o butach do ślubu. Nie chciałam typowych białych i okazało się że mogłam mieć powystawowe w kolorze brudnego różu za 37zl a inne koleżanki kupowały BUTY ŚLUBNE  za 300zl 

Słowo ŚLUBNE to już od razu cena leci  w górę... :/ pazurki, fryzurki, buciki

...

Często tak bywa z różnymi artykułami. Choćby butelka fridy, cena z kosmosu, w rossmanie czy na chińskich stronach można dostać za 1/5 ceny

Miałam na piersi takie okłady i były ok, w podpasce jakoś sobie tego nie wyobrażam;)..

To może być spoko przy naciętym kroczu kiedy ledwo można usiąść 

MamaMalejMajki ale na chińskich stronach nic nie jest testowane i posiada takie rzeczy jak mikroplastik i inne goooowna skąd taka cena.

No rozumiem o czym mówisz. Mimo to w Rossmannie już dostaniesz za 15- 25 zł.zalezy od firmy, a nie 55 jak z Fridy