Z tym psychologiem to też nie do końca, psycholog żeby pomógł musi być naprawdę dobry , moja siostra chodziła z córką to nie pomogla w ogóle a opinie miała dobre. I jak dziecko coś mówiło to nie pozwoliła skończyć bo koniec wizyty. Już lepiej udać się do psychiatry niestety w Polsce jest problem z dobrymi psychologami
Ciężka sytuacja bo tak naprawdę to nie wiadomo czy on tak mówi w złości czy rzeczywiście tak chce zrobić bo jeszcze nie zdaje sobie sprawy z powagi. Ja mam 12 letniego syna czasem mówił że nam na nim nie zależy, popłakał pomarudzil zazwyczaj po tym jak coś chciał a my się nie zgodziliśmy ale nie mówił że się zabije. Na pewno musisz obserwować i pilnować. Może teraz ty mu poświęcić więcej czasu.
Myślę że warto iść do psychologa
Tow sumie jestdobry pomysl. Mozezabierz gdziesdziecko, spedzcie troche czasu razem i wtedy rozmawiajcie o swoich uczuciach
No tak psycholog też musi być dobry ja byłam raz i trafiłam na bardzo złego psychologa i się zraziłam. No, ale jak chodziliście do wielu specjalistów to macie różne spojrzenia na sytuację
Lepiej działać za wczasu
Tak pewnie ze tak.lepiej działać niż później płakać ze się nic nie zrobiło
martyna0402 z tym to racja lepiej być przewrażliwionym niż nie zareagować w porę
Tak macie rację. Powiem Wam że mam przyjaciółkę w moim wieku jest teraz ale gdy miałyśmy 18 lat to próbowała dwa razy popełnić samobójstwo raz ze wzgl na chłopaka a drugi to nie wiem, myślałam że może przeze mnie bo była straszna kłamczucha i jej wygarnęłam co myślę, bo za każdym razem i coś mówiła i kłamała także nie będę słuchać tych wymysłów. Jest jedynaczką. Także myślę że rodzice poświęcili jej za mało uwagi, bo koleżanek miała dużo. Chodziliśmy razem do szkoły, klasy także w to wątpię
No tak tylko tu mowa o 6 letnim dziecku a nie nastolatku
No taki maluch to nie wiadomo co ma w głowie. Nie wiem w sumie. A justamama jaki masz pomysł by mu pomóc jak nie psycholog bo jestem przekonana, że rozmowy też stosujecie już długo?
rozglafam się za psychologiem ale raczej pytam po znajomych bo chce już kogoś z polecenia . Nie mam pomysłu szczerze to nie wiem czy powinnismy być bardzo konsekwentni jasno postawić granice czy raczej bardziej pobłażać ze względu na takie teksty . Tylko nie wiem czy to nie manipulacja bo zwyczajnie wchodzi nam na głowę i z tym walczymy
JustaMama myślę że psycholog będzie lepiej wiedział jak lepiej postępować z dzieckiem w takim przypadku
Może wpływa na niego np. Internet? Dzieci w szkole? Ma z tym styczność?
Chodzi jesXze do przedszkola . Internetu nie uzywa . Gra trochę na tel ale kontrolujemy w co gra
A może tam dzieci coś mówiły? Skąd by takie małe dziecko pomyślało o takich rzeczach że się może zabić
Może jakiś film zobaczylo choćby przypadkiem . Czasem jesteśmy u dziadków to też różne filmy dziadek ogląda więc może coś wyłapać taki maluch
to jest nie do pomyślenia
No też możliwe czasem są takie rzeczy w telewizji
A moze, bo takie rzeczy dzieci chloną jak gąbka wode