U mnie koleżanka miała ulozenie pośladkowe ale nie dostała skierowania na cc wlasnie tylko jak się poród zacznie to wtedy cc
zeby dziecko nylo właśnie gotowe do wyjścia a nir wyrwane z brzucha
Witaj na forum #teamLOVI!
U mnie koleżanka miała ulozenie pośladkowe ale nie dostała skierowania na cc wlasnie tylko jak się poród zacznie to wtedy cc
zeby dziecko nylo właśnie gotowe do wyjścia a nir wyrwane z brzucha
Ja miałam poród naturalny i od początku nastawiałam się na naturalny jakoś nie wyobrażam sobie mieć cesarski do ostatniej chwili się modliłam żeby mi je tylko udało urodzić naturalnie i super niesamowite przeżycie był ból ale ten ból jest wart wszystkiego
Ja miałam mieć cc bo dziecko było odwrócone pośladkami ale na szczęście dwa dni przed planowana cesarka odwróciło się, urodziłam naturalnie strasznie się bałam tej cesarki.
Mnie wlssnie tez mysl o cesarce bardzo przerażała. Mialam miec wywoływany poroud w 38tc ze względu na cukrzycę. Lekarz powiedział że może skończyć się cc po często te wywoływanie nie daje efektu. Mowilam sobie ze będę probowala sama wywolas porod po 38tc - urodzilam w 34 ...
Ja się bardzo bałam rodzic naturalnie
tyle się nasłuchałam i komplikacjach podczas porodu ze byłam przerażona
cesarka tez nic fajnego gorzej po już w trakcie
Ja bardzo bałam się cesarki wysokie ciśnienie było tego wskazaniem ale na szczęście udało się SN i teraz drugi poród też bym wolała SN mimo że pierwsze dziecko rodziłam z rączką przy główce
Ja po dwóch Cesarka ch próbowałam rodzić naturalnie, oczywiście na własną odpowiedzialność bo żaden z lekarzy nie chciał się podjąć takiego ryzyka i musiałam codziennie podpisywać odmowę Cc, Ale mimo wszystko w pewnym stopniu dopięła m swego dlatego że poród zaczął się sam, wody odeszły, rodziłam przez ponad 10 h, jednak poród nie postępował więc mimo wszystko zakończyło się Cesarka
Miałam poród naturalny z którego byłam mega zadowolona , teraz w drugiej ciąży tez mi się marzy silami natury ale będzie co ma być :)
Różnie to bywa z tymi poradami i w każdym przypadku coś może pójść nie tak lub być niezproblemowo a tak naprawdę dopiero wychodzi to na sali porodowej. Trzeba być zawsze dobrej myśli :)
Teraz widzę że coraz częściej lekarze pozwalają na porodu naturalne gdzie kiedyś kończyło by się to CC.
Każdy poród jest inny. Nie ma chyba dwóch takich samych. Jedni mówią że 3 cesarki i więcej już nie powinno być, a moja siostra jest po 4 i ma się dobrze. Dlatego każda z nas potrzebuje indywidualnego podejścia. Ja jestem po obu porodach SN i szczerze przy trzecim gdybym miała wybór, mimo tego że nie wspominam dobrze tych dwóch a wręcz przy drugim porodzie powiedziałam że to jest mój ostatni raz na porodówce - dziś po 6 latach od tamtej chwili jeżeli to będzie ode mnie zależało to ponownie chciałabym urodzić SN.
Mi już pani doktor powiedziała stop po drogiej CC
Tak naprawdę każdy przypadek jest inny Ja słyszałam o kobietach które wolą cesarskie cięcie niż poród naturalny No i oczywiście na odwrót również. Dużo zależy od tego jak na przykład ktoś dochodzi do siebie po operacji jaki ma próg jak, jakie są okoliczności, ma żadnych komplikacji itp. osobiście rodziłam siłami natury i uważam że to było dla mnie super opcja i cieszę się że się udało. Jak patrzyłam na siostry jak cierpiała po CC to tym bardziej się cieszę że mi się udało i ja nie musiałam się męczyć bo poród jakoś przeżyłam a później można wiedzieć że od razu byłam w formie
Są kobiety co mają po 4-5 cesarek, ale czy to jest odpowiedzialne, to ciężko powiedzieć. To powinien lekarz decydować. Ze mną na sali leżała kobieta po 3 i wiem, że lekarz już jej powiedział, że koniec.
Ja miałam 3porody naturalne, teraz będę czwarty raz rodzić i szykuje się też do naturalnego. Chyba że coś by się wydarzyło to wiadomo że CC, mimo tego bólu to chcę sn. Mam cukrzycę i oby lekarz już nie proponował CC.
Kasia2739 dlaczego Ci pani doktor powiedziała stop po drugiej CC?
jakiś konkretny powód?
Mi tez podczas drugiego cięcia lekarz powiedział żebym więcej dzieci nie planowała bo to będzie niebezpieczne gdyż w miejscu cięcia macica była bardzo bardzo cienka
trudno to ocenić. jeśli są wskazania do cc, to oczywiście należy to wykonać, pamiętając jednocześnie, że po drugiej cesarce jest ryzyko że może pójść coś nie tak, a w końcu mamy w domach małe dzieci, powinniśmy myśleć też o nich. z drugiej strony jak już kolejne dziecko w drodze to co zrobić..
Nie uważam, że kobita decydującą się na 4 cesarkę jest mniej odpowiedzialna niż ta decydującą się na 2 czy 3. To lekarz w głównej mierze powinien ocenić sytuację. Niestety niektórzy lekarze odrazu po trzeciej cesarce mówią stop, bo tak już się utarło.
moja mama miała 4 cesarki bo nie mogła naturalnie rodzic i wszystko było w porządku nawet lekarz jej nic nie mówił
Lekarz może sobie mówić, że ktoś ma już więcej nie zachodzić w ciążę, a przecież kontrolować nikogo nie będzie. Jak pisałam, leżałam po porodzie z dziewczyną po 6 cesarkach i lekarze jej mówili parę razy, że już następna to jest zagrożenie życia. Jedyna jej odpowiedź była taka, że "co ja mam zrobić, skoro jestem nadpłodna". Moim zdaniem lekarz może więc poinformować o tym, jakie ryzyko niesie kolejna ciąża i kolejne cc, a co z tym zrobi kobieta to jej sprawa.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.