ja nie lubię takich tłustych produktów , wolałam kremy niż olejki
Idziemka no bywa i tak :) mnie tak odrzucilo od kremu pachnacego cebula nie pamietam nazwy :P
Miałam tak samo tes takie oleje ni nie odpowiadają
ej czy to jest ten olejek? https://www.notino.pl/bio-oil/pecujici-olejprirodni-pielegnacja-specjalistyczna-na-blizny-i-rozstepy/
zgadza sie :D
Ja szczotkowalam ciało szczotka z lullalove, potem używałam olejku z palmersa dla kobiet w ciazy. Ma delikstny zapach i jest w sprayu
Ciąża była dla mnie łaskawa i nie mam ani cellulit ani rozstępów. Smarowałam się Oliwka i kremami się na szczęście ciało mam jak sprzed ciąży
aż wstyd się przyznać, ale ja czasami to nie mam siły już wstać jak się położę i przypomni mi się, żeby jeszcze posmarować się czymść na rozstępy.
Mama nie ty jedna tak masz :)
Ja byłam w ciąży z pierwszym dzieckiem i często mi się zapominało albo nie chciało, a co dopiero przy drugim :)
a mi sie wydaje z ejak mają rozstepy wyjsć to wyjdą;) wpierszej ciazy miałam ich mnóstwo mam je nadal;( w drugiej nie pojawiły sie moze dlatego zę wczesniej rodziłam;) a moze dlatego że nie miały sie pojawić;) dodam ze w pierwszej ciazy ciagle brzuch tłusty smarowałam kremami oliwkami;) az koszula była na brzuchu ze sladami kremów;) w drugiej ciazy miałam brzuch smarować ale ż ebyła zagrozona to jakos o tym nie myslałam;) co tam rostepy w efekcie zero kremu balsamu czy oliwki i rostepów też nie było;)
Aniss tez tak uważam ze jak cos ma sie pojawiać to się pojawi.
Moja koszula tez po tych wszystkich kremach wylądowała w koszu na śmieci. Nie była ju do uratowania.
Jak ktoś ma predyspozycje genetyczne to jakby chuchal i dmuchał to i tak się pojawią. Ale jak się wklepuje te kremiki czy oliwki to jest jakaś szansa że będą mniejsze :p
Faktycznie sporo zależy od genów, ale pielęgnacją i racjonalnym odżywianiem też można coś osiągnąć :) Ja się szczotkuję na sucho, nacieram oliwką, piję cisowiankę, unikam cukru i udało mi się pozbyć cellulitu z ud jaki zrobił mi się w ciąży :)
oo to chyba jesteś pierwsza osobą, której faktycznie udało sie pozbyć celulitu bo mi sie zawsze wydawało ze jak raz celulit zawita na naszym ciele to niestety zagości tam juz na zawsze.
u mnie niestety tal było, celulit sie pojawił podcza pierwszej ciązy i towarzyszy mi do teraz chociaż zdecydowanie wypraszam go z mojego ciała. Może to tez kwestia, że jakos szczególnie o siebie nie dbałam albo może taka moja uroda i łatwość do powstawania celulitu
No myślę ,że same kremy cudów nie zdziałają niestety, ale z pewnością skóra będzie w lepszej kondycji :) Więc warto przynajmniej tak zadbać ,jeśli ruch jest ograniczony :)
Cellulit chyba łatwiej zwalczyć niż rozstępy, te jak się pojawią to chyba tylko mogą wyblaknąć, ale jednak już pozostaną, chociaż dużo mniej widoczne.
A kremiki, oliwki i inne to przynajmniej zadbają, żeby skóra była dobrze nawilżona i gładka :)
Smarując i dbając o skórę pewnie cellulit w jakimś stopniu zniknie jak i rozstępy. Jednak cellulit nie jest aż tak widoczny..
Peelingi bardzo pomagają na wygładzenie skóry trzeba tylko uważać jaki skład
Kiedyś miałam krem chłodzący na cellulit i muszę przyznać, że dobrze chłodził ale za dużej różnicy nie zauważyłam. W sumie najlepiej widzą różnicę osoby z którymi rzadko widujemy się bo tak to ciężko dostrzec zmiany :)