Cellulit w ciąży

dziewczyny ale warto w siebie inwestowac :)

Wiadomo nie możemy przestać o siebie dbać, a to wiąże się z jakąś inwestycja, noe znam teraz żadnej osoby która by nie korzystała z jakich kolwiek zabiegów u kosmetyczki to już nie te czasy 

każda z nas na pewno 1 była u kosmetyczki

Warto czasami pójść do kosmetyczki 

tak to jest taki czas dla siebie na odprężenie się 

Z własnego doświadczenia wiem, że najlepszy na cellulit są zabiegi endermologii, czyli masaż podciśnieniowy. Juz po 4 zabiegu jest u mnie ogromna poprawa, a skóra ogólnie zrobiła sie bardziej jędrna. Dla mnie bomba. Chodzę do salonu Mariposa w Warszawie https://endermologia-warszawa.pl/  

Akacjowa zgadzam się z Tobą co do endermologii, jednak musi być w tym systematyczność i seria zabiegów. Ja osobiście ten zabieg bardzo lubiłam, na pewno po ciąży chętnie go powtórzę :) Myślałam nawet ostatnio o masażu twarzy tą metodą, muszę się dowiedzieć na jakiej zasadzie to się odbywa.

A te zabiegi są kosztowne?

jeśli nie polować na "promocjach" grouponach, itp. to dość kosztowne, z uwagi na to, że trzeba je powtarzać. U mnie Pani która je wykonywała co jakiś czas organizowała fajne promocje np na dzień mamy, dzień kobiet, świąteczne, wtedy można było zakupić zabiegi w atrkacyjnych cenach.

Cellulit można zlekwidowac regularnym i efektownym masażem, wystarczyć znaleźć dobrego masażystę który pracuje na równie dobrych kosmetykach 

Warto ćwiczyć 

warto;) ale przyznam sie ze jak po całym dniu z dziećmi mam chwile aby sie połozyć wczesniej to nawet nie mysle aby ćiczenia jakiekolwiek wykonywać;)

Ja na razie nie ćwiczę, bo nawet nie mam za bardzo jak przy tym moim 3-miesięcznym maluszku. Ale chciałabym za jakiś czas zacząć, bo plecy mnie bolą i czuję, że nie mam kondycji.

hehehe plecy to boją od noszenia bąbla;) bynajmniej mnie;) a ostatnio to kosmos bo jak choruje to tylko moje rece sa uznawane;( i tak ostatnio od 16 do 2 w nocy;/  

Ja w domu planowałam ćwiczyć i zawsze było od jutra, od poniedziałku itp. przy córci nie potrafiłam wygospodarować wolnego czasu, a jak już go miałam to wolałam odpocząć. Kręgosłup mnie boli, w końcu codziennie noszę 6,5kg a teraz jeszcze córcia ząbkuje to już wgl często jest na rękach. Ale co do tych ćwiczeń to zapisałam się na siłownię i chodzę 3 razy w tygodniu na siłownię plus zajęcia ,,zdrowy kręgosłup" i powiem Wam że jak tak sobie wyjdę i wrócę to czuję się dużo lepiej i nawet mniej zmęczona niż jak cały dzień w domu siedzę.

Tak to niestety jest przy dzieciach, że nie jesteśmy w stanie poświęcić ani chwili dla siebie tylko się na nich skupiamy. Ja też tak miałam mówiłam ze będę ćwiczyć jak będzie spała a wtedy ja też odpoczywałam 

Paula zazdroszcze ci;) ja ne mam z kim zostawić malutkiej wiec nawet wyjsćie do sklepu jak juz chce sama to dopiero po 19;/ jak mąż wróci z pracy;/ a co tu mówić o siłowni;p

W domu to zawsze się znajdzie jakaś wymówka, a jak się człowiek zapisze, to jednak się zmotywuje by wyjść i poćwiczyć. 

bio oil olejek jest bezpieczny na rozstepy a na cellulit fajny jest colistar

Mnie biooil odrzucał swoim zapachem i nie mogłam go stosować niestey;(