Buty zamszowe czy skórzane

Jak wam się wydaje, co będzie lepszym pomysłem na tegoroczną zimę? Buty zamszowe czy skórzane?

Skórzane ;)

Talura zamsz to też skóra :) 

Chodzi Ci o skórę licowa? 

Ja uwielbiam zamsz, chociaż bardzo ciężko utrzymać go w dobrym stanie szczególnie zima jak jest sól na ulicach. Skóra licowa jest łatwiejsza w pielęgnacji. 

Zamsz to również swego rodzaju skóra. Sama lubię buty zamszowe. Wiele osób nie kupuje z uwagi na to ,ze boi sie co będzie jak się zamoczą ale jak się je odpowiednio pielęgnuje to w zasadzie o nic nie trzeba się martwić. Kupujesz specjalny spray do zamszu , psikasz na buciki i prezentują się jak nowe. Znajdziesz w większości sklepów z obuwiem ale ja zamawiam przez internet bo jest taniej.

https://wizerunekkobiety.pl/stylowe-kozaki-na-zime-najmodniejsze-fasony-kozakow/

Na stronie jest opisane co jest modne w tym sezonie. 

Skórzane. 

Skórzane 

Na pewno lepsze moim zdaniem skórzane , my mamy wszyscy ze skóry buty . Dla syna kupiliśmy buty z korneckiego . Ja z zamszu mam na jesień , ciężko utrzymać w czystości , dla dziecka bym się nie zdecydowała :) 

Jeśli dla dziecka które już chodzi a mamy teraz np śnieg to lepiej że skóry bo zamsz zamoknie i dziecko będzie miało mokre nóżki. O zamsz zresztą trudniej dbać. Skórkowe są lepsze tak uważam. 

Ja nie jestem przekonana do zamszowych w zimę i jesień. Boje się że przemokną albo będą brzydko mokre wyglądać 

i takie i takie ;-)
mam ostatnio taką nowość od Be Lenka w Polsce nie dostępne stacjonarnie, ale można kupić przez internet.  Są bardzo ciepłe i super się czyszczą. Czekam również na kozaki od nich 
https://www.belenka.pl/dlugie-buty-barefoot-be-lenka-sierra-ruby/
jak tylko dojdą chętnie Wam je pokarzę :-)

Jeśli ma Pani możliwości finansowe to i takie i takie butów nigdy za wiele :)

Dobrze zaimpregnowane to podstawa ;) nie ma znaczenia czy będą skórzane czy zamszowe. 

Wszystkie buty mam zamszowe. Nie lubię gładkiej skóry. Przecieram wilgotną szmatką od kurzu. Kiedy przeschną stosuję pastę/impregnat w sprayu w kolorze buta. Wyglądają bardzo długo bardzo dobrze. Polecam.

W tym roku kupiłam sobie nawet zamszowe kozaczki na zimę ;)

https://www.butyxl.pl/kozaki-damskie-duze-rozmiary

Polecam to miejsce, w sklepie jest możliwość kupna obuwia w większej rozmiarówce ;) 

Tez lubie zamszowe buty bardziej niż skórzane;) maja swój efekt;)

Bardziej wolę zamszowe, maż znowu skórzane, także co kto woli ;D

Zamszowych nigdy nie kupowałam, bo wydaje mi się, że łatwo się brudzą i przemakają. 

ja zamszowych nie lubię bo przeważnie przemakają, ale wygladają pięknię. Tzn kupuję  :D bo są ładne, ale jak pogoda deszczowa to muszą zostać w domu :D 

Najgorzej  to jest zima kiedy tej soli duzo na chodnikach, ale tak jak wcześniej wspomniano trzeba o buty dbac zarowno te skórzane jak i zamszowe ;)

Mam takie i takie i szczerze powiem wolę skórzane. Są śliczne i pi mnie się prezentują do każdej stylizacji,a co najważniejsze są bardzo wygodne. Jednak trzeba zwrócić uwagę czym są w środku wyłożone. Łatwiej utrzymać je w czystości,ale prawda jest taka,że trzeba o każdy but dbać. Szczególnie w sezonie zimowym,bo soli sypią na potęgę. Co do zamszowych na zimę się średnio u mnie sprawdzają bardziej tak jesień i wiosna. Śliczne są ,ale co do czyszczenia i utrzymania ich w super idealnym stanie jest ciut ciężej. 

Szczerze? Nie przepadam za butami zamszowymi jakoś mi ten materiał wogole nie odpowiada ani wyglądem ani sposobem ich użytkowania. 

Czyszczenie takiego zamszu raczej oslabia "kondycję" buta. Buty szybko robią się takie brzydkie, poszczarzale. 

Zdecydowanie wolę skórzane czy to kozaki czy półbuty czy inne buty. Skóra jeśli kupi się rdivra oczywiście a nie jakąś podróbę będzie służyła Nam na wiele lat i jest bardzo łatwa w czyszczeniu. Dla mnie to nawet przyjemność. Także ska mnie? Zdecydiwanie skóra!