Mamusie jakie buty macie dla chłopców do przedszkola na zmianę? Trampki, kapcie, wiązane na rzepy czy wciągane?
Witaj na forum #teamLOVI!
Mamusie jakie buty macie dla chłopców do przedszkola na zmianę? Trampki, kapcie, wiązane na rzepy czy wciągane?
Najlepsze będą buciki na rzep lub wciągane- maluch będzie umiał samodzielnie je założyć :) Warto, żeby podeszwa była sztywna, a nie miękka jak w niektórych kapciach. Wydaje mi się, że waga butów to kolejny istotny element - dzieciak jednak jest w tych butach cały dzień, więc niech będą lekkie i w miarę przewiewne.
Nie dla chłopca a dla dziewczynki kapcie Befado na rzepy. W żłobku początkowo miała na zapinki ale że starsze dzieci przygotowują do przedszkola i uczą samodzielnego wkładania kapci to najlepsze na rzepy i takie mamy. Do przedszkola tylko już muszę większy rozmiar kupić. A sznurowadła to nie teraz, bo miałyśmy trampki że sznurowadłami to ciągle się rozwiązuja a dziecko w tym wieku jeszcze nie potrafi samo zawiązać butów
https://e-butydladzieci.pl/i12-Trampki.html,all
Zresztą polecam poszukac promocji w tym sklepie. Obecnie mają wiele dobrych cen na trampeczki dla maluchów.
My pierwsze kapcie do przedszkola mielismy Befado, warto zwrócić uwagę aby kapcie maly zakryte paluszki i wygodnie się wkładały i ściągały aby maluch mógł sam sobie poradzić z zakladaniem, wciągane nie zawsze sa wygodne zależy od kroju buta.
Sznurowane odradzam, bo jeśli maluch potrafi juz nawet wiązać buty;) to nie zawsze będzie zwracał na rozwiazane kapcie uwagi;) zabawa rozkojarzenie kto by myslal o butach;)
No i pamiętajmy ze te kilka godzin jednak kapcie za na nogach wiec tez kapeć taki aby za szybko ta nóżka się nie męczyła i nie pocila
Byle nie wiązane bo zakładam ze jeszxze nie potrafi sznurować . Z wciąganumi tez różnie bo czasem spadają ze stopy . Moim zdaniem najlepsze będą na rzepy . Najlepiej takie zeby dziecko samo potrafiło wkładać . Polecam befado lub renbut
Ja daje crocsy sandały.
ANECZKA I NAWET TANIE
Beata dokładnie. Tanie fajne i nawet dziecko samo potrafi nałożyć. Bo łatwo się nakładają
A to najważniejsze :)
Pati mi się z rzepami.podobaja ;) wkładane to musicie zobaczyc czy dobrze się będą mu wkładały;) No i czy nie są za ciezkie bo to jednak pare godzin buciki na nogach są ;/
PatrycjaP. pewnie dlatego żeby dziecko samo butki sobie nakładało
Syn sam wybrał z rzepami z deichamana takie zwykle najzwyklejsze. zobaczymy niech pobchodzi w nich trochę za jakis czas na spokojnie zamówię jakieS inne bo dziś biegałam za butami ale rozmiarowki nigdzie nie było bardzo ciężko było dzis dorwać jakiekolwiek buty mnóstwo ludu i kazdy szukał butów haha
Pati jak co roku;) my też zawsze mielismy problem z rozmiarami dlatwgo kupowalismy buty z wyprzedzeniem teraz cora już w damskiej rozmoarowce bo noga duza a w dziecięcych ciężko znaleźć 39 ;(
Anita to w jakim wieku jest córką że rozmiar 39 już ma?
Zaraz 10 lat ;) kopytka po rodzicach;)
Ja jeszcze nie mam doświadczenia w tym temacie ale pewnie gdybym stała przed wyborem kupna butów do przedszkola to brała bym pod uwagę głównie te na rzepke ponieważ szybko mozna wsunać i maluch zawsze sobie tam jakos poradzi z ubraniem ich samodzielnie
To ja mam prawie 30lat i mam 39/40 to ma duża stopę
Starmillka my mamy buciki na rzepy z cienta. Są naprawdę rewelacyjne. Mają podeszwę, która jest miękka, a buciki naprawdę wygodne. Jednak jeśli szukasz czegoś z wsuwanych polecam paputki miękkie buciki ze skórki jeśli się nie mylę. Syn miał coś tego typu w żłobku. Sprawdziły się rewelacyjnie.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.