Buty do przedszkola na zmianę

Patrycja wiekszosc w klasie ma u niej taka stopę ;) znajomej corka w tym wieku miala 40 wiec jeszcze nie narzekam;) 

Mój jeszcze nie chodzi do przedszkola ale podzielę się opinią siostry. Kupiła corce sznurowane, bo mała bardzo szybko nauczyła się wiązać buty i tylko takie pozwoliła sobie kupić (taka mała buntowniczka). Buciki miały sznurowki, które non stop się rozwiązywały aż w końcu mała się przewróciła, płacz był niemiłosierny i sama uznała że te buciki nie są dla niej. Teraz ma wciągane i na rzepy. Na rzepy łatwiej się zakłada, z wciaganymi trochę się męczy. Także ja pewnie będę kupować na rzepy z jakaś miękka podeszwą. 

Odswieze wątek.
Zawsze kupowalam synowi kapcie Befado. Uwazalam ze dobrze zeby mial na stopie tyle godzin cos co jest wygodne i przebadane.
Ale ostatnio te kapcie mam wrazenie ze sie zepsuly.
Syn od września mial takie bezowe i zrobila sie dziura na rzepie, ale pomyslalam ze no moze zapinal intensywnie i w ogole. W grudniu kupilam mu kolejne i o jakie bylo moje zdziwienie jak po 5 dniach ! W obu kapciach odkleil sie czubek i sa dziury. Kapcie sa dobre( czyli palce nigdzie nie wystaja nie odstaja) ma luz jeszcze a tu takie kwiatki. Zglosilam na reklamacje ale watpie ze to cos da.
Szukam wiec czegos podobnego do Befado i tez z Certyfikatem Zdrowa Stopa. Polecicie cos ?

My mamy te w domu i przedszkolu . Jestem bardzo zadowolona

1 polubienie

Mój syn najbardziej lubił kapcie z befado. Było mu wygodnie i właściwie to tylko je tolerował. Zapięcie było na taki zatrzask lub rzep

My od żłobka mamy EkoTuptusie albo Paputki - taki też dostaliśmy zalecenia od fizjoterapeuty.(firmq Paputki wychodzi taniej z tego co ostatnio się orientowałam). Są lekkie, barefootowe i dziecko nie czuje wgl ich na nogach. Po kilku próbach zrezygnowaliśmy z rzepów, to zupełnie się u nas nie sprawdziło :sweat_smile:

1 polubienie

Paputki są takie fajne i miękkie

Z perspektywy nauczyciela mogę powiedzieć, ze najlepiej sprawdzają sie trampki ze sztywną, ale jednak w miare elastyczną, najlepiej gumową podeszwą i na rzepy.

Najwazniejsze zeby dla dziecka były wygodne, oddychające i żeby dziecko dało rade samemu je założyć i ściągnąć.

1 polubienie