Mamusie jakie buciki polecacie do nauki chodzenia? Jakiej firmy? Ciężko jest się zdecydować wolałabym jakieś polecone
o lala ile wątków , tutaj to ja na pewno coś wybiorę sprawdzonego.
U mnie w rodzinie wszystkie dzieciaki biegają w takich bucikach
Myślę, że ja również postawię na buty profilaktyczne
Szczególnie widząc ładne i proste stópki swoich siostrzenic i bratanków
https://bartek.com.pl/obuwie-profilaktyczne-n255
ja uwazam że najlepiej na boso
Chodzenie na boso ma dużo plusów ale musi być ciepło. Jesli mamy zimę odpada
skarpetki z taką cieniutka podeszwa moje młode tak chodziły
Ale na dwor jak już dziecko chodzące też coś trzeba mieć a w domu to właśnie najlepiej na boso jak nic nie krępuje małych stopek.
w sumie nie pomyślałam po dworze hehe gapa ze mnie
Dziękuje dziewczyny za rady. Już kupiłam buciki firmy bartek .
Moja kuzynka dla swojej córki buty kupuje w smyku. Ponoć są bardzo dobre i drogie. Choć dzieci wolą chodzić na boso niż w butach czy laczkach.
Lola, myślę, że to dobry wybór, my też zaczynaliśmy od bartka i do dziś najbardziej ufam tej firmie.
aneta7734, buty w smyku drogie? tylko niektóre, w smyku często jest problem z rozmiarami, dlatego nie lubię tam kupować.
a w domu to oczywiście najlepiej boso
Tego to już kuzynka mi nie mówiła. Dobrze wiedzieć na przyszłość.
dziewczyny proszę napiszcie jakie buty polecacie ,żeby się nie ślizgały na płytkach . W domu mam większość płytek , tragedia . Kupiłam buciki Bartek ale się ślizgają
Czy może któraś kupiła takie buciki , czy rzeczywiście są antypoślizgowe? http://mamadu.pl/115655,attipas-buty-ktore-mowia-za-dziecko
A może zamiast bucikow antyposlizgowych to lepiej po prostu skarpetki z abs?
Ja polecam skarpetki antypoślizgowe. Dzieci wolą na boso chodzić niż w butach. Buty antypoślizgowe są w deichmann.
Linki juz sa na podobne tematy wiec nie bede sie rozpisywala dodam.tylko ze slyszalam jak dziewczyny pisza wyzej ze.dobrze jak dziecko czaswm chodzi boso oczywisce po domu a buciki sa dobre z tyvh droższych jak bartek, lasocki ale nie wiem czy sa malutkie ale w cc jest duzo bucikow dobrze wyprofilowanych i tez dobre sa z tych znanych marek adidas np. Zimowe holtanna snow i ogólne zeby byly to buciki nie uzywane tak przynajmniej slyszalam ale duzo matek i jak bylo dawniej ze dziecko mialo buty po rodzeństwie i nic sie nie dzialo. Także tu sa podzielone zdania.
Ja uważam że buty powinny być nowe. Dziecko może koślawić buty. Buty przekaże się dalej i to kolejne dziecko też już będzie koślawić buty, bo już są wyrobione. Moim zdaniem do nauki chodzenia kupić nowe, a nie używane.
Polecam stronę bosastopka.pl tam są buciki dla dzieci na każdym etapie rozwoju, dla raczkujących, dla stawiających pierwsze kroczki właśnie i dla już biegających. Te buty są świetne bo pozwalają się rozwijać stopie w swoim kierunku i nie ograniczają ruchów, tak jakby dziecko chodziło boso! A wiadomo, że dużo się o tym mówi, że najlepiej boso, jednak wiemy dzisiaj więcej niż jeszcze 15 lat temu kiedy się mówiło, że buty mają być sztywne i mieć twardy zapiętek…
Pozdrawiam
Moja córka chodziła od początku boso albo w skarpetkach.
Dwie fizjoterapeutki znajome pochwaliły to
Tylko na dwór buciki, a jak było ciepło i na trawie to i na dworze na bosaka. By corka poznała różne powierzchnie, od piasku, po trawę i kamyczkach