Moim zdaniem zwrot na kartę podarunkową to jest taki scam. Bo w tym momencie nie dostajesz realnego zwrotu tylko nic nie jest znaczący świstek papieru który cię obliguje do kupna w danym sklepie gdzie mogę być sytuacja że podobały ci się tylko tej jednej konkretne buty i nic więcej.
A jeszcze szczytem chamstwa jest to że ta karta podarunkowa ma jakiś termin ważności i jest relatywnie krótki
Zamówienie w każdym sklepie internetowym możesz zwrócić. To nie jest żaden przywilej, a Twoje prawo. @Kiniawes na zwrot zakupów online jest 14 dni, według prawa, nie 30. Sklep może, ale nie musi wydłużyć termin zwrotu.
Zwrot w sklepie stacjonarnym już jest uzależniony od regulaminu danego sklepu.
Tak, chodziło mi o to że zwracają normalnie pieniądze a nie dają Ci kartę podarunkową na taką kwotę jak zrobiłas zamówienie. W przypadku zakupu stacjonarnie w CCC i tej sieci (modivo, worldbox) zwracają na kartę podarunkową.
Osobiście wolę kupować buty stacjonarnie. Jednak stopa stopie nierówna. Czasem wpadną mi w oko jakieś fajne ale nie są potrzebne na już to czekam na promocję i kupuję tam gdzie taniej i naczęściej jest to już w tedy online, lecz wiadomo wcześniej już wymierzyłam je w sklepie
Ja większość butów zamawiam przez internet mam rozmiar 35 i jakoś w sklepach stacjonarnych u mnie słabiutki wybór. A tak kurier przywiezie do domu, zawsze można zwrócić musisz sobie dobrze zmierzyć stopę (najlepiej odrysowując na kartce)
Ogólnie to dla mnie jest mega słabe, że firmy zamiast zwrotu gotówki wydają karty podarunkowe
Ale co do ich ważności to padła już masa wyrokow że karty nie mogą stracić ważności a środki przepaść. Sprzedawca ma obowiązek uznać kartę lub zwrócić za nią środki jeśli jest przeterminowana.
Dokładnie tak. Z tymi butami syna byliśmy wściekli bo pieniądze mamy zamrożone a buty trzeba kupić. Więc albo na siłę coś aby tylko kupić z tego vouchera albo iść gdzie indziej. No ale to trzeba znowu pieniądze wydać
Nawet nie wiedziałam że takie akcje były i że to jest bezprawne Ja miałam tak dwa razy i byłam wściekła i po prostu zrezygnowałam z jakiegoś sklepu właśnie przez takie zachowania
@Michaska@Anetteso_gmail.com no bo wiecie jakby nie patrzeć to na taką kartę wydane zostały pieniądze, więc jakim prawem wam ktoś te pieniądze zabrał od tak ? Jak będziecie miały taką sytuację to też zawsze warto pogadać z kierownikiem czy coś bo często jest tak, że ja po prostu przedłuża, a jak nie chcą no to zawsze można “postraszyć” uokikiem a jak to nie działa to sąd - ale no to wiadomo, karta za 100 zł i weź się teraz baw w sądy ale no niektórzy są nieugięci i się domagają i w sumie dobrze
Często zamawiam obuwie przez internet, najbardziej lubię tam gdzie jest darmowy zwrot to wtedy na spokojnie mogę odesłać gdy rozmiar ewentualnie nie jest oki
Ale najczęściej jeśli dokładnie sprawdzę wymiary, jaka wkładka i opinie czy dana rozmiarówka jest odpowiednia, zaniżona bądź zawyżona
Warto przy takich zakupach czytać opis i opinie i właśnie politykę zwrotów czy reklamacji, sugerować sie wkładka i tabela rozmiarów nie samym rozmaitej jaki nosi sie na codzien. Warto sprawdzić czy dany sklep to nie scam i jakie są opinie o nim. Ja często kupuje online ale na stronach producenta w eobuwie itp. raz kupiłam też w renee i buty okazały być sie najlepszymi na świecie
Co do CCC to właśnie jak sie zmienił właściciel to zrobili zwroty na karte co jest słabe, a jeszcze dodatkowo wam powiem że jak coś zareklamujecie to macie wybór że albo zwrócą wam od razu na kartę albo będzie rozpatrywana przez 2 tyg reklamacja gdzie jest możliwość że dostaniecie zwrot kasy ale może być że odrzuca reklamacje. Ja właśnie tak czekam na swoją bo moje buty zimowe nawet sezonu nie przetrwały
Hmmm… mi z CCC zwracają normalnie na konto nawet w tym tygodniu oddawałam buty, zaraz na drugi dzień pieniążki były na koncie nie miałam tam nigdy zwrotu na kartę
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.