Buty ale w sklepach online

Moim zdaniem zwrot na kartę podarunkową to jest taki scam. Bo w tym momencie nie dostajesz realnego zwrotu tylko nic nie jest znaczący świstek papieru który cię obliguje do kupna w danym sklepie gdzie mogę być sytuacja że podobały ci się tylko tej jednej konkretne buty i nic więcej.

A jeszcze szczytem chamstwa jest to że ta karta podarunkowa ma jakiś termin ważności i jest relatywnie krótki

2 polubienia

Sprawdź swój rozmiar wkładki i porównaj z butami, które zamawiasz. W ten sposób nigdy nie trafiłam na zły rozmiar

Zamówienie w każdym sklepie internetowym możesz zwrócić. To nie jest żaden przywilej, a Twoje prawo. @Kiniawes na zwrot zakupów online jest 14 dni, według prawa, nie 30. Sklep może, ale nie musi wydłużyć termin zwrotu.
Zwrot w sklepie stacjonarnym już jest uzależniony od regulaminu danego sklepu.

1 polubienie

Tak, chodziło mi o to że zwracają normalnie pieniądze a nie dają Ci kartę podarunkową na taką kwotę jak zrobiłas zamówienie. W przypadku zakupu stacjonarnie w CCC i tej sieci (modivo, worldbox) zwracają na kartę podarunkową.

Tak. Tak edytowałam :see_no_evil:

30 dni to dobra wola większości sklepów takich jak Sinsay czy Lidl :grinning::see_no_evil:

Tetaz to sie zmienilo… mi tez kilka razy oddali na karte… a wczesniej oddawali normalnie

Osobiście wolę kupować buty stacjonarnie. Jednak stopa stopie nierówna. Czasem wpadną mi w oko jakieś fajne ale nie są potrzebne na już to czekam na promocję i kupuję tam gdzie taniej i naczęściej jest to już w tedy online, lecz wiadomo wcześniej już wymierzyłam je w sklepie

Ja większość butów zamawiam przez internet :boot: mam rozmiar 35 i jakoś w sklepach stacjonarnych u mnie słabiutki wybór. A tak kurier przywiezie do domu, zawsze można zwrócić :stuck_out_tongue_winking_eye: musisz sobie dobrze zmierzyć stopę (najlepiej odrysowując na kartce) :smiling_face:

Ogólnie to dla mnie jest mega słabe, że firmy zamiast zwrotu gotówki wydają karty podarunkowe :woman_facepalming:

Ale co do ich ważności to padła już masa wyrokow że karty nie mogą stracić ważności a środki przepaść. Sprzedawca ma obowiązek uznać kartę lub zwrócić za nią środki jeśli jest przeterminowana.

1 polubienie

Dokładnie tak. Z tymi butami syna byliśmy wściekli bo pieniądze mamy zamrożone a buty trzeba kupić. Więc albo na siłę coś aby tylko kupić z tego vouchera albo iść gdzie indziej. No ale to trzeba znowu pieniądze wydać

Ja jak zamawiam w Modivo czy w eobuwie to normalnie oddają kasę. Nie przez kartę podarunkowa

Ciekawe co piszesz. W sumie to tak powinno być w końcu masz prawo zwrócić i nie mogą ci przepaść pieniądze. Wszędzie kambinatorzy

Nawet nie wiedziałam że takie akcje były i że to jest bezprawne Ja miałam tak dwa razy i byłam wściekła i po prostu zrezygnowałam z jakiegoś sklepu właśnie przez takie zachowania

Kupuję praktycznie dla siebie tylko przez internet , nie sugeruję się rozmiarem tylko długością wkładki w cm

1 polubienie

To tak jak ja, zmierzyłam dobrze wkładkę i tak naprawdę praktycznie zawsze przychodzą dobre rozmiarowo :heart:

1 polubienie

@Michaska @Anetteso_gmail.com no bo wiecie jakby nie patrzeć to na taką kartę wydane zostały pieniądze, więc jakim prawem wam ktoś te pieniądze zabrał od tak ? Jak będziecie miały taką sytuację to też zawsze warto pogadać z kierownikiem czy coś bo często jest tak, że ja po prostu przedłuża, a jak nie chcą no to zawsze można “postraszyć” uokikiem :grinning: a jak to nie działa to sąd - ale no to wiadomo, karta za 100 zł i weź się teraz baw w sądy :see_no_evil: ale no niektórzy są nieugięci i się domagają i w sumie dobrze :grinning:

3 polubienia

Ja kupilam kilka par z born2be i wszystkie były dobre, zgodne z rozmiarowka. W razie czego jest tez mozliwosc zwrotu ale nie korzystałam.

Często zamawiam obuwie przez internet, najbardziej lubię tam gdzie jest darmowy zwrot to wtedy na spokojnie mogę odesłać gdy rozmiar ewentualnie nie jest oki :wink:
Ale najczęściej jeśli dokładnie sprawdzę wymiary, jaka wkładka i opinie czy dana rozmiarówka jest odpowiednia, zaniżona bądź zawyżona :wink:

Warto przy takich zakupach czytać opis i opinie i właśnie politykę zwrotów czy reklamacji, sugerować sie wkładka i tabela rozmiarów nie samym rozmaitej jaki nosi sie na codzien. Warto sprawdzić czy dany sklep to nie scam i jakie są opinie o nim. Ja często kupuje online ale na stronach producenta w eobuwie itp. raz kupiłam też w renee i buty okazały być sie najlepszymi na świecie :laughing:

Co do CCC to właśnie jak sie zmienił właściciel to zrobili zwroty na karte co jest słabe, a jeszcze dodatkowo wam powiem że jak coś zareklamujecie to macie wybór że albo zwrócą wam od razu na kartę albo będzie rozpatrywana przez 2 tyg reklamacja gdzie jest możliwość że dostaniecie zwrot kasy ale może być że odrzuca reklamacje. Ja właśnie tak czekam na swoją bo moje buty zimowe nawet sezonu nie przetrwały

1 polubienie

Hmmm… mi z CCC zwracają normalnie na konto :smiling_face: nawet w tym tygodniu oddawałam buty, zaraz na drugi dzień pieniążki były na koncie :smiling_face_with_three_hearts: nie miałam tam nigdy zwrotu na kartę