Anabana u nas jeszcze mała jest na canpola 3 a lovi 3 jeszcze sa szybkie dla niej a ma niespelna pol roku;)
Anabanana to ja akurat zmieniam tak jak jest wg zalecen LOVI . Bo moja się bardzo męczyła, denerwowała i nie wypijała wszystkiego.
kurcze , a wlasnie mlody pije w miare ok nie wydaje mi sie ze sie meczy... poczekam jeszcze troche i wymienie na wiekszy :)
Anabanana, mój ma rok i dalej pije z 0+, nawet nie ma mowy o zmianie, bo nie chce pić z większego. Nie to nie, nic nie zrobię :D
o to długo rok i smoczki 0+ no ale w sumie jak mu tak pasuje to po co zmieniać;)
wlasnie.. jak mu pasuje :) a skad wiecie ze nie pasuje ?D:
Anabanana, to widać, bo dziecko od razu pije inaczej. Często odrywa usta od butelki, pije mniej, wierci się, denerwuje, krztusi.
Ale mały dzisiaj zaczął adaptację w żłobku, a tam to liczę, że mu się zmieni i butelka pójdzie trochę w odstawkę, bo tam to jest nacisk na stałe pokarmy jednak.
Fajerka wow długo pije z tego zerowego smoczka !
Anabanana mój jak mu dałam za szybko smoczek z większym rozmiarem to się ksztusił. Ja jak widzę,że idzie strasznie wolno to picie mu to wiem,że to znak ,że niedługo zmiana smoczka .
Fajerka to długo pije z tego smoczka 0+
Mazia ja po swojej widziałam właśnie, że wolno jej to szło i zostawiała mleko w butelce, i się denerwowała:p
No długo, długo tak pije. Ale widać, że mu tak dobrze. Cała butelkę mleka potrafi opędzlować w kilka minut, a przy większym smoczku znowu się krztusi. Tak myślę, czy by go nie przestawić może na picie mleka z kubka ze słomka.
Fajerka musialabys sprobpwac chociaz wydaje mi sie ze z rurki to wiecej jednak leci
Aniska, on z rurki pięknie pije, ale wodę, a mleczka nie chce. Podejrzewam, że jest po prostu przyzwyczajony, że mleczko tylko z butelki i tu tkwi problem, bo na pewno dałby radę, pod względem technicznym, że się tak wyrażę :D
a kiedy próbowałaś pierwszy raz z rurką?
u nas mleko to mała też lubiła włansei kaszkę pić z rurki niż z butelki ;) do tej pory tak lubi jak jest chora zazwyczaj;) a na allegro jeszcze udało sie znależć rurki jak z ikea wiec mamy zapas na jakiś czas;) bo teraz tylko są te papierowe;(
Idziemka to może u mnie czas na zmianę bo znowu wolno pije i zostawia mnie. Długo teraz pije, ale w sumie niedługo czas na smoczek 12+ > ja u córki wiem, że nawet szybciej zmieniałam bo dla niej one były za wolne
Aniska, a próbuję już od jakiegoś czasu raz na jakiś czas, ale może muszę być bardziej konsekwentna w tym temacie. Mam trochę nadzieję, że uczęszczanie do żłobka nam w tym pomoże, bo tam jest nacisk na spożywanie stałych pokarmów w pierwszej kolejności, ale jak dziecko potrzebuje do spania czy coś, to podadzą mm.
Maziulek zawsze możesz spróbować, bo może jednak tutaj jest problem?
Rurka to dobre rozwiązanie do picia kaszy bo jednak kasza jest gęsta i lepiej się ją pije z rurki niż że smoczka mimo wszystko
Najlepiej według tego co wskazuje producent . No chyba że coś ulegnie uszkodzeniu tow iadomo że nawet częściej
Ja smoczki w butelkach wymieniam raz na miesiąc.
Ja wymienialam jak widzę że smaczek jest nadgryziony, a butelki to teraz przy tych sterylizatorach to wymieniam rzadziej niż kiedyś