Butelki i smoczki - jak często wymieniać

Moja też potrafi pić z kubeczka Lovi. Oblewa się mniej niż z niekapka ale za to nie może sama trzymać więc raczej jej nie daję. 

U mnie pije synek tylko z kubka 369 lovi. Czasami podaje mu dodatkowo herbatkę w zwykłym kubeczku i naprawdę dobrze sobie radzi do momentu aż nie zacznie bawić się łyżeczka.

Moja z.kubka nie kapka się oblewała a z kubka 360 ani razu się nie oblala

Potwierdzam, że z niekapka też potrafi wyciekać woda.. nie wiem czym to jest spowodowane 

Becia tym że jak dziecko pociągnie to zostaje trochę między gumka a końcem ustnika. Temu czasem wycieka 

u nas tez 360 mniej przeciekał niż niekapek

U nas kubek 360 stpni bardzo dobrze sie sprawdza. Czasem synowi upadnie i rozleje się trochę wody, ale to nie są duze ilosci. Sam kubek jest ekstra, uszczelka bardzo dobrze trzyma. 

Mojej małej jak kubek niekapek wyleci i spadnie na podłogę to też się trochę wyleje. 

Nie ma tak szczelnych kubków żeby nie wycieko przy upadku 

U nas kubek 360 nie przecieka, czasem jak upadnie to troszkę wody wyleci.

U nas też 360 nie przecieka chyba że podciągnie się gumę to wyleci ale spadnie to też coś poleci tak to szczelny. 

W kubku 360 stopni trzeba uwazac zeby uszczelka byla dobrze zalozona, wystarczy, ze jest trochę przekrzywiona i wtedy przecieka. 

Aga to prawda. Raz u nas tak wla się się stało ale szybko poprawiłam uszczelkę i po problemie 

My wymieniany miej więcej co 3 miesiące 

Że kroczkami do butelek jest tak jak ze szczoteczką do zębów my wymieniamy co miesiąc. A same butelki co 2-3miesiace.

Smoczki wymieniamy co miesiąc;)

Lepiej wymieniać często :) 

my często wymieniliśmy chyba nawet częściej niż butelki, początkowo używałyśmy aventu a tam mieliśmy butelki ze smoczkami dla mniejszych dzieci wiec smoczki były częściej wymieniane niż butelka, wiadomo że nie od razu dziecko korzysta z wiekszej butelki;)
Nie uważam aby smoczek posłużył dłużej niz 3 miesiace jednak dziecko cały czas bierze go do buzi;) czy to z butli czy ze smoczka.

jedną jeszcze z oznak zmiany smoczka uspokajającego bynajmniej w moim przypadku było czeste go wyparzanie, nie wiem czy żle to robiłam ale często pod gumę dostawała sie woda;/ i tutaj już nie czekałam zbyt długo na zmiane smoka.

My soki wymieniamy często, ale butelki rzadziej 

Smoczki w butelkach (jak i uspokajające) wymieniałam co 3-4 tygodnie. Butelkę codziennie wyparzałam 2 razy, jak widziałam że już nie wygląda ładnie kupowałam nową.

Teraz mamy szklaną :)