Też widziałam w aptekach internetowych, że krótkie daty są oznaczone. Jeżeli wiesz, że zużyjesz szybko, to czemu by nie kupić?
Hehe mi tabletki na gardło się przeterminowały :D także szybko się nie zużyje. Zakezy z jaja data się kupi
No i z jakąś częstotliwością się choruje;)
Monia i mnie również się zdarzało, że coś już było niezużyte po dacie. A bo to raz :) Ale jak ktoś przyjmuje coś regularnie i wykończy opakowanie przed upływem terminu, to spoko opcja, że może kupić taniej.
Monia też mi się zdarzylo że tabletki na gardło się przeterminowały
Dlatego najczęściej nie kupuje na zapas tylko jeśli muszę
Monia dokładnie jestem tego samego zdania
Ja akurat wole miec w zapasie cos, bo niestety u mnie apteki w weekend zamknięte, a w tygodniu tylko 10-18 wiec trochę słabo
U nas rzadko kiedy cos się przeterminuje
Powiem wam, że zamówiłam ostatnio parę rzeczy w gemini i byłam w szoku, bo dostałam z datami do 2024
Natalia ja tam.zamawialam właśnie za ponad 300 indostalm jeden lek z data do października ale może nie mieli innego albo nie zauwazyli
Hmm ciekawe od czego to zalezy ... moze mysleli, ze przy takim zamówieniu nie zauważysz
Ciężko powiedzieć no zdazylo się i już;) intakntaniej wyszło za całość niz bym.miala w aptece płacić
Specjalnie tego nie robią. Mają po prostu takie produkty i dają datami na pewno najwcześniejszymi do spożycia
Monia moze masz racje ja poczatkowo bylam zla bo u mnie w aptekach to z taka data to już są na przecenach ale szczerze to pewnie i tak je wykorzystamy przed upływem daty a i tak przy taki zakupach hyla mega oszczędność bo kupowałam witaminy tabletki na 2 miesiace jakies kosmetyki wiec nie wyszło najgorzej, ale w pierwszej chwili cisnienie się podniosło;D
Niby się daje te krótsze daty, ale jezeli data jest np do pol roku to powinno byc to w sekcji z krotkimi datami po tanszej cenie ;/
Pół roku to wcale nie jest taka krótka Data nie przesadzajmy :)
Pół roku to faktycznie jeszcze termin ok chociaz zależy tez co się kupuje ;)
Ale miesiac dwa to już krutkawa ta data jednak się robi jak bym.miala.kupic w aptece na juz to wiadomo wykorzystam bo potrzebne ale typu krople na przeziebienie albo leki które się otrzymuje na stałe to już lipa lekka
Dlatego napisałam ogólnie, że do pół roku, bo wiadomo zalezy co sie kupi. Jak cos sie kupuje profilaktycznie to troche słabo