Butelka lovi medical+ w doz

Anita, ostatnio chciałam wysłać list polecony priorytet, to nie mogłam znaleźć tych druczków i musiałam przy okienku poprosić o taki i szybko wypełnić. Okazało się, że stoisko w druczkami było kompletnie schowane, gdzieś za książkami z przepisami cioci Zosi i jakimś innym barachłem :) Nie mówiąc już o tym, że za list zapłaciłam 9 zł (małą, cienką kopertę), chyba na głowę upadli :)

Ja też nie lubię wysyłać pod tą Najlepiej to paczkomat albo punkty ruchu

Paczkomat jest praktyczny, możesz odebrać w ciągu 48 h. W kiosku ruchu aż przez 5 dni. Także jeszcze lepiej i taniej niż w paczkomacie nawet. 

Nie wiem jak teraz bo dawno paczek nie wysyłałam alentez mieli jakieś uwagi albo karton bez opisów  a to taśma musi być szara ;/ no nic tylko aby u nich kupic karton;(

Ja to tylko paczokmat. Na poczcie już dawno nie byłam, a u nas takie problemy z nią ... listonosz awiza nie zostawia, "bo nie" a na poczcie bez awiza nie chcą wydawać - kpina. A paczkomat to nie dość, że potrafią paczki przyjść na 2 dzień to można zawsze podejść i bez kolejki odebrac

A co do aptek to ja często na wapteka kupuje, bo prawie wszystko ma, a na ceneo mi się najczesciej wyswietla jako najtańcza. No i olx króluje ostatnio, a szczególnie, że paczki teraz za 1 zł idą wiec super sprawa. Udało mi się dorwać już smoczek do butelki za 10 zł, a nigdzie nie dostępny i dwa smoczki z aventa za 10 zł gdzie normalnie 40 zł chca 

Mi najtaniej wychodzi w Cefarm24 albo Nowa Farmacja. Bo wtedy wychodzi dostawa 0 zł do apteki

Na cefarm kiedys czesto zamawiałam, ale ostatnio co czegoś szukam to tego akurat nie ma 

Ja ostatnio spialam .sobie na kartce wszystkie leki pare rzeczy dla bobasa i patrzyłam co w której aptece się najbardziej opłaca i robiłam to na 2 apteki;) bo między aptekami  np. Różnica między femibion2 roznica 10zl co w jednej tańsze w drugiej drozsze ;) zabawy trochę bylo ale udało się zaoszczędzić;) 

Tez zalezy czego się szuka bo np. Wcześniej zamawiałam.na Gemini ale tam przesyłka za free powyzej 300zl i też ostatnio kupilam lek z myślą o jesieni dla corki a data krotka do października;( uwazam ze przy takim zamówieniu przy takich kosztach to mogli dac z normalna datą a aptelli dlugie daty ;) dłuższa przesyłka ale i ceny okazyjne 

Też ostatnio zamawiałam z 2 różnych aptek i praktycznie 100 zł zaoszczędziłam. Leki zamierzam kupić krótko przed porodem właśnie ze względu na tą datę i chyba pokuszę się o zakupy stacjonarnie zeby miec pewnosc, że data bedzie długa, a nie na 3 miesiace

Anita po to powstały apteki internetowe zeby sprzedawać leki z krótsza data,nie każdemu chce się zwracać a legalnie ci sprzedał bo w dacie

Niby legalnie, ale jak kupujesz jakiś lek i dostajesz z datą 2-3 miesięcy no to trochę słabo... ja w razie czego w komentarzu do zamówienia jak już muszę zamówić jakiś lek to piszę, że proszę o dłuższą datę - zazwyczaj sięsprawdza, ale no róznie to bywa

Legalnie juz tam zakupow nie zrobię;) krople nie były tanie ;( tak jaka cały koszt zakupów przeszlo 300zl w aptelli są Chociaż informacje o długości dat ;) z takim terminem to u mnie w aptece są wyprzedaze leków w promocyjnych cenach ale ja juz wole te parę groszy dodać i kupić z normalna data 

Ja polecam aptekę internetową Medest. Już tam parę razy dorwałam mleczko w dobrej cenie, a dostawa darmowa jest od 150 zł, więc w sam raz, żeby wziąć parę kartonów.

A no właśnie, najlepiej jak apteki mają na stronie napisaną datę ważności. Z datą 2-3 miesięcy często są wyprzedaże leków np w dozie... a nie, że do zwykłych zakupów tak wrzucają :( 

Mysle ze wrzucili  myslac ze takie zakupy to jeden lek mogą wrzucić z taką data, trudno corka często choruje to pewnie je wykorzystać do tego czasu. Ja chcąc uniknac potem kolejek i stania q aptece chcialam mieć ten lek juz w domu bo akurat data mi sie kończyła;) a kupiłam z niewiele dłuższą;(

Też właśnie widziałam wyprzedaże leków z krótkim terminem. I tak powinno być że jest oznaczenie o krótszym terminie

Tymbardziej, że są leki, które szybko zużyjesz np. takie tabletki na gardło jak jest się chorym czy maść dla malucha... ale jeżeli kupujesz coś z zamiarem w razie co lub czego się szybko nie zużyje no to naprawdę słabo ze strony aptek

Mysle ze każda z nas ma jakieś leki w zapasie chociażby preciwgoraczkowe czy na przeziebienie no ale cóż....n

Anita dla dziecka mam wszystko po 1 opakowaniu. Chyba że termin się kończy lub już prawie kończy się dany lek to wtedy dokupuje.