Muszę się wyposażyć w jakieś pierwsze butelki bo po synku wszystko wyrzuciłam. Warto mieć w zapasie jakąś butelkę.
Ja mam buteleczki w razie czego dla drugiego dziecka więc nie muszę kupować. Smoczki też hehe
Aneczka u mnie też sie cos znajdzie. I zoatawiam lepsze ciuszki :) jak sie trafi chłopak to najwyżej je sprzedam
Ja już w butelki jestem zaopatrzona, ale mam nadzieję, że będą się przydawać tylko od czasu, do czasu :-)
W pierwszej kolejności będę testować właśnie te szklane. Już nie mogę się doczekać.
Polecam do Lovi 0+ dokupić sobie sam korek z Canpola 0+ . Te z Lovi mają sporą dziurkę o mocno się mleko leje. Moja sobie nie radziła.
MamaMalsjMajki tak samo robie a jak wyjdzie się okaże.
Ja wyrzuciłam wszystkie butelki, tylko jedną zostawiłam, bo już takie mi się wydawały zniszczone, a kosztowały po 10zł najtańsze z Canpola
Ja malutkie też muszę wyrzucić. Leżą nie używane już od dawna i pewnie zdążyły już zmienić kolor.
Plastiki najlepiej wyrzucić, nie jest to jakiś duży wydatek, żeby kupić nowe, a wiadomo dużo bardziej higienicznie.
Ja jeszcze nie mam.butelek i zastanawiam się czy kupić jedną czy jakiś zestaw startowy. Polecicie coś?
Panna Xoanna jedna powinna wystarczyć :) pisałam gdzies wcześniej. Dobrze kupić np. Lovi 0+ i do niej korek z Canpola 0+. Tez z Lovi ma dużą dziurkę
Mi u synka ta 0+ wystarczyła tylko jedną kolejną jakoś też. Dopiero ta na 260 ml to już zostanie z wami na dłużej.
W sumie to może się okazać, że dany rodzaj smoczków nie pasuje dziecku, więc zestaw startowy może być złym pomysłem, bo składa się na pewno z kilku butelek i nie jest tani.
Ja uzywalam dr brownsa, tomme tippee. Teraz spróbuję lovi, wszystkie mamy są nimi zachwycone, więc i ja sprobuje
Ja miałam butelkę Avent i Lovi. I właśnie Lovi przypasowała dla córeczki i pije z niej do dziś.
Karolina jeśli ktoś karmi piersią to jedna butelka wystarczy. Jeśli jednak się nie uda to jak dla mnie 5 to mało
Warto mieć jedną lub dwie butelki na sam początek. Potem można dokupić. Na samym początku przydają sie te mniejsze butelki o pojemności do 150 ml. Cena też jest mniejsza więc to nie duży wydatek.
PannaXoanna fajne są szklane butelki lovi, dłużej trzymają ciepło mleka. Na początek nie kupowałyby zestawu startowego a jedną lub dwie butelki, jeśli obawiasz się że dziecko może nizaakceptować możesz kupić różnych firm.
Z tym trzymaniem ciepła to fajna sprawa. Za to lubię szklane
Kolejna zaleta szklanych butelek. Coraz bardziej mnie przekonuja, że właśnie takich będziemy używać przy kolejnym bobasie.
To prawda w plastikowej butelce mleko szybciej robi się chłodne