Butelka jaka wybrać?

Ja też bym teraz inwestowala w szklane butelki tym bardziej że są silikonowe oslonki i tak łatwo się nie tłuką...

Tak widziałam te osłonki ale trochę kosztują 

O ja nie widziałam tych osłonek. Dzięki dziewczyny. Ciekawe jak się sprawdzają w użytkowaniu. 

My nie mamy osłonek, ale rozejrzę się. lepiej kupić osłonkę niż nową butelkę.

Ja długo się zastanawiałam jaką wybrać ale bratowa z doświadczenia jednak poleciła mi plastikowa z dwóch powodów nie tłucze się i jest lżejsza. Natomiast jeśli plastikowa wymieniamy często i odpowiednio o nią dbamy myślę że nie ma się czym przejmować.

Szkoda, że nie udało mi się upolować tej szklanej butelki. Czekam na Wasze opinie na ich temat ;)

MNBP może butelki znowu za jakiś czas pojawią się w testach.

Na pewno się pojawią. Tylko ciekawe kiedy, są naprawdę ciekawą alternatywą popularnych plastików. 

Zresztą, one nie są, aż takie drogie, więc zawsze można kupić jedną i zobaczyć jaka jest w użytkowaniu. 

Niby nie są drogie ale jakoś jak idę do sklepu to od razu kieruje się do plastikowych butelek a jak by była w domu to napewno by się ją wypróbowało.

MNPB jak dla mnie szklana butelka jest super. Teraz jeszcze córkę karmie ja więc nie ma problemu ze upuści i się stłucze. Myślę że to nie są jakieś duże koszty więc można spokojnie kupić i wypróbować a jak nie to pewnie wkrótce pojawią się w testach 

Karolina, to chyba jakieś przyzwyczajenie, bo bardziej popularne są plastikowe. Mało tego, nie wiedziałam nawet, że szklane są jeszcze gdziekolwiek dostępne. Dopiero na lovi dowiedziałam się że takie cuda istnieją. 

Na także dzięki testom Lovi dowiedziałam sie o szklanych . W sklepach nie widziałam.

MamaMalejMajki ja tak samo. Dowiedziałam się z testów. A w sklepach nie patrzyłam butelek bo miałam zapas z warsztatów itp

Orientowałam się co do butelek szklanych już jakiś czas temu. Oprócz Lovi są jeszcze ze dwie firmy, które oferują szklane. Niestety nie trzymałam żadnej w ręku - zdążyli pozamykać sklepy... byłam ciekawa czy wazy dużo więcej niż plastikowa. Pewnie tak...

Szklane byłyby super do barwiących soczków i kaszek...ale z kolei na wychodne to lepszy plastik, bo się nie zbije.

Szklanych nie trzeba wymieniać, tylko smoczki, więc kolejnym plusem są mniejsze koszta. też myślałam że są dużo cięższe ale teraz jak mam porównanie to nie uważam że jest aż taka różnica

Mysle ze dobrze mimo wszytko mieć ze 2 plastikowe do torby na wyjścia. 

Ważne, żeby mieć jakąkolwiek butelkę. Szklana przypomina mi dzieciństwo :)

pszczółka ja w pracy mam szeroki asortyment dziecięcy i nie raz trzymałam taką szklaną w ręku... jest różnica, znacząca na pewno jeśli chodzi o te z Canpola, ale pewnie da się do tego przyzwyczaić jeśli od samego początku się takiej używa 

Ja mam dwie szklane i są super cięższe od plastikowych Ale nie jest to jakaś przerażająca różnica

Nie wiem jakoś sobie nie wyobrażam dać dziecku do ręki szklana butelkę. Wiadomo na początku sami ja trzymany ale później to dziecko same z niej pije. Nie raz było tak że mojemu synkowi z ręki wypadła.