Czy wasze 9 miesięczne dzieci się też tak buntują? Przy przebieraniu pampersa,ubieraniu ubranek,przy jedzeniu:smiling_face_with_tear:
U mnie to masakra jest jak walka z krokodylem haha. Dajcie znać mamusie:kissing_heart:
Mysle ze to skok rozwojowy a nie bunt ![]()
Dziecko podczas skoków nie do konca rozumie co sie dzieje z nim, glowa nie nadarza za cialem i odwrotnie. Dlatego jest wtedy takie rozdraznione.
Poczekaj jak zacznie udawać pająka przy wkładaniu do fotelika ![]()
Ja od niedawna mam problem z przebieraniem pieluchy, bo cały czasu się obraca na brzuch ale skończył 8 miesięcy więc może to faktycznie związane z 6 skokiem rozwojowym
Pociesze cie ze bunt trwa tak do 3 lat ![]()
![]()
a na 2 lata to juz wogole bunt hardcor ![]()
![]()
![]()
O to moje ulubione wspomnienie ![]()
Fakt, to dopiero poczatek, za chwilę kolejne bunty
i mam 4 latke i nie widzę końca… ![]()
To normalne u mnie tak samo bylo z pierwszą córką, był krzyk , płacz i wyrywanie się. Ale pamiętaj że te etapy byntu już pozostaną i będą się rozwijać ![]()
moja najstarsza ma 7 lat i buntuje się cały czas ![]()
To wszystko przede mną jak widzę. ![]()
Dla mnie najgorszy byl bunt dwulatka. Nie wiedzialam co sie dzieje z moim dzieckiem, czemu wali glowa w podloge itp. Na szczescie szybko przeczytalam kilka poradnikow jak sobie z tym radzic i jak pomoc dziecku w tym trudnym czasie. Pomoglo.
Pisałam o tym w ktoryms wstku, zapewne Bunt 2 latka.
Aktualnie ma 5,5 i jest naprawde dobrze, bywaja chwile zwatpienia czy tupniecia noga ale zdecydowanie to nic w porownaniu z innymi ![]()
U mnie ten bunt jest już w 7 miesiącu
przeoranie pampersa to jest masakra - wije się jak jakiś aligator, żeby jak najszybciej się przerzucić na brzuch, bo na plecach nie jest w stanie uleżeć. Jak sie uda to zakładamy mu pampersa, ale w większości to już jednak pantsy idą…
Ooo total samo jak u mnie. Najgorzej w nocy jak zmieniam bo chce się obrócić na brzuch a jak go kładę nie przytomna na plecy to wrzeszczy ![]()
Jak dobrze jest przeczytać takie historie!
Myślałam, że tylko mój tak ma!
To mój od 5 miesiąca już fika jak szalony przy zmianie pampersa ![]()
To się dopiero zaczyna ![]()
![]()
czasami założenie pampersa graniczyło z cudem hahaha
Czyli będzie jeszcze ciekawiej ![]()
Ja zawsze mam przygotowany jakiś gadżet czy pampers by się na chwilę zajął jak go przewijam ![]()
To raczej nie bunt, a może być forma zabawy mój tak mi się wyginał i śmiał że chce mi uciec ![]()
Ja mam wrażenie ,że nasz roczniak ma co chwilę jakiś bunt ![]()
jest po prostu nie do ujarzmienia ![]()
kombinator , wulkan energii a i pokłócić i powyzywac też potrafi ![]()
Jak się te bunty zaczną tak się skończyć nie mogą
bunt dwulatka, trzylatka i tak dalej do buntu nastolatka ![]()
To ja też zawsze tak robię, ale już powoli to przestaje działać ![]()