Brzuch po porodzie

ja nawet korzystam ze znanylekarz jak ide na nfz ;p wole miec pewnosc ze ten lekarz ma dobre opinie ;)

Aplikacje pobrałam bardzo przypadkowo. A teraz jest jedną z tych,które naprawdę są potrzebne :)

Haha ja  piersze czytam opinie  o lekarzach z Grupy  Luxmed,   a potem się umawiam

z pracy mam możliwość chodzenia do Lux Med więc korzystam. Pakietu nie poszerzałam, a czasem by dużo dala bo wielu lekarzu czy badań mam poza Pakietem

Ale wiecie jak to z opiniami jest ją chodzę do pediatry która ma złe opinie o nie wiem dlaczego chodziłam do niej z córką i z synem też chodzę jak dla mnie to spoko babka co prawda ma swoje humory ale jest konkretna i mówi co myśli więc może przez to ma takie opinie, ciągle się szkoli teraz nawet zrobiła specjalizacje z alergologia i pulmunologi dziecięcej no więc coś się znać musi przecież. A lekarze to też człowiek więc jednemu podpasuje drugiemu nie 

Chodziłam z luxmedu ale zrezygnowałam. Po pierwsze m sprawdzonych lekarzy a oni nie należą do nich. Po drugie do specjalistów których oni wyznaczają mam daleko. Więc nie kalkuluje mi się to w żaden sposób 

U mnie również nie kalkulowało się wzięcie pakietu . Musiałabym dojeżdżać dwa razy więcej niż mam do swojej przychodni 

Właśnie dlatego czy to takie dobre chyba dla osób mieszkających w dużych miastach 

Ja również miałam taki pakiet z pracy ale zrezygnowałam. W moim mieście nie było tych lekarzy, ani ogólnie takich którzy by mi pasowali:).. Myślę, ze ta opcja bardziej się sprawdza w dużych miastach.

U mnie jest kilka  placówek w Krakowie,  więc korzystam  i chwale  to,że  czasem umawiam się z dnia na dzień, jest wyznaczona godzina i tego się starają trzymać, a nie jak w przychodniach gdzie np do diabetolog czekałam 2,5 h  :/ 

U mnie tak samo. Strasznie daleko. Zaś siostra mieszka w większym mieście i sobie bardzo chwali. Z tym, że raz za kiedy tylko korzysta 

Ja akurat na swoje prywatne wizyty nie ma co narzekać. Nie czekam długo, umawiaj nas na konkretne godziny a jak coś przenoszą to dzwonią. Ja nie chcę zmieniać lekarzy sprawdzonych i dobrych. Co innego jak bym mogła z ich usług też korzystać 

Jak jest duże miasto byłam to Luxmed się opłaca. Mam znajomych z Wrocławia i chodzą , nawet ciążę prowadziło tak co prawda prywatnie i tam by mieć badania za darmo, ale chodzili. Słyszę tylko,że lekarze tam są słabi, ale nie zawsze bo jedna znajoma bardzo polecała endokrynologa mówiła,że Luxmed qla bardzo dobry lekarz.

Ja miałam pakiet z PZU to mogłam chodzić do dwóch placówek w moim mieście i to mi się bardzo opłacało 

Co do opinii to widzę,że ludzie nie lubią bezpośrednich lekarzy 

Ja znów korzystam z luxmedu, ale płacę za niego 30zł miesięcznie- resztę pracodawca. Najbliżej placówkę mam 100km od siebie, więc korzystam ze współpracujących. Teraz do gin dojeżdżam 30km, ale w moim mieście też jest dwóch ( ale się nie nadają). Mój prowadzący prowadził ciążę dwóm koleżankom z pracy i były zadowolone, ja też jestem. Skorzystałam też z 70% zwrotu za prenatalne i endokrynologa ( 700zł w ciągu roku ). Była sytuacja, gdzie wykupiłam też córce, bo potrzebowałam pilnej konsultacji u kardiologa i wtedy dojechałam te 100km, ale wizyta była na kolejny dzień. A po miesiącu pakiet podrożał więc zrezygnowałam 

Ja ogólnie zawsze miałam badania prenatalne darmowe. Wystarczy że lekarz napisze coś w skierowaniu i nie ma z tym problemu. A Luxmed miał taką endokrynolog, że ja lepiej bym wiedziała co i jak. A do lepszego lekarza to musiałbym czekać kilka tyg właśnie z luxmedu 

U nas też jest Luxmed całkiem nie daleko ale opinie są czasami takie że oni leczą dla kasy więc nie leczą jak mam iść do lekarza i się wkurzać to wolę nie iść 

Bo muszą być wskazania by prenatalne były za free ja mam wadę serca , ale ona nie przeszła i w teorii za pierwsze miałam płacić, ale podczas badania wyszło mnóstwo wad genetycznych i kazano mi donieść nowe skierowanie, na którym jest napisane ,że dziecko ma podejrzenie wady genetycznej i miałam za free. Potem już tylko dokument musiałam pokazywać tylko lekarzowi z badań genetycznych materiały poronnego, a teraz to już że względu na wiek nawet miałam mieć za darmo 

U mnie każdej pacjentce lekarz jakieś wskazanie do badań prenatalnych napisał na skierowaniu żeby miała za free.  Przy pierwszej jak i przy drugiej ciąży nie miałam z tym problemu i badania miałam darmowe. Teraz tak samo ale to już że względu na wiek

Żeby prenatalne były darmowe trzeba mieć  przesłanki ku temu, lekarz nie wpisze byle czego.  

Jak się chodziło prywatnie to często lekarze wpisywali coś, żeby prenatalne były darmowe. A teraz to i tak już dla wszystkich będą refundowane, więc problem z głowy.

Tyle szczęścia, sam stan ciąży jest dość stresujący, to choć jedno już będzie z głowy, żeby za prenatalne nie musieć placic