Od jakiegoś czasu Nasza córka wszystko strasznie skropie a to kanapę a to swoją pościel, mate. Myje jej rączki parę razu dziennie. Wsadza do buzi potem znowu coś skrobie i zawsze na wchodzi jej za paznokcie jakiś brudków.
Obcinam jej wtedy paznokietki w sumie robię to co 2 - 3 dni bo jej tak szybko rosną ale ten brud dalej tam zostaje.
Boję się jej wyczyścić szczoteczka do paznokci bo ma takie małe rączki i pazurki wkoncu ma 4 miesiące.
Powiedzcie mi jak to czyścicie, gdy po obcięciu pazurków jeszcze widać brudek pod pazurkami?
Znam to.. Moja corka tez tsk ma. Smieje sie ze ma tskie paznokcie jak by węgiel przewalała :D ja czesto myje roczki ale wisdomo ze pod paznokciami sie nie da. Starsm sie czesto obcinac w miare krótko zeby nie byko miejca na brud. Zazwyczaj nie ma potrzeby dodatkowo czyscic bo po kąpieli zawsze sie czysci ladnie
U mnie właśnie nie chce wyjść spod dwóch paznokci a w niedziele mamy chrzest. Nie chcę żeby ktoś się na mnie dziwnie patrzył lub pomyślał że dziecka niemyje
Ja się boję tą szczoteczka chyba że masz jakąś specjalna mała, ona ma dopiero 4 miesiące także na delikatne rączki i pazurki nie chce jej zrobić jakiejś krzywdy
Monia - proponuję, abyś jeszcze raz przeczytała wypowiedź Anabanana. Przecież ona nie napisała nic złego! Wręcz napisała, że przecież NIE kupujesz szczoteczki do butów, a ty na nią najeżdżasz... Weź trochę wyluzuj....
A dziecku po prostu obetnij wszystkie paznokcie i dopiero umyj ręce. Jak będzie miało obcięte paznokcie, to i brud nie będzie miał gdzie być...
Dziewczyny przede wszystkim jesteśmy tu by sobie pomagać,wspierać,doradzać.Slowo pisane nie zawsze oddaje intonację naszych wypowiedzi,czasami się zdarza zle zinterpretować,wtedy wyjaśniamy a jak trzeba to i przepraszamy że źle.zrozumialysmy- tez miałam taka sytuację.Nie brnijmy w niemiłe rozmowy,każdy ma.prawo zle.zrozumiec zle.napisac ale ważne by późniejsza rozmowa była grzeczna i pomocna.Proponuje jeszcze raz zapoznać się z zasadami forum w takim wypadku.
Monia tutaj akurat Anabanana miała rację ze szczoteczka trzeba kupić miękka dla.dzieci nie dla.doroslego.Krzywdy nie zrobisz no bo jak???Jeżeli to Twoje poerwsze dziecko to zrozumiałe ze niektóre rady mogą ci się wydać zle ale z czasem opanujesz wszystko tak jak my tutaj,i pielęgnację,zabawy i inne rzeczy związane z dzieciatkiem
Dokładnie tak poszukaj na spokojnie takiej miękkiej szczoteczki i po obcieciu pazurków podczas kąpieli wystarczy lekko przejechać napewno nie zrobisz dziecku krzywdy powinno wszystko wyjść a jeśli się obawiasz zawsze możesz kupić osobną szczoteczke do zębów taka miękka i pozniej przeznaczyć ja do takich celów zeby wymyc brudki z pod paznokcia . Nie ma się co denerwować tak jak dziewczyny mowia jesteśmy tutaj zeby sobie pomagać ja również kiedys dostalam odpowiedź ktora troche przeinaczylam natomiast odrazu autorka wytłumaczyła mi że nie miala nic złego na myśli i wątek toczył się dalej
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.