To moja ma chyba inne paznokcie. Bo u nas nie wychodzi ani przy obcinaniu ani przy kąpieli
Monia padła konkretną rada- kup szczoteczkę miękka dla dzieci nie dorosłych.Jezeli kupisz dla.doroslych to zrozumiałe ze.zrobisz.krzywde i tutaj masz racje.Rozumiem cie ze pewne wypowiedzi pisane zostaje odbierane negatywnie ale takie nie są.Mozesz nawet sprobowac ta miękka.szxzotka z canpola do wlosow jest mięciutkie
Kupiłam :D dzisiaj będę testować to cudo
Może potrzymaj córkę w kąpieli trochę dłużej, niech pobawi się w wodzi i powinno odejść wszystko ładnie
Myślę że dziecko 4 miesieczne raczej w wodzie się bawić nie umie haha
Ja jestem w szoku że kilku tygodniowe dziecko może mieć takie brudne paznokcie. Ale prawda jest taka że chwyta nasze ubrania i to głównie z tego pojawia się brud. My staramy się jak najczęściej obcinać paznokcie żeby były w miarę krótkie. A reszta brudu znika podczad kąpieli. Na szczoteczkę się jeszcze nie odważyłam bo dla mnie ma za delikatne rączki.
Magdalena, to prawda, paznokcie (chociaż u mojego to o dziwo te u nóg się łatwiej brudzą) i rączki brudzą się łatwo. Ale wiadomo, dziecko wszystko łapie, rączki często mokre od śliny, to się brudzą. U nas też obcięcie załatwia sprawę i też nie próbowałam szczoteczki. Zresztą ja paznokcie małemu obcinam często, bo odrastają szybciutko :)
Monia raczej tu chodzi o to by dzieciatko miało raczki w wodzie by ci łatwiej było potem zlikwidowac brud...
Magda no zebys wiedziała...niby malutkie a jednak ten brud sie dostaje...
U nas jednak córka jak już bawiła się w piaskownicy to wtedy miała brud za paznokciami. Chociaż myślę że nawet 4 miesięczne dziecko jednak już się interesuję przedmiotami w wodzie i potrafi się pluskać
Ja rozumiem no i Nas tak jest nawet jak obcinamy. Ona od jakiegoś czasu tak wsztstko drapie rękami jak leży na brzuszku a to mate a to łóżko, k9c może dlatego ale głęboko jej wchodzi ten brud
Monia nie spotkałam.sie żeby bród aż tak wchodził żeby nie dało się go wyczyścić
Nasza tez drapie no ale wystarcza umycie rączek i paznokcie obciete na keotko
Monia, a może to nie jest brud pod paznokciami, tylko przebarwiona skóra? Skoro drapie różne rzeczy, to może jej skórka po prostu farbuje?? Wtedy na to raczej niewiele co poradzisz
No to moja jest chyba takim wyjątkiem bo tak jest po prostu
ja obcinam córce paznokcie na spaniu