No nie nie z plasterkiem bym nie kombinowała. Smaruj tymi gorzkimi żelami i może to pomoże
A polecisz któryś? One nie uczulają? I jak często mogę ew mogę smarować paluszek? Pewno to wszystko będzie w instrukcji, ale wiesz wolę opinię od mamy ,która używała już tego ;)
Ja kojarzę tylko Gorzki Paluszek firmy Kosmed: w formie żelu lub płynu z pędzelkiem. Smaruje się po każdym myciu rączek. Ale one są od 1 roku życia.
No to za pół roku mogłaby mała używać.
Może za pół roku już się sama odzwyczai. A też jestem ciekawa na czym miałaby polegać taka terapia behawioralna na oduczenie od kciuka.
Gorzki paluszek jest po roku ale ja ostatnio używałam z młodsza córka a ma 2 latka i powiem wam że smak okropny;( efekt u nas mizerny bo mała zaczęła przecierać oczka rączka i się bałam aby oczka nie zatarła więc odstawiam póki co sama poleciałam bo u starszej córki się sprawdził ale ona właśnie była spokojniejsza niżeli młodsza ;(
Ahhhh Aniss to chyba obejdzie się u nas bez tego .
Lea ,wiesz co jak się dowiem na wizycie to Ci napisze :)
Daj znac tez jestem ciekawa
Aniss a mała to już nie ma smoczka że rączki do buzi pcha?
Aleksandra u nas chyba to jest na bazie stresu bo ona szybko się denerwuje ale jak jest spokój tydzień dwa to znowu paluchy do buzi;(
Ojej
a to może tak być bo moja córka to dzień w dzień palec ciumkała
Nasze dziecko było bezsmoczkowe do około 13 miesięcy teraz po smoczek sięga sam.
Córka od początku nie chciała smoczka
U nas tak było, ale wzamian był problem ssania palca przez kilka lat.
Ojej z tym palcem to słyszałam ze często problem
O tak siostra mojego męża ssała palca do 7rz teraz się z tego śmiejemy ale długo to robiła. I jej syn ma teraz 4 lata i jak siedzi i ogląda np bajkę to od razu palec w buzi ale wpadła na pomysł żeby dawać mi w tedy jakieś chrupki, paluszki żeby się czymś zajął i jest coraz lepiej
Do 7 roku życia? Naprawdę?? Aż dziwne;)
Właśnie tego się boję, że i moja młoda tak długo może kciuka ciumkać ;(
Mój brat też długo go ciumkał
no Ciężko