Dziewczyny napiszcie mi jak to jest. Mam męża, który mnie kocha. Ja kocham jego. Jesteśmy ze sobą nie tak długo bo 5 lat ale pomimo tego seks praktycznie nie istnieje. Nie lubię pomimo ,że lubiłam kiedyś. Deenrwuje mnie jego dotyk. i on zaczyna to odczuwać. Co mam robić ?
Talura ja bym się głęboko zastanowila czy to miłość taki związek nie ma szans na przerwanie. Sex to podstawa w związku. Jeżeli kochasz swojego meza to jak to możliwe ze go nie pozadasz i to w tak krótkim stażu ?
A może to natłok jakichś innych obowiązki spraw problemów w życiu codziennym sprawia ze najzwyczajniejw świecie chodzisz poddenerwowana i ten temat odchodi na 2 plan
A może to wina jakiś leków (tabletki antykoncepcyjne obniżają mocno libido), albo może KP? Myślę, że warto by było iść do seksuologa.
Nati nie zgadzam się istnieja tzn białe małżeństwa gdzie seks jesr bardzo rzadko bądź w ogóle . Oczywiście wtedy obojgu musi to pasować .
nie zgadzam się tez ze jeśli się kocha to musisz pożądać . Ja tez mam ten problem od długiego czasu i nie msm żadnych absolutnie żadnych potrzeb seksualnych . I seks a miłość to dla mnie zupelnie dwie inne sprawy
Oczywiście, są osoby z natury aseksualne, które praktycznie nie mają libido i jeżeli zwiążą się z podobnymi sobie osobami, to mogą stworzyć szczęśliwy związek. Ale jeżeli kiedyś lubiłaś seks, a teraz się to zmieniło i partner to odczuwa, to, śladem Kverve, sugerowałabym wizytę u seksuologa i przede wszystkim absolutnie szczerą rozmowę z mężem, żeby wiedział, co czujesz i co się z tobą dzieje.
A może tarczyca lub zespół policystycznych jajników? To też ma wielki wpływ. My kobiety to jeden wielki hormon więc może warto też porobić badania.
Nie wiem ja wygląda u was sytuacja, ale być może jesteś przemęczona i przez to nie masz ochoty.Dzieci czasem dają popalić przez co często przy chwili czasu w samotności myśli się tylko o tym by w spokoju odpocząć.
Ja też mam czasami takie dłuższe chwile gdzie nie mam ochoty na zbliżenia.Kiedyś tego sexu było zdecydowanie więcej, ale nie mieliśmy synka i było dużo mniej obowiązków, stresu itd. Przyznam,że widzę tą zmianę, mąż też nie raz narzeka , ale no cóż, takie życie.Wydaje mi się,że w naszym przypadku to zdecydowanie ta zmiana przyczyniła się do tego.Często po całym dniu jestem padnięta i nie w głowie mi sex.
Po twoim krótkim wpisie trudno cokolwiek wywnioskować i podpowiedzieć.Byc może to też przez zmęczenie lub leki ,które może zażywasz?
Justamama myślę zupełnie tak samo jak Ty
Hmm może to zmęczenie jak piszą dziewczyny. Ja też wieczorem jak w końcu jakie córkę jakimś cudem to nie mam siły już na nic,a co dopiero igraszki.
To ja w takim razie jestem inna .... ☺
Może psycholog? Rozmowa osoby trzecie ale takiej która może porozmawiać z wami obojgiem. Ja miałam takie pół roku że mąż nie mógł mnie dotknąć bo się bałam byłam zmęczona ale minęło razem nad tym pracowaliśmy
Czym to jest? Jakiś żel intymny? Mamy kilka ;/
Patrycja P no tak tu trzeba razem pracować nad związkiem i przede wszystkim szczezrze rozmawiać
A ile czasu już tak się dzieje?
Może rzeczywiście powinniście gdzieś się umówić do psychologa albo porozmawiać i iść spróbować lekcji terapii małżeńskiej?
Talura może jakiś wspólny wyjazd do spa by wam dobrze zrobił wiem ze teraz ciężko z tym ale może fajna kolacja rozmowa wino .... nie byłam w takiej sytuacji z mężem ale na pewno jest jakieś wyjście z sytuacji
Nati bo jeszxze nie masz dzieci :D
Justa mama obym nie miała takich problemów z mężem się powinno eksperymentowac ☺
Nati nietstey dzieci zmieniają życie o 180st. w każdej dziedzinie.