Brac Dophastan czy nie?

Oliwcia, trzymaj się kochana! Mam wielką nadzieję, że będziesz miała dobre wiadomości. Kciuki mocno zaciśnięte!

Trzymam kciuki oliwciu! Daj koniecznie znać.

Jestesmy z Toba i pamietaj wszystko bedzie ok:)

Trzymaj się Sylwia, oby wszystko było dobrze :*

Hej dziewczynki w kartę już mam wpisane 3 poronienia zatwierdzone i potwierdzone teraz lekarz dał mi ulotkę co robic dalej i tyle nic konkretnego … (jestem zła) to była moja ostatnia wizyta u niego

Zmien lekarza ktory da Ci konkretne skierowania na badania itd…

Przykro mi bardzo.

Smutne wieści :frowning: Bardzo mi przykro :frowning: Zmień koniecznie lekarza, coś musi być nie tak skoro 3 raz poroniłaś, a on Ci daje tylko ulotkę? Badania są konieczne.

No tak dał mi ulotkę zaznaczył mi na niej trzy badania jakie powinnam sobie zrobić kazał mi łykać kwas foliowy i acard a tak to szukać dalej informacji na stronie z genetyką

A lukalas predzej acard?
Ja w tej ciazy lykam acesan 75 to to samo co acard.

Oliwcia współczuje. Koniecznie idź do innego lekarza, który zleci Ci wszystkie potrzebne badania.

0202oliwcia współczuję bardzo. To musi być naprawdę ogromny cios dla Ciebie :frowning: Radzę, tak jak dziewczyny, zmień lekarza, poczytaj w Internecie o tych badaniach, podpytaj znajome o jakiegoś dobrego lekarza i działaj!

Pamela nie nie brałam Acardu nawet nic mi nie mówił a ja pierwsze słyszę że w ogóle powinnam go brać przecież bym wcześniej brała

Przykro mi. Chyba powinnaś rzeczywiście zmienić lekarza.

A na co ten acard?

Oliwcia-bardzo mi przykro.
Poczytaj w internecie o przyczynach poronień
Ja razem z mężem zrobiliśmy badania genetyczne.Miałam jeszcze badanie na przeciwciała antyfosfolipidowe(dlatego brałam Acard),tocznia.Jeszcze wskazane by było zbadanie tarczycy,która ma wpływ na zajście i utrzymanie ciąży.

Oliwia Acard ponieważ jedną z przyczyn poronień może być nadkrzepliwość krwi i on sobie tak strzelając kazał mi go brać
Angel badania genetyczne i to wszystko dopiero przede mną tylko sama do końca nie wiem czy mam siłę dalej walczyć z tymi wiatrakami

Oliwcia to nie jest walka z wiatrakami! Domyślam się, że to dla Ciebie ciężki okres, ale naprawdę zrób te badania, będziesz wiedzieć co jest nie tak i jak to leczyć. A jeśli nie zrobisz i okaże się, że znów zaszłaś w ciążę, będziesz chciała przeżywać to jeszcze raz? Nie odpuszczaj! Trzymam kciuki, żebyś nabrała siły.

Ja wlasnie biore ten Acesan na nadkrzepliwosc krwi…
Moj lekarz mowi ze jak.robia sie skrzepy to moze cos tam.do plodu dojsc zamknac jakies ujscie i plod moze miec zawal.w.konsekwencji serduszko przestaje bic… Ale ja nie mialam.zadnych badan poprostu lekarz zauwazyl na usg ze cos nie tak mam w tetnicach ktore sa od macicy…

Mi ginekolog po poronieniu przepisała tylko luteine