Witam kobietki czy któraś miała podobny Ból nóg Do mnie.. dokladnie bolą mnie kości udowe, jakbym te główki od kości czuła przez skórę. to już zaraz 8msc a powiem Wam,że nawet autem już boję się jeździć bo bol Przychodzi nagle.
Ja tak nie miałam, ale to dosyć dziwne i nie wydaje mi się by to było od ciąży. Jasne macica się rozszerza to wszystko rozpycha nasze kości ,ale to dziwne objawy. Ja bym się udała do lekarza niech sprawdzi co się dzieje
Ja też bym to skonsultowała, aczkolwiek ósmy miesiąc to już i waga zdecydowanie bardzo wymagająca także możliwe, że to może być przyczyną :)
Wydaje mi się, że tutaj ma znaczenie ile ważysz i ile przytyłaś.. jednak w 8 miesiącu może huc duże obciążenie dla nóg i najlepiej skonsultować się z lekarzem.
Skonsultuj to z lekarzem. Nie zaszkodzi, a będziesz spokojniejsza. W ciąży występują różne dolegliwości bólowe i niestety mijają dopiero po porodzie.
Oj lepiej skonsultuj z lekarzem
Tak jak dziewczyny tutaj niżej piszą najlepiej skonsultuj to z lekarzem No niestety końcówka ciąży często to już jest właśnie taki stan gdzie nasz organizm jest bardzo przeciążony przez i dodatkowe kilogramy przez to właśnie że w naszym organizmie rozwija się dzieciątko które wyciąga z nas wiele różnych składników odżywczych całej tej naszej mocy Być może jest to związane na przykład u ciebie z brakiem No nie wiem magnezu że ten ból przychodzi tak nagle i jest to tak jak właśnie najlepiej na następnej wizycie skonsultuj to ze swoim ginekologiem być może zleci jakieś dodatkowe badania aby sprawdzić czy czegoś nie brakuje a jeżeli do wizyty masz jeszcze trochę to może spróbuj skonsultować się z nim troszeczkę wcześniej bo szkoda czekać
pamietaj ze lekarz w takim stanie ma obowiązek przyjać cię niezwłocznie :) takze... dzwon do przychodni
Ja jedynie czułam kosc w pośladku ale to trwało z ok 2 tyg i podejrzewam coś podobnego do rwy kulszowej to było.
Dziwna sprawa.. do świętego spokoju przejdź się z tym do lekarza
to też może być jakaś rwa kulszowa, która tak promieniuje i ból idzie w bok .Ja pamiętam ,zę jakaś dziewczyna miała podobny problem w ciąży na forum ,ale to było 3 lata temu i nie przypomnę sobie jak to się skończyło
O być może macie racjr
Pauli i jest lepiej ? Mam nadzieję, że przeszlo
Daj znać jak.czujesz sie ;) oby lepiej ;)
No właśnie jak tam się czujesz ?
Końcówka ciąży to już ten czas gdzie organizm może różnie reagować. Ja w 9 miesiącu spuchłam jak balon dosłownie (w szpitalu jak balon gigant). Bolały nogi I ręce. Nawet pobrania krwi czy założenie wenflonu to był wyczyn.
Warto skonsulotwac się z lekarzem.
Daj znać co i jak.
kalusia o jacie , ale słyszałam, że niektóre mocno puchną pod koniec . Przyjaciółka butów nie umiała ubrać bo takie stopy miała spuchnięte, ale było juz lato
o to mi tak spuchly :D:D klapki byly na mnie za ciasne hahaha :D
też tak miałam - nie mogłam nawet japonek wcisnąć - końcówka ciąży przypadała na największe upały, to ubierałam męża klapki, bo w żadne buty nie mogłam się zmieścić ;)
Tydzień po cięciu wciąż mam spuchnięte stopy i łydki - macie pomysł jak się tego pozbyć? W nocy układam nogi na podusCe, dużo piję
U mnie opuchlizna stóp bo cc schodziła stopniowo przez około miesiąc, a może nawet półtora. Nie wiem, czy jest na to jakiś złoty środek, ja po prostu dużo odpoczywałam.