Bóle kobiet w ciąży

Monia urofizjoterapeuta by Ci się przydał. 

Monia, jednak myślę, że to normalne. Owszem to wczesny etap ciąży, ale każdy organizm jest inny. Jedna do porodu nie poczuje tego ucisku, a inna się od początku, czy połowy ciąży meczy.

Piłka do ćwiczeń, czy orbiterek to na pewno dobry pomysł. Delikatny ruch jak najbardziej wskazany pod warunkiem, że ciąża niezagrożona i szyjka się nie skraca. A taka piłka to przyda się po porodzie do usypiania dziecka ;)

Mam piłkę, orbiterek. Ale ja to przejdę cały kaufland i już mnie boli albo brzuch albo pachwiny. 

Spróbuj przez parę dni odpocząć, poleżeć jak najwięcej. Zobaczysz czy Ci przejdzie. Może za bardzo obciążasz organizm 

No tu masz rację, muszę cały czas leżeć bo inaczej się źle czuje. Nawet nie mogę za dużo po sklepach chodzić 

Monia to koniecznie umów się z fizjoterapeuta, może masz zła postawę, teraz też przez brzuch środek ciężkości Ci się zmienił i bolą mięśnie które wcześniej były nieużywane. 

Tak też może być, ja mam skrzywienie kręgosłupa i przy staniu przy kuchni zaraz miałam ucisk i ból w biodrze/kręgosłupie. 

Za tydzień mam wizytę muszę porozmawiać z ginekolog. Dzisiaj miałam to samo można oszaleć 

Są też takie poduszki do spania w ciąży, odciążają kręgosłup przez co w dzień jest trochę łatwiej. Nie chcę Cię straszyć ale jesteś jeszcze przed 30 tyogdniem a dopiero koło 34 brzuch naprawdę robi się spory i wtedy może być jeszcze ciężej więc lepiej zacząć działać już teraz. 

Mam tą poduszkę też na niej śpię ale czasami tylko.  8 idę do ginekologa zapytam co mam zrobić a jak będzie gorzej to zadzwonię lub pójdę do położnej 

kverve ja załuje ze nie zainwestowałam w ta poduszke w ciąży bo znajoma rownież ja zachwalała,a ja jak to ja po co wydawać na zbędne rzeczy...a trzeba było kupić i mieć lepszy komfort spania

Ja proponuję wizytę u fizjoterapeuty 

Jeśli będę musiała to na pewno pójdę kochana, ale muszę się pierw poradzić ginekologa. No i napisałam dzisiaj do położnej. Czytałam, że ze względu na to można mogą mi kazać urodzić przez cc 

Mi nikt nie proponował wizyty u fizjoterapeuty że względu na bóle w pachwinach. A wspominałam o tym i dla ginekologa i w szkole rodzenia

Bóle pachwin nie są wskazaniem do cc.. Co Ty czytasz :p

A pomiar miednicy robi się już w terminie porodu bo do tego momentu wszystkie więzadła jeszcze się rozluźniają. 

Nie mówię o bólach w pachwinach, tylko o bólu w kręgosłupie, i w biodrze. Ja miałam straszny ból jak dłużej postałam przy kuchni.

kverve dokładnie macice mierza przed porodem

A w którym tygodniu zaczęło Wam się ciężej chodzić? 

Monia ja mam w 15 tygodniu bóle w pachwinach ale odczuwam je jak obracam się z boku na bok a tak to nie. Przy chodzeniu ich nie odczuwam. Brzucha mam malutkiego to nie jest mi ciężko chodzić. Jedynie ciężko było jak byłam.oslabiona przez wymioty 

Monia, mi zaczęło być ciężko dopiero pod koniec czyli w ok. 8 miesiącu. Zależy od wielkości brzuszka i ile kobieta przytyła, ja niestety dosyć sporo, także organizm był mocno obciążony i nie przyzwyczajony:(