ale pamietajmy ze cc tez porod!!! najwazniejsze ze sie dzieci rodza… a co do boli wiecie co to wczuwanie sie w swoj organizm to nie wiem sama czy to tak dobrze :PPP bo wszystkow sobie odnajdujemy … o tym spojeniu w sumie nic tak nie czytałam wiec w sumie Ci nie doradze … ja przezywam okrutne bole bioder mam dopiero 27tc a ja juz nie moge chodzic no cos strasznego nie moge przelozyc sie z boku na bok jak zaboli to nie jestem w stanie chodzic ledwo nogi ciagne taki bol jakbym caly czas miala ucisk na nerwy no cos strasznego lekarza dopiero mam za tydzien ale od wczoraj to juz ten bol jest nie do zniesienia…nie chodze na prostych nogach tylko uginam nie robie pelnych krokow tylko polkroki … wszyscy sie smieja ze chodze jakbym miala zaraz urodzic (bujam sie ) no staszne uczucie .
Najwidoczniej rozszerzają Ci sie biodra i przygotowują miejsce do przejścia dziecka. Niektóre kobiety mają tak zbudowaną miednicę, że właśnie chodzą, jak by się kołysały i wygląda jak by ledwo szły. Taka budowa ;]
K Szmyt nie jesteś sama, jesteśmy widzę w podobnym “wieku ciąży” ja 26 tydz,chodzę jakbym konno tydzień jeździła, bujam się na boki, a już wyjście na spacer z synkiem i powrót na 4 piętro dają takie uczucie że wieczorem czuje jakby mnie rozciągano:( ale damy radę, pocieszam się że jeszcze kilkanaście tygodni sie pobujam i będzie po wszystkim, hehe:) na kiedy masz termin?
Zamarancza należy ci się niezle lanie za takie myślenie ;p
Wiem, ale inaczej nie potrafię. Jak chcecie to lejcie ;]
To ja leje… klep klep klep
hehe glupole ja 5 czerwca wiec w sumie dokladny tydzien to 26 i 3 dni o
o jak sie zgadalo no naprawde biodra to sa jakies masakryczne z mala (lat 5) tego w ogole nie odczuwalam nic a teraz no jakas masakra…a Ty Aleks na kiedy termin ?
Na 9-go To jak dobrze pójdzie to będziemy podobnie rodzić:)
o jak Wam zazdroszcze czerwcowych maluchow Nie bedziecie musialy ubierac w 10 warstw, czapki, szaliki i te straszne kombinezony
No dokladnie z tym ze ja tydzien przed mam cc … ale dzieci jakby nie bylo na lato beda fajne a zima faktycznie.nie bedzie tak tragicznie z ubieraniem bo juz w sumie beda mialy 7miesiecy wiec bedzie super . Moja mala.mam.z.6lipca i ciuszki mam nadzieje ze tez tak fajnie wypadna bo teraz druga dziewczynka a jak u Ciebie jaka plec :)? Super fajnie znalezc mame w rownym tygodniu mam jeszcze kolezanke z ktora.mam 2tygodnie roznicy w tc i ciaza przebiega doslownie tak samo wiec naprawde fajnie dzielic sie swoimi doswiadczeniami
Ja jak na razie.mam miec sn,a bedzie córcia Zosienka
Patrycja świetnie cię rozumiem. W pierwszej ciąży czułam się względnie dobrze jednak w drugiej myślałam że umrę właśnie przez ból w kroczu nie mogłam chodzić siedzieć leżeć bo mnie bolało. Z chodzeniem było najgorzej. Siostra śmiała się że mnie że chodzę jak pingwin. Kiedy byłam u pani pulmonolog ze starszym synkiem pytała się mnie na kiedy mam termin bo chodzę jakby to już miała być końcówka a ja nawet w połowie nie byłam. Na szczęście z czasem mi przeszło więc mam nadzieję że tobie też się wkrótce poprawi.
Daria no w drugiej ciąży jakoś szybciej i bardziej intensywnie się odczuwa:) zwykle druga ciąża cięższa:) dodatkowo energiczne dziecko , przy którym nie ma szans na odpoczynek:)) Mi bardzo pomógł magnez i wapń:)
Nie straszcie dziewczyny…
Zamarancza wyluzuj ja za szybko sobie wymyśliłam drugiego dzieciaczka i musiałam swoje odcierpiec;)
No właśnie nie straszcie bo zaraZ przy 1 zostaniemy :d
Ee tam:) bez przesady:) Nikt nie mówi , że jest żle:) Pomyślcie o tym jakie to miłe gdy dzieciaczek całuje Wam brzuszek wołając siostrzyczkę , albo braciszka:)) a potem razem się bawią …no i mają siebie:) nie będą same:)
He he no dziewczyny moja druga ciąża też gorsza, ale może dlatego, że musiałam biegać za dzieckiem ,zaszła w drugą ciążę jak syn miał 1,3L.
A ja czytałam, ze faktycznie ciąże drugie często są cięższe, ale np cc jest lepsze od pierwszego…
A to nie wiem jak z cc:) Ja tylko liczę , że szybciej dojdę do siebie po drugim porodzie:)