Ja bym obstawiala że dziecko uciska na nerw o stąd ten ból. Pewnie jak urodzisz to minie. Ale zawsze warto skonsultować ze specjalistą.
Drogie mamusie,
Od tygodnia czuję straszny ból przy zginaniu się, prostowaniu i gdy stoję w jednym miejscu. Boli kość ogonowa/środek lewego pośladka. W poprzednich ciążach tego nie miałam. Spię głównie na lewej stronie . Czy to może być właśnie z tego?
Tez tak sadze 🤪
Właśnie też mi się tak wydaje, że to dziecko właśnie tam uciska o konkretny nerw co powoduje ból. Akurat tak się umiejscowiło. Ale warto też podpytać ginekologa na wizycie.
Od spania to myślę że nie było by takiego bólu.
Ja bym skonsultowała z lekarzem .
Może być po prostu ucisk dziecka na nerw ale równiez rwa kulszowa , przeciążenie stawów .
Czasami jest to wskazaniem do cesarki tak że warto zgłosić i sprawdzić .
Wydaje mi się, że powinnaś skonsultować się z ginekologiem bo prawdopodobnie dziecko uciska na nerw. Jeżeli miałaś wcześniej problemy z kręgosłupem i chodziłaś do neurologa to może wystawiłby zaświadczenie na podstawie którego będziesz miała cc. Ja miałam takie bole w trakcie pierwszej ciąży jak i przed nią z powodu problemów z kręgosłupem. Lekarz doradził, żeby skonsultować się z neurologiem który oceni czy mogę rodzic naturalnie. Jednak z tego nie skorzystałam bo chciałam rodzic naturalnie..
Zależy jak dziecko jest ułożone. Warto zapytać lekarza, albo fizjo uroginekologicznego, może bardzo ulżyć.
Dzięki :) zapytam ginekologa :) w poprzednich ciążach nic takiego nie miałam więc może faktycznie ułożenie dziecka :) chociaż mam nadzieję, że niebawem przejdzie bo jednak utrudnia codzienne funkcjonowanie :)
No tak to niestety jest w ciąży, że jak już dziecko jest duże to uciska różne nerwy i stąd wynika ból. Oczywiście warto skonsultować ale zgadzam się z poprzedniczkami, że raczej to normalna sprawa :)
Łącze się w bólu. Ja też.coerpie na ból kości ogonowej, pachwin. Byłam nawet u fizjouroginekologicznego ale jak by efektów po tej wizycie nie widziałam żadnych. Niestety
Tez to przechodziłam i nieststy nie ciekawe 🥹
Może warto przejść się do fizjoterapeuty? :) mi pomagał z różnymi bólami w ciąży :)
Jedynie warto wcześniej dostać pozwolenie od lekarza. Mój fizjo wymagał pisemnego zaświadczenia o braku przeciwwskazan do ćwiczeń.
Brzmi trochę jak rwa kulszowa. Spróbuj umówić się z urofizjoterapeuta lub wg lekarzem. Lepiej skonsultować
Ginekologa mam dopiero za dwa tygodnie. I mam ciągle cichą nadzieję, ze to jednak minie. Ewentualnie do rodzinnego jeszcze się przejdę chociaż wątpię, że mi coś na to przepisze bo w ciąży pewnie zakazane
może rozejście spojenia łonowego? ja miałam takie bóle od 7 miesiąca do końca ciąży przy pierwszym synku. Do tych objawów co napisałaś ja nie mogłam się przekręcić z boku na bok, wchodzić ani schodzić po schodach, a jak stąpnęlam czasem na jednej nodze to czasem miałam raki okropny ucisk na nerw że miałam aż łzy w oczach :(
A może to jakus brak np witamin ,magnezu i jest to skurcz na posladku ?czy ewidentnie to bol?
Magnez właśnie z tego co pamietam mi lekarka kazała brav
Nie zapeszając dziś jest lepiej. hmm właśnie elektrolity muszę zbadać bo w zeszłym miesiącu mialam na dolnej granicy.
To raczej ciężar dziecka naciska na mięśnie i stąd ten ból. Myślę że musisz poczekać do porodu i minie samo
Oby jednak wcześniej ustąpił bol heh