Też jestem po cesarce i dopiero teraz zaczełam sotsować bio-oil zobaczymy jakie będą efekty, choć moja blizna i tak mi się całkiem delikatna wydaje fakt że jest czerwona ale z czasem musi zblednąć
Katia to prawda ja maść cebulową używałam będąc dzieckiem na blizne na stopie i nie ma praktycznie śladu teraz. Moja blizna po cc sama znika, już prawie jej nie widać, a stosowałam szare mydło aż. Bio Oil hmmm ja stosowałam w ciąży miał zapobiegać rozstępom i je maskować i co szkoda kasy (w mojej ocenie)
BioOil da radę z rozstępami lecz gdy stosujemy go przed ciążą lub minimum 3 miesiące przed zaczęciem rozciągania się skóry. I wydaje mi się że zamiast stosowac oryginału za 50 zł warto zwrócić uwagę na olejek na tej podstawie z firmy Eveline który jest o połowę tańszy a poprawia te same problemy skórne co oryginał. Polecam również 100u %owy olejek arganowy
Mój zestaw ciążowy wyglądał tak:
Lirene i Ziaja
Na zmianę, na początku Ziaja, ale jak swędzenie było większe to przemiennie Ziaja i Lirene. Rozstępów nie mam i nie miałam w ciąży wcale. Mówi się, że to genetycznie uwarunkowane, ale moja mama rozstępy miała w ciąży, więc śmiem twierdzić, że mój zestaw ciążowy jest naprawdę dobry Tylko to trzeba systematycznie, dwa razy dziennie, a w późniejszych miesiącach nawet po 6-7 razy dziennie
Piersi, brzuch, plecy, uda i pośladki
A ja mogę już ostatecznie polecić cepan, brzydko pachnie ale jest bardzo skuteczny.
podejść do tego inaczej… to pamiątka na Twoim ciele po najważniejszej istocie na świecie
Mraczku cepan to nieźle daje Ja się teraz na Contratubex przerzuciłam.
Mysza13 pamiątka? Ładna mi pamiątka, skoro jeśli o bliznę nie zadbasz pozostaną brzydkie zrosty i zgrubienia. Lekarze bardzo uczulają żeby dbać o bliznę. Poza tym nie każda chce skończyć na jednym dziecku.
Silje zgadzam się z Toba w zupełności, ja kocham nad życie mojego Jasiulka ale taka akurat pamiątka jest mi zbyteczna. Oczywiście zawsze będzie ale można troszkę lepiej się poczuć jak się o nią zadba.
Chciałam zapytać, czy ktoś może ma tak jak ja? jestem już 10 msc po cc a dalej czuję ból jak przyjadę ręką po bliźnie , nie wiem czy tak ma być czy to po protu zrosty tak bolą czy może gnieździ mi się tam endometrioza czy coś , niby jak byłam miesiąc temu u ginekologa to stwierdził że wszystko jest oki ale sama nie wiem czy po takim czasie powinnam jeszcze to czuć ?
Uullaa polecę Ci takie coś: nalej ciepłej takiej cieplejszej wody do butelki plastikowej i na brzuch abyś robiła sobie ciepłe okłady, to mogą być zrosty i to jest normalne tak może być nawet do sześciu miesięcy , chodzi mi o ten dyskomfort po cc, ale po takich ciepłych okładach powinno przejść, powodzenia!
Moja kuzynka masowała swoją bliznę. Używała do tego olejku migdałowego a później kolagenu.
Masowanie działa na tkanki a olejek czy kolagen na wygląd. Taka kuracja bardzo poprawiła jej samopoczucie i wygląd.
Amnka- ale ja jestem juz 10 miesięcy po nie przeszkadza mi ten bol w niczym nie jest silny i nie jest stały tylko boje się czy wszystko jest w porządku z tą. Blizna
Ula ja tak miałam te 9 miesięcy od cc. Do tego blizna mnie ciągnęła, bo brzuch mam krzywo zszyty…
Gdy byłam u ginekologa 7 miesiecy od operacji to pocieszyl mnie jedynie tym, że przy kolejnym dziecku jeżeli jest cc to stara blizna jest wycinana (z nadmiarem skory) i zostaje tylko nowa, świeża.
Mnie teraz boli ale podobno to normalne, że miejsce cięcia po poprzednim cc boli, jeżeli był krótki odstęp czasu…
Moje znajome na blize po cc stosowaly bio oil, ktory bardzo im pomogl i poprawil wyglad blizny
Ja nic nie stosowalam i ladnie mi se zagoilo.
no mi też się super zagoiło jest już bielutka i w sumie bardzo mało widoczna ale czasem boli jak macam a w szczególności jak jest brzydka pogoda , nie wiem czy to ma jakiś związek czy tylko mi się tak wydaję że w tedy bardziej ciągnie blizna
Ja mam po wyrostku i też mnie ciągnie jak są skoki ciśnienia;d
Z ta pogoda coś musi być wspólnego bo mnie i siostrę też po olewa przy zmianie pogody… ja nie stosowałam niczego i blizna się zagoila ładnie za to siostra smarowala kremami i w ogóle cuda wianki a blizna jak była brzydka i czerwona tak jest…
Blizna po cesarce to po prostu blizna taka sama jak każda inna, np. po operacji. Można stosować jakieś specjalne maści, ale w większości przypadków blizna ładnie sama się zagoi.
No rana lekarz mówił ze zawsze bedzie po olewać przy zmianie pogody, tak samo mam z noga i ręką po złamaniu , a ja jestem 7mc po cc i mam msla dane ale trochę zaczerwieniona, każdemu inaczej się goi, moja bratowa jest miesiąc po cc a ma taka jak ja albo nawet ładniejszą, zobaczymy jak ja długo nie miałam miesiączki i bolała mnie ta rana to poszłam do ginekologa i powiedział ze po dostaniu miesiączki rana bedzie się szybciej goila i ze na usg widać tam że niedługo bede miała i za dwa dni dostałam rana może faktycznie lepiej się goi.